Haber
2012-02-14 06:29:32
Soylu Mücadelemiz 20 Yasinda

“Çalisanlarin ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin gelistirilmesine; Türkiye’nin demokratiklesmesine, sivillesmesine ve özgürlesmesine katki sunmak amaciyla” diye basladigimiz soylu mücadelenin 20. yilindayiz.

Medeniyetimizin damarlarindan beslenen Mehmet Akif Inan ve bir grup arkadasinin 14 Subat 1992’de birlikte kurdugu sendikamiz, geride biraktigi 20 yilda; durusu, ufku, misyonu ve vizyonuyla farkini ortaya koymus, egitim hizmet kolunda genel yetkiyi almakla kalmayip Türkiye’nin en saygin ve en büyük sendikasi olmustur.

Sendikamiz, sorunun bir parçasi olarak yasamaktansa, çözüme dair öneriler ortaya koyma düsüncesiyle çiktigi yolda; tenkit yerine teklif esasli yaklasimlar ve akademik bakisi merkeze alan durusla egitimin çözüm ortagi olmustur. Egitim çalisanlarinin ekonomik sikintilardan arindirilarak, enerjilerini egitim hizmetine yogunlastirabilmelerini saglamak, egitim ortamlarini hizmeti alan ögrenciye ve hizmet veren egitim çalisanlarina yarasir düzeye çikarmak için örgütsel gücünü, birikimini yaptigi çalismalarla ortaya koyan sendikamiz, ayni zamanda özlük ve özgürlük mücadelesinin en önemli merkezi haline gelmistir.

Sendikaciligi ‘kavga zemininde rekabetten, rekabet zemininde hizmete’ dönüstürmeyi, çalisanlarin mali haklarinin iyilestirilmesini, sosyal ve meslekî gelisimlerine katki saglamayi ilke olarak benimseyen sendikamiz; ayni zamanda daha demokratik Türkiye, özgürlüklerin daha fazla yasanabildigi ülke ideali için elini tasin altina koymaktan geri durmamistir. Demokrasiye karartma uygulandigi dönemlerde dik durusuyla milletin ve milli iradenin yaninda yer alan Egitim-Bir-Sen, temsil ettigi üyeleri ve medeniyet degerleriyle ülkemizdeki milli birlik ve kardeslik ikliminin tesisi için her zaman varligini ortaya koymustur.

Kurulusunda demokratik, adaletli, refah düzeyi yüksek, insan haklarina duyarli bir Türkiye idealinden yana seçimini yapan Egitim-Bir-Sen, bu idealinin insasi için, bugüne kadar oldugu gibi, bundan sonra da çalismaya ve sorumluluk almaya devam edecektir.  Emek, özgürlük ve demokrasi konusunda toplumun tüm katmanlarinin kalici bir duyarliliga sahip olmasi için gösterdigi çabayi artirarak devam ettiren sendikamiz, devraldigi medeniyet mirasinin, sahip oldugu inanç ve ahlaki degerlerin geregi kamplastirmayan, ayristirmayan, kaynastiran ve bulusturan bir solukla varligini her geçen gün güçlendirerek sürdürecektir.

Egitim-Bir-Sen olarak, sorumluluklarimizi ülke sinirlarindan, ülke sinirlarini da kireçle boyanmis beyaz taslardan ibaret görmeyip, medeniyet cografyamizi ve bütün dünyayi saran kusaticilikla can, mal, nesil ve ifade hürriyeti gibi dogustan gelen temel hak ve özgürlüklere müdahalede reflekslerimizi ortaya koymayi bugüne kadar sürdürdügümüz gibi, bunda sonra da sürdürmeye devam edecegiz.  

‘Neyi riske attiginiz aslinda neye deger verdiginizi gösterir’ ilkesinden hareketle, ülkemizin korku tünelinden çikma sürecinde çetelerin, derin odaklarin, paramiliter yapilarin degil, halkin irgatligini yapmanin yüreklilik oldugunu düsünerek sesimizi yükseltmekten ve risk almaktan çekinmedik, bundan sonra da çekinmeyecegiz.

Isimizin hakkini vermeyi kurulus ideallerimize sadakatin geregi görerek, basarimizin sirrinin amacimizdaki istikrardan geçtigini düsünmeye, iyi yapilmis bir isin ödülünün daha fazlasini yapma firsati oldugu bilinciyle basari grafigimizi her geçen gün yükseltiyoruz.

Soylu mücadelemizin 20. yilinda darbe, baski ve antidemokratik süreçlerin yasattigi magduriyetleri gün yüzüne çikarmak için ‘magduriyetiniz magduriyetimizdir’ anlayisindan yola çikarak “Ödenmis Bedeller Unutulmasin” sloganiyla baslattigimiz Geleneksel Mehmet Akif Inan Hatira Yarismamizin ödül töreni ve kurulusumuzdan bugüne kadar emek veren, ter akitan kurucularimiz, genel yönetim kurulu üyeligi, il temsilciligi ve sube baskanligi yapmis olan yöneticilerimizle 17-19 Subat 2012 tarihleri arasinda gerçeklestirecegimiz Vefa Bulusmamizda bir araya geliyoruz.

Akif Inanlardan devraldigimiz bayragi daha ileriye tasiyabilmis olmanin, ülkemizin yüz agartici, saygin, etkin sivil toplum kurulusunu el birligiyle zirveye çikarmanin gururunu, onurunu hep birlikte yasiyoruz.

Soylu mücadelenin 20. yilinda; kurulusumuzdan büyümemize, taninmamizdan bugünlere gelmemize emegi geçen basta rahmetli Genel Baskanimiz Mehmet Akif Inan olmak üzere, ahirete irtihal eden dava arkadaslarimiza Allah’tan rahmet diliyor, tüm yöneticilerimize ve üyelerimize tesekkür ediyor, minnet ve sükranlarimizi sunuyoruz. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen