Haber
2009-01-15 06:18:35
Sorunlarin Degil Çözümün Parçasi Olmak Istiyoruz

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, subelerimizin Il Divan toplantilarina katilarak, 15 Mayis 2009’da yetkiye ulasma noktasinda izlenecek stratejiler konusunda görüs alisverisinde bulunmaya devam ediyorlar.

 

Bu çerçevede, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ve Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Istanbul subelerimizin; Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Kütahya ve Usak subelerimizin; Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Çankiri ve Amasya subelerimizin; Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci ise Hatay ve Osmaniye subelerimizin Il Divan toplantilarina katildi.

 

Egitim Çalisanlarinin Sendikamiza Yönelisi Bizleri Heyecanlandiriyor

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal ile birlikte toplantidan önce bir açiklama yaparak, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu. Sendika olarak, egitim çalisanlarinin sorunlarini çözüme kavusturma mücadelesinin yanisira Türkiye’nin temel meselelerine de duyarli olduklarini ifade eden Etyemez, sorun çikarmak yerine mevcut sorunlarin çözümünün parçasi olmak istediklerini söyledi.

 

15 Mayis’ta yetkiyi almak için uzun zamandir çalismalar gerçeklestirdiklerini bildiren Etyemez, “Egitim çalisanlarinin sendikamiza 2008 yilinin ikinci yarisindaki yönelisi bizleri heyecanlandirmistir. Yetkili sendika olma noktasindaki heyecanimizi teskilatlarimizla paylasmak, teskilatlarimizin görüs ve önerileri dogrultusunda çalismalarimizi sekillendirmek üzere burada bulunuyoruz” dedi.

 

Egitim çalisanlarinin beklentileri dogrultusunda bir hedef belirlediklerini, bunun da önümüzdeki dönemde ‘yetkili sendika’ olmak oldugunu dile getiren Etyemez, tüm subelerimizde bu heyecanin yasandigini vurguladi.

 

Milleti Merkeze Alan Sivil Bir Anayasa Istiyoruz

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal ise, Israil’in Gazze’de soykirim yaptigini belirterek, Israil’i ve isbirlikçilerini lanetledi. Battal, Israil’e karsi Islam ülkelerini ortak tavir belirlemeye, milletimizi de Israil mallarini boykot etmeye ve daha çok yardimda bulunmaya çagirdi.

 

Ergenekon Davasi kapsaminda yasanan gözalti olaylarina dikkat çeken Battal, sözlerini söyle sürdürdü:

“Üçüncü dünya ülkelerinde gördügümüz bu tür tesebbüslerin ülkemizde yasanmasini istemiyoruz. Daha seffaf bir demokrasi, daha çok insan haklari ve hukukun üstünlügü için art niyetli olusumlar, çeteler, darbe heveslileri ortaya çikarilarak yargilanmalari saglanmalidir. Bu anlamda, Ergenekon Davasi’ni önemsiyoruz.”

 

Battal, Türkiye’de sorunlarin çözülemeyisinin en temel sebebinin, antidemokratik sürecin ürünü olan bugünkü Anayasa oldugunu, bireyin, toplumun, kurumlarin refleksleri dikkate alinmadan zorlamayla hazirlanan Anayasa’nin miadini çoktan doldurdugunu, bunun için milleti kucaklayan, demokratik, özgürlükçü ve sivil bir Anayasa’nin hazirlanmasi gerektiginin altini çizdi.

 

Egitim-Bir-Sen’in Yetkili Sendika Olmasina Büyük Ihtiyaç Var

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Kütahya Subemizin Tavsanli’da gerçeklestirdigi Il Divan Toplantisi’na istirak etti.

Toplantidan önce basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Yildirim, insani merkeze alan bir anlayisla sürdürdükleri sendikal mücadelelerinde önemli bir asamanin esigine geldiklerini belirterek, “Egitim-Bir-Sen olarak ‘Yetkili Sendika’ olma mücadelesi esnasinda insanlara faydali olma konusunda etkili sendika olarak elbette üzerimize düseni yerine getirdik. Toplu görüsmelerde egitim çalisanlarinin yetkili sendikalarca temsil edilemedigi ve bir temsil kriziyle karsi karsiya oldugumuz düsünülecek olursa, Egitim-Bir-Sen’in yetkili sendika olmasina ne denli büyük ihtiyaç duyuldugu da anlasilacaktir” seklinde konustu.

 

Konusmasinda, Israil’in Filistin’de giristigi vahsete de deginen Yildirim, “Çocuk, kadin, yasli demeden masum insanlari katleden Israil’i lanetliyorum. Hain saldirilar karsisinda BM’yi harekete geçmeye, Islam ülkelerini ortak tavir belirlemeye, milletimizi de Israil mallarini boykot etmeye ve daha çok yardimda bulunmaya çagiriyorum” ifadelerini kullandi.

 

Yildirim, Türkiye’nin artik darbelerle anilmaktan kurtarilmasi gerektigini dile getirerek, bu anlamda, milleti merkeze alan yeni ve sivil bir Anayasa’nin bir an önce hazirlanmasini istedi. Sube Baskanimiz Kamil Uçan ise, yetkili sendika olmak için Ilçe Temsilcileri’yle birlikte planli bir çalisma sürdürdüklerini kaydederek, her ay gerçeklestirilen Il Divan toplantilarinin bunun göstergesi oldugunu söyledi.

 

Hidir Yildirim, Subemizin Il Divan Toplantisi’na katilmak üzere buradan Usak’a geçti.

 

Dünya Filistin’deki Trajediyi Seyretmekten Vazgeçmelidir

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Çankiri ve Amasya subelerimizin Il Divan toplantilarina katildi. Toplanti öncesi gündeme iliskin açiklamalarda bulunan Tektas, Gazze’de yüzlerce masum Filistinliyi öldürerek bir insanlik suçu isleyen Israil’i sert bir dille kinadi. Israil’in durdurulmasi için etkin bir tavir belirlenmesi gerektigini vurgulayan Tektas, “Dünya bu trajediyi seyretmekten vazgeçerek, Israil vahsetine dur demelidir” dedi.

 

Bir süredir Türkiye’nin gündemini mesgul eden Ergenekon Davasi’nda yeni gelismelerin meydana geldigine dikkat çeken Tektas, söyle devam etti:

“Milletin mesruiyetin kaynagi olmasini içine sindiremeyen, kendini devletin sahibi olarak gören birileri, rayina sokulmaya çalisilan demokrasi trenine kaza yaptirtmak için gizli planlar yapmaktadir. 21. yüzyilda, üçüncü dünya ülkelerinde gördügümüz bu tür tesebbüslerin ülkemizde yasanmasini istemiyoruz. Daha seffaf bir demokrasi, daha çok insan haklari ve hukukun üstünlügü için art niyetli olusumlar, çeteler, darbe heveslileri ortaya çikarilarak yargilanmalari saglanmalidir. Bu anlamda, Ergenekon Davasi bu ülkede bir milattir.”

 

“Egitim, Türkiye’nin en önemli sorunudur” diyen Tektas, diger sorunlarin çözümünün buna bagli oldugunu bildirdi. Egitimin; hizmetlisi, memuru, soförü, ögretmeni ve idarecisiyle bir bütün oldugunu, egitimin kalitesinin ve egitimcilerin basarisinin bu ekibin uyumlu çalismasindan geçtigini ifade eden Tektas, “Sorunlarin çözümüne yönelik atilacak adimlarda bu bütünlük göz ardi edilmemelidir” diye konustu.

 

Hizmetli ve Memurlarin Haklarinda Iyilestirme yapilmalidir

Hatay ve Osmaniye subelerimizin Il Divan toplantilarina katilan Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, hizmetli ve memurlarin tanimlari yapilarak, iller arasi yer degistirmelerde uygulanacak usul ve esaslarin belirlendigi bir yönetmeligin hazirlanmasini istediklerini belirterek, “Ekonomik haklarinda iyilestirme yapilmali, ‘esit ise esit ücret’ yaklasimi çerçevesinde diger kurumlardaki çalisanlarin sahip oldugu haklar hizmetli ve memurlara da verilmelidir” seklinde konustu.

 

Çakirci, ögretmen açiginin sözlesmeli, vekil, ücretli ögretmen alimiyla kapatilmaya çalisilmasini dogru bulmadiklarini, söz konusu uygulamaya son verilerek, mevcut sözlesmelilerin de derhal kadroya geçirilmesi yönündeki talebini tekrarladi.

Yönetici Atama Yönetmeligi’nin sürekli yargidan dönmesinin okullarin yönetilmesinde ciddi sikintilara sebebiyet verdigini anlatan Çakirci, bunun önüne geçilmesi için bir an önce kariyer, liyakat ve sinav esasli bir yönetmeligin hazirlanarak, uygulamaya konulmasi gerektigini kaydetti.

 

Sözlesmeli ögretmenlerin ailelerinden uzak sürgün hayati yasamalarini kabul etmelerinin mümkün olmadigi dile getiren Çakirci, özür durumuna bagli yer degistirmede yasanan sikintilarin da acilen giderilmesi çagrisinda bulundu. Ek ödemelerdeki adaletsizligin hala giderilemedigini, bundan dolayi bazi egitim çalisanlarinin magdur edildigini ifade eden Çakirci, ek ödemelerde ortaya çikan bu durumun çözüme kavusturulmasi için mücadelelerinin sürdügünü sözlerine ekledi.

Antakya Ögretmenevi’ndeki toplantiya Sube Baskanimiz Cevat Önal, Sube Yönetim Kurulu üyeleri, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyeleri, Ilçe Temsilcileri, Hanim Komisyonu ve Üniversite Komisyonu baskanlari katildi.

 

Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer ise, Ankara subelerimizin düzenledikleri Il Divan toplantilarina istirak etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen