Haber
2009-12-19 06:20:00
Sorunlarimizin Çözümü, Egitim Sorunlarinin Çözümlenmesiyle Mümkündür

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Türkiye’nin temel sorunlarinin çözümlenmesinin, egitim ve egitim çalisanlarinin sorunlarinin çözümlenmesiyle mümkün olacagini söyledi.

 

Gündogdu, Gebze, Darica, Dilovasi ve Çayirova temsilciliklerimizin hizmet binasinin açilisini yapti. Yogun bir katilimin oldugu açilis töreninde bir konusma yapan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Memur-Sen olarak Türkiye’de yetkili sendika olduklarini ifade ederek, “Toplu görüsme masasinda hükümetin bize reva gördügü rakamlari kabul etmedik ve etmeyecegiz. Rusya ile anlasma yapan hükümet memuru ile anlasamadi. Bizler de hükümetten ‘memur açilimi” istiyoruz. Eger gelecek yila kadar ILO Sözlesmesi’ne uygun Sendika Yasasi çikartilarak toplu sözlesme hakki verilmezse, Memur-Sen olarak o masaya oturmayacagiz” dedi.

 

Devletin kaynak aktarimini yanlis yaptigini belirten Gündogdu, söyle konustu: “Teröre aktarilan kaynakla bu zamana kadar 20 GAP projesi yapilirdi. Ancak yapilan yanlisliklardan dolayi halen bu terör sorunu çözülememistir. Bizler bir daha sehit vermek istemiyoruz. Bu da kardeslik hukuku içinde olabilir. Sorun, ancak ‘Çanakkale Ruhu’ ön plana çikarilarak, çözülebilir.”

Gündogdu, Türkiye’nin en büyük sorununun egitim oldugunu, egitim sorununun çözülememesi durumunda ülkenin sosyal, ekonomik, kültürel açidan pek çok sorununun çözülemeyecegini kaydetti.

 

“Özellikle egitimdeki degisiklikler, yeni müfredatlarin nitelikli ve nicelikli hale getirilmesiyle ve ögretmenlere iyi anlatilmasiyla basaramayacagimiz hiçbir sey yoktur” diyen Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü:

“Biz sendikal faaliyetlerimizi, egitim sevdalisi olan kisiler olarak yürütüyoruz. Türkiye’nin gelecegine yönelik sikintilarin çözümlenmesi de, yine egitim çalisanlarinin sorunlarinin çözümlenmesiyle mümkündür. Bu süreçte, siyasi yasagin kaldirilmasi, memurlarin da en az isçiler kadar özgürce hareket etmeleri gerektigine inaniyoruz. Yeni yasalarin da ayrica halk ile kucaklasmasi gerektigini düsünüyoruz.”

 

Türkiye’nin içinde bulundugu sikintili durumlara iliskin ortaya koyduklari çözüm önerileriyle gündem olusturduklarini anlatan Gündogdu, “Ortak Akil Hareketi mitingleri ile yüzbinleri alanlara topladik. Filistin’deki mazlum kardeslerimizin yaralarina, yardim kampanyasi ve kermeslerle merhem olmaya, ‘Hepimiz Filistinliyiz’ mitingiyle sesimizi tüm dünyaya duyurmaya çalistik. Sivil Anayasa konulu panel düzenledik ve çok sayida yerli, yabanci bilim adaminin katilmasini sagladik. Ülkemizde ilk defa Uluslararasi Egitim Felsefesi Kongresi düzenledik. Bu kongreye yurtdisindan ve ülkemizden katilan bilim adamlariyla egitimi masaya yatirdik” seklinde konustu.

 

Açilisa, Kocaeli Sube Baskanimiz Ömer Akmansen ve Sube Yönetimi, Darica Kaymakami Osman Ates, Gebze Ilçe Milli Egitim Müdürü Aydin Ceylan, Sube Müdürü Zihni Aydin, Halk Egitim Merkezi Müdürü Özcan Çapuk, Çayirova Ilçe Milli Egitim Müdürü Bekir Yümnü, Sube Müdürü Köksal Turan, Halk Egitim Merkezi Müdürü Ibrahim Tahmaz, Darica Ilçe Milli Egitim Sube müdürleri Abdulkadir Çaliskan, Fuat Sahin, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Müdürü Abdulselami Tatar, Darica Farabi Devlet Hastanesi Müdürü Cebrail Kuru, Memur-Sen Il Temsilcisi Harun Alis, Memur-Sen’e bagli sendikalarin temsilcileri, Okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Ilçe temsilcilerimiz ve yöneticileri ile çok sayida üyemiz katildi.

 

Bu arada, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, açilistan önce basin mensuplarina gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

 

Anayasa Mahkemesi’nin verdigi kararla, toplum vicdaninda bir çeliski olusturdugunu ifade eden Gündogdu, “Direkt olarak PKK’yi ve Imrali’yi muhatap gösterenler suçlu sayilmazken, siddetin bir an önce bitmesini isteyen ve sorunun çözümünün siddet olmadigini söyleyenler suçlu gösterilmistir. DTP, terör örgütüne yakinligi ve terörden yana tavirlari sebebiyle kapatilmistir. Ahmet Türk ceza alirken, Emine Ayna’nin ceza almamasi kamu vicdanini rahatsiz etmistir. Terörist basini övenler de cezalandirilmaliydi. Siyaset adina kim ortaya çikiyorsa, ülke adina, millet adina siyaset yapsin. Siyasi partileri, millet adina kurup da, o partideki görevleri esnasinda illegaliteyle baglantisi olan sahislari cezalandiracak bir yapi olusturulmalidir” diye konustu.

 

Gündemde olan isçi eylemlerini de degerlendiren Gündogdu, iktidarin ekonomik kriz yüzünden isten çikarilan ya da magdur olan insanlarla muhatap olmasi gerektigini söyledi.

 

“Magdur olanlarin magduriyeti giderilmelidir” diyen Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi:

“Bizim iktidara çagrimiz, evine ekmek götürmek isteyenlerin feryadina çare bulmasidir. Kriz dolayisiyla çalisanlarin ekmegi küçülmüstür. Emekliler zor durumdadir. Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlige ihtiyaci var. Ancak çözüm yolu ararken, sapla samani da birbirinden ayirmak lazim.”

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen