Haber
2009-12-11 06:20:09
Sözlesmeli Ögretmenler Kadroya Geçinceye Kadar Konuyu Israrla Takip Edecegiz

Önceki Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik ve simdiki Bakan Nimet Çubukçu’nun, sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçis- lerinin saglanmasiyla ilgili verdikleri sözlerin yerine getirilmesi için çabalarimiz devam etmektedir.

 

Milli Egitim Bakanligi ile sendikamiz arasinda 20.11.2009 tarihinde Kurum Idari Kurulu toplantisi yapildi. Toplantida egitim çalisanlarinin çalisma kosullarinin iyilestirilmesine iliskin düzenleme/degisiklik yapilmasi için bazi hususlarda mutabakata varilarak, bunlar imza altina alinmisti. Mutabakata varilmis olup farkli bakanliklarin da görüsü alinarak yasal düzenleme/degisiklik yapilmasi gerektiren hususlar hakkinda yasal düzenleme yapilmasi için Maliye Bakanligi, Devlet Personel Baskanligi yetkilileri ve TBMM Milli Egitim Komisyonu Baskani ile görüsmelerimiz devam etmektedir.

 

Daha önce hükümet yetkililerince verilen sözler ve Kurum Idari Kurulu’nda imza altina aldigimiz kararlar dogrultusunda sözlesmeli ögretmenlerin bir an önce kadroya geçisleri için bu hafta içinde Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Maliye Bakanligi yetkilileri ile görüsmeler yaptilar.

 

Milli Egitim Bakanligi’nin hazirlayip, Maliye Bakanligi ve Devlet Personel Baskanligi’na gönderdigi sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçisini saglayan yasa taslaginin bir an önce TBMM’ye sevk edilerek yasalasmasinin takipçisi olacagiz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen