Haber
2015-08-06 07:56:31
Sorunların çözümü için iş birliği yapmalıyız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz ile ‘kadın, aile, gençlik, terör olayları’ gibi konuların görüşüldüğü istişare toplantısında bir araya geldi.

 

İstanbul’da gerçekleşen ve Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Fatma Aydar, İstanbul 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Sevgi Yücel, İstanbul 4 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Buket Akfırat ve KADEM Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı R. Melek Çakıroğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Habibe Öçal, önceliklerinin, kamuda çalışan kadınların sorunlarına çözüm bulmak olmasına rağmen çalışmalarını bununla sınırlamadıklarını ifade ederek, “İnsanımızı ilgilendiren, ülkemizde meydana gelen bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

 

Toplumun refahı, huzuru, güveni için olmazsa olmaz olan aile kurumunun yozlaştırılmasının, medyanın çeşitli program ve dizilerde çekirdek aileyi hedef almasının pek çok sorunu ve çözümsüzlüğü de beraberinde getirdiğini kaydeden Öçal, “Ailede başlayan çözümsüzlüklerin yol açtığı problemler, parçalanmalar gençliği de olumsuz etkilemektedir. Toplumun mimarı olan kadınlarımızın eğitilmesi, sağlıklı aile yapılarının oluşturulması ve nitelikli genç nesillerin hedeflenmesi için çalışmalar yapılması tüm kadın kuruluşların öncelikleri arasında olmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Öçal, komisyon olarak yaptıkları çalışmalara da değinerek, kamuda kadın çalışanlara uygulanan baskıları konu alan Mobbing raporu, Şanlıurfa-Gaziantep’teki ‘İnfak’ programı ve Suriyeli sığınmacılarla ilgili hazırladıkları raporun içeriğiyle ilgili bilgi verdi.

 

KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, “Dernek olarak yaptığımız çalışma ve görüşmelerde problemlere ilişkin tespitlerimizin aynı başlıklarda kesiştiğini görüyorum. Bu sebeple, bu toplantılarımızı daha sık aralıklarla yapmalı ve mutlaka ortak çalışmalarda beraber olmalıyız. Türkiye’de yaşanan pek çok sorunun altında, bozulan aile yapısının ve bu ailelerde meydana gelen kadın problemlerinin olduğu konusunda hem fikiriz. Bizler, kadın dernekleri olarak iş birliği yapmalı ve problemleri çözmeye yönelik oluşturulacak projelerde birlikte çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen