Haber
2013-01-31 06:36:09
Sorunu Yine Gündoğdu Çözdü

Milli Eğitim Bakanlığının özür gurubu tayinleriyle ilgili düzenlemede 652 sayılı KHK ile yılda bir kez olacak şekilde düzenleme yapması iki yıldır sorun olmaya devam ediyor. 2012 Şubat ayında özür grubu tayinleriyle ilgili tayinlerin yapılmamasında diretilmesi üzerine Başbakan üzerinden sorunu çözen Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, bu yıl yine sorunu çözmeyi başardı.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in eğitim öğretim başladıktan sonra öğretmen hareketliliği olmasın diye özür gurubu tayinlerini yılda bir kez yaz aylarında yapmak üzere KHK ile değişiklik yapması öğretmenleri mağdur etmekle kalmadı, önceki yılda olduğu gibi bu yılda şubat ayı yaklaştığında tansiyonu yükseltti.

Ak Parti’nin hapisteki eşlerin bile bir araya gelmesi için proje geliştirdiği bir dönemde öğretmen eşleri ayrı kalmaya zorlaması sendikalarca çok eleştirildi. Eleştirilere kulak asmayan Milli Eğitim Bakanlığı, Gaziantep’te Başbakan’ın ‘Eş durumu konusu üzerinde çalışmalarımız var. Bunu çalışacağız, bununla ilgili gerekli adımları atacağız’ şeklinde konuşmasından sonra açıklama yapmış ve özür gurubu tayinlerinin olmayacağını açıklamıştı. 

Bakan değişiminden sonra durum ne olur diye herkes merak ediyordu. Ahmet Gündoğdu’nun Eski Bakan Dinçer’in açıklamasından sonra Başbakan’lığı aradığı ve bizzat Başbakan’a taşıdığı anlaşıldı. Konunun detaylarıyla anlaşılması için ayrıca 24 Ocak’ta Başbakan’a özel bilgi notu ulaştırdığını öğrendiğimiz Gündoğdu’nun KHK’daki kısıtlamanın düzeltilerek yaşanan sıkıntının kökten çözülmesi gerektiğini aktardığı anlaşıldı.

2012’de olduğu gibi 2013’te de özür grubu tayinleriyle ilgili Şubat ataması yapılması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde ki girişimleri sonuçsuz kalan Gündoğdu, Başbakanı harekete geçirmeyi yine başardı. Özür gurubu tayinleri konusunda kilidi çözmeyi başardığı için öğretmenler arasında Sorunu Yine Gündoğdu Çözdü denilmeye başlandı.
Kamudanhaber sitesi olarak öğretmenlerin eş ve sağlık özrü tayinleriyle birlikte, gelen tepkilerin dikkate alınarak il içi özür grubu tayinlerinin de yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Kamudan Haber  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen