Haber
2011-05-28 07:23:23
Sözlesmeli Ögretmenler Için Istege Bagli Yer Degisikligi Talebinde Bulunduk

Haziran 2011 Ögretmenlik Için Basvuru ve Atama Kilavuzu hükümleri çerçevesinde, 12-26 Mayis 2011 tarihleri arasinda alinan basvurulara dayali olarak gerekli sartlari tasiyanlardan 30 bin kadrolu ögretmen atamasi yapilacak ve buna bagli olarak sözlesmeli ögretmenlikten kadrolu ögretmenlige geçenlerin yerleri bosalacaktir.

 

Milli Egitim Bakanligi Ekim 2010 Kurum Idari Kurulu Çalisma Raporu’nun 15. maddesinde yer alan, “Sözlesmeli Personel Çalistirilmasina Iliskin Esaslarda yer alan ve uygulanmakta olan sözlesmeli ögretmenlerin karsilikli yer degistirmelerine (becayis) iliskin kararin daha etkin uygulanmasinin saglanmasi” kararinin Mayis 2011 Iller Arasi Yer Degistirme Kilavuzu’nda yer almasi olumlu bir gelismedir. Ayni raporun 14. maddesinde yer alan,Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçisi ile bosalan pozisyonlarin, özür durumu yer degistirme islemi yapildiktan sonra bos pozisyonlarin istege bagli il içi ve il disi yer degisikligi için kullanilmasinin saglanmasiseklindeki kararin da hayata geçirilmesi gerekmektedir.

 

Milli Egitim Bakanligi’na yazili müracaatta bulunarak, mezkûr karar dogrultusunda sözlesmeli ögretmenlere yönelik il içi ve iller arasi yer degistirme islemlerinin 2011 yili Haziran ayi içerisinde istege bagli yer degisikligi yapilacak sekilde bir takvime baglanarak, sözlesmeli ögretmenlerin magduriyetinin giderilmesini istedik.

 

 talep yazimiz için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen