Haber
2010-02-19 06:20:31
Sorunlari Basbakan Erdogan’la Görüstük

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, Basbakan Recep Tayyip Erdogan’la görüserek, kamu çalisanlarini ilgilendiren sorunlarin çözümü için destek istedi.

 

Farkli Istihdam Biçimlerine Son Verilmelidir

Basbakanlik Resmi Konutu’nda gerçeklesen ziyarette, ka- muda farkli istihdamlarin sona erdirilmesi yönündeki görüs ve tekliflerini Basbakan Erdogan’la paylasan Gündogdu, bütün kamu çalisanlarinin ayni istihdam biçimiyle kadrolu görev yapmasi gerektiginin altini çizdi.

 

Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi yönünde daha önce verilen sözleri hatirlatan Gündogdu, farkli isimler altindaki ögretmen istihdamlarinin egitim çalisanlari arasinda huzursuzluga yol açtigini, sözlesmeli ögretmenlik uygulamasinin sona erdirilerek, mevcut sözlesmelilerin biran önce kadroya geçirilmesi konusunda Basbakan Erdogan’dan destek talep etti.

 

Gündogdu, ayni is yerinde ayni isi yapanlar arasindaki sözlesmeli-kadrolu ayriminin is barisini bozdugunu dile getirdi.

 

‘Toplu Görüsme Primi’

Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal edilen Toplu Görüsme Primi’nin tekrar ödenmesini isteyen Gündogdu, sendikali kamu çalisanlarinin örgütlü olduklari gerekçesiyle cezalandirilmak yerine ödüllendirilmesi gerektigini söyledi.

 

‘Banka Promosyonlari’

Banka promosyonlarinin tamaminin çalisanlara ödenmesi konusunda gerekli yasal düzenlemenin yapilmasini istediklerini ifade eden Gündogdu, Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili sendika olan Egitim-Bir-Sen’in Kurum Idari Kurulu Toplantisi’nda bunu gerçeklestirdigini hatirlatti. Benzer uygulamanin bütün kamu kurumlarinda gerçeklestirilmesini talep eden Ahmet Gündogdu, söz konusu uygulamanin gerçeklesmesi halinde çalisanlarin is motivasyonunun artacagina dikkat çekti.

 

Katsayi Sorunu Yasal Düzenlemeyle Çözüme Kavusturulmalidir

YÖK’ün katsayi kararinin Danistay tarafindan ikinci defa iptal edilmesi konusundaki rahatsizligi da dile getiren Gündogdu, sorunun yasal düzenlemelerle çözülmesinin, vatandaslarimizin ortak beklentisi oldugunu kaydetti.

 

‘Grevli Toplu Sözlesme Hakki’

Abant’ta gerçeklestirilen Kamu Çalisanlarinin Demokratik ve Sendikal Haklari Çalistayi ve sonuç bildirisi hakkinda Basbakan Erdogan’a görüslerini aktaran Gündogdu, Çalistay’dan, kamu çalisanlarina grevli toplu sözlesme hakki verilmesi ve Avrupa Sosyal Sarti’nin 5 ve 6. maddelerine konulan çekincelerin kaldirilmasi yönünde sonuç çiktigini da hatirlatarak, kamu çalisanlarinin beklentisinin artik grevli toplu sözlesme hakki oldugunu vurguladi.

 

28 Subat Magdurlari Eski Özlük Haklariyla Görevlerine Dönmelidir

28 Subat döneminde istifa ettirilen, stajyerligi döneminde memuriyet hakki verilmeyen, kilik kiyafetinden dolayi post modern darbeciler tarafindan magdur edilen kamu çalisanlarinin yeniden eski özlük haklariyla görevlerine dönebilmesi gerektigini söyleyen Gündogdu, göreve baslayanlardan özlük haklarina istinaden yillik olarak istenen meblagin da devlet tarafindan karsilanmasi gerektigini ifade etti.

 

Sorunlarin Çözümü Konusunda Ilgili Bakanlarla Görüsecegim’

Basbakan Recep Tayyip Erdogan ise, Toplu Görüsme Primi konusunda yasal düzenleme için formül arandigini, kendilerinin de en kisa sürede bu sorunu çözmek istediklerini bildirdi.

 

Basbakan Erdogan, diger sorunlarin çözümü konusunda da ilgili bakanlarla görüsecegini sözlerine ekledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen