Haber
2013-06-05 07:40:10
Söz Sahibi Olmak İçin Mücadele Şarttır

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu, Ankara 1, 2, 3, 4 ve 5 No’lu Şube Kadınlar Komisyonu üyeleriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan’ın da katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Genel Merkez olarak bu tür toplantıları üç yıldır düzenlediklerini ifade ederek, “İstikrarlı çalışmalar, kadın komisyonlarının başarısını artıracaktır” dedi.

Çeşitlilik Zenginliğimizdir

İnsanın onuru, huzuru ve geleceği noktasında aynı paydada buluştuklarını kaydeden Bilgin, “Teşkilat olarak çalışmalı, üretmeli ve hayata dokunmalıyız İnsanlar, bize, ürettiğimiz kadar değer verir. Üyelerimiz ideal sahibidirler. İdealleriniz için ne kadar çalışırsanız, o kadar manevi huzur duyarsınız. Üyelerimiz, farklı görüşten insanlardan oluşmaktadır. Bu çeşitlilik bizim zenginliğimizdir. Ancak, üyelerimizin ortak yönü, bir inanç ve ideal sahibi olmalarıdır. Üyelerimiz, insanın onuru, huzuru ve geleceği noktasında aynı paydada buluşmaktadırlar” şeklinde konuştu.

‘Erkekler Bizim Yerimize Düşünür’ Demeyin

Üyelerinin ortak değerlerini hayata geçirmek için çalıştıklarını belirten Bilgin, şöyle devam etti: “Söz sahibi olmak için mücadele şarttır. Çalışmalarınız süreklilik arz etmelidir. Sabırla uğraşmalı ve başladığınız işi tamamlamalısınız. İşlerinizi kendiniz planlamalı ve uygulamalısınız. ‘Erkekler bizim yerimize düşünür’ demeyin. Bu teşkilat, kadın komisyonlarımız, düşüncelerinizi hayata geçirebileceğiniz alanlardır.”

Eğitim çalışanlarının yüzde 53’ünün kadın olduğuna dikkat çeken Murat Bilgin, “251 bin 123 üyemiz var ve bunların sadece 81 bini kadın üyedir. Bu veriler bile bizlerin daha çok çalışmasını gerektirdiğini göstermektedir” diye konuştu.

Özdemir: Kadınlarımızın Eline, Yüreğine ve Ruhuna Dokunacağız

Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir ise, Eğitim-Bir-Sen’in, hak aramanın adresi olduğunu dile getirerek, “Bizler, kadın olarak, hiyerarşi kurmadan, herkesin eşit söz sahibi olduğu bir ortamda, örgütlü olarak çalışmak istiyoruz. Bizler, sahaya inerek kadınlarımızın eline, yüreğine, ruhuna dokunacağız. Gündeme dahil olacağız. Gündemi oluşturacağız” dedi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen