Haber
2010-01-08 06:20:19
Sorunlari Bakan Ali Babacan’a Ilettik

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Ali Baba- can’i ziyaret ederek, kamu çalisanlarinin gündemindeki sorunlari iletti ve çözüm için destek istedi.

 

Kamu çalisanlarinin 2010 yili için alacaklari zammin enflasyonun altinda kalacagini ifade eden Gündogdu, ek ödemelerde 2010 yili Temmuz ayindan itibaren 40 TL artis yapilmasi gerektigini söyledi. Teknik ve idari sinif arasindaki farkin kapatilmasi gerektigini dile getiren Gündogdu, KIT’lerde yönetici olarak çalistigi halde, maiyetinde görev yapan personelden daha düsük ücret alan personelin de ek ödemeden yararlandirilmasini ya da ek tazminat oranlarinin arttirilmasini istedi.

 

Toplu Görüsme Primi’nin Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal edilmesi sonucu kamu çalisanlarinin ücretlerinde meydana gelen azalmayi telafi etmek amaciyla gerekli yasal düzenlemeyi beklediklerini kaydeden Gündogdu, tedavi katilim payi uygulamasinin da kaldirilmasi gerektigini vurguladi.

 

Kamu çalisanlarinin saglik harcamalarinin 15 Ocak’tan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafindan ödenecegini hatirlatan Gündogdu, “15 Ocak 2010 tarihi itibariyle SGK’ya devredilmesi sonrasinda kamu görevlilerine ödenecek gündelikler SGK Saglik Uygulama Tebligi’nin ilgili hükmünde belirtilen tutarda ödenecektir. Bu degisiklik, kendileri veya bakmakla yükümlü olduklari aile fertlerinin il içi veya il disi saglik kurumlarina sevk edilen kamu görevlilerine ödenecek olan gündelik tutarlarinin yüzde 50 ila yüzde 70 oraninda azalmasina neden olacaktir. Bu magduriyetin önüne geçilmesi amaciyla, SGK Saglik Uygulama Tebligi'nde kamu görevlilerine ödenecek gündeliklerin Bütçe Kanunu’nda yapilan belirleme çerçevesinde ödenecegini öngören bir hükme yer verilmesi gerekmektedir” dedi.

 

Farkli Kadrolardaki Istihdama Son Verilmelidir

Kamuda farkli kadrolardaki istihdama son verilmesi taleplerini Bakan Ali Babacan’a da aktaran Gündogdu, “Ülkemizde her dönem ögretmen ihtiyaci artarak devam etmekte oldugundan, bu açigi kapatmak için kadrolu ögretmen istihdam edilmeli, mevcut sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi için baslatilan çalismalar bir an önce sonuçlandirilmalidir” seklinde konustu.

 

Bankalarca saglanan promosyonlarin tamaminin çalisanlara ödenmesi yönündeki istegini Babacan’a ileten Gündogdu, yönetici ve ögretmenlerin ek ders ücreti, ögretmenlik kariyer basamaklarinda yükselme konusunda yasanan sorunlarin çözülmesi ve Ilkögretim müfettisleriyle ilgili bazi iyilestirmelerin yapilmasi konularinda destek istedi. Gündogdu, ismi saibelerle anilan ve yasal dayanagi ortadan kalkmis bir kurum olan ILKSAN’in, üyeleri magdur etmeyecek sekilde, tasfiye sürecinin baslatilmasi gerektigini vurguladi.

 

Gündogdu, Memur-Sen’e bagli sendikalarin gündemindeki sorunlari içeren bir dosyayi da Ali Babacan’a takdim etti.

 

Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Ali Babacan ise, kendisine iletilen konularla ilgilenecegini söyledi. Bütçede, Toplu Görüsme Primi için 110 milyon TL kaynak ayrildigini dile getiren Babacan, Toplu Görüsme Primi’nin Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal edilmesi sebebiyle bu miktarin açikta kaldigini belirtti. Gerekli yasal düzenlemenin yapilmasi halinde kaynak sorunu olmayacagini ifade eden Ali Babacan, toplu görüsme mutabakat metninde yer alan bazi hususlarin hayata geçirildigini, bazilarinin ise, gerekli olan yasal düzenlemenin gerçeklesmesi için TBMM’ye sevk edildigini bildirirken, kamu görevlilerine yeni haklar getirecek düzenlemelerin YPK’nin ilk toplantisindan sonra çikacagina inandigini sözlerine ekledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen