Haber
2011-02-14 06:22:36
Sözlesmeli Ögretmenler Özür Durumu Yer Degistirmesinde Magdur Edilmesin

Milli Egitim Bakanligi 10-17 Aralik 2010 tarihleri arasinda sözlesmeli ögretmenlerden özür durumu nedeniyle yer degistirmek isteyenlerin bas- vurularini almis ve bir kisim görevlendirmeler yapmistir. Mevcut bos pozisyonlar, söz- lesmeli ögretmenlerin yer degistirme talebini karsilama- digindan, Maliye Bakanligi tarafindan 2 bin pozisyonun kullanim izni verilmistir.

 

Bakanligin internet sayfasinda, “Bilindigi gibi sözlesmeli ögretmenlerden özür durumu nedeniyle yer degistirmek isteyenlerin basvurulari, 10-17 Aralik 2010 tarihleri arasinda elektronik ortamda alinmis ve hizmet puani üstünlügüne göre görevlendirmeler yapilmistir. Ancak mevcut bos pozisyonlar, sözlesmeli ögretmenlerin yer degistirme talebini karsilamadigindan, bekleyen ögretmenlerin yer degistirme islemlerinde kullanilmak üzere Maliye Bakanligi’ndan ek pozisyon istenilmistir. Bunun sonucunda bakanligimiza 2.000 pozisyonun kullanim izni verilmis bulunmaktadir.

 

Yukarida belirtilen tarihler arasinda basvuruda bulunulmus olup özrünün bulundugu yerde görevlendirilmek için bekleyenlerin (özrü ortadan kalkanlar ile görevden ayrilanlar hariç) yeniden degerlendirmeye alinabilmeleri için E-basvuru sayfasindaki tercihlerini, 11-15 Subat 2011 tarihleri arasinda güncellemeleri gerekmektedir” seklinde açiklama yapilmistir.

 

Açiklamaya göre, 30 Aralik 2009 tarihinde sonuçlari açiklanan ve 15 Ocak 2010 tarihinden sonra ilk defa görevlendirilen sözlesmeli ögretmenler, 10-17 Aralik 2010 tarihindeki özür durumundan yer degistirmek için basvuramamistir.

 

Bakanliga bir yazi göndererek, bir yilini doldurmadigi için ve bir yilini doldurup da herhangi bir nedenle daha önce yer degistirme basvurusunda bulunamayan sözlesmeli ögretmenlerin de söz konusu yer degistirme kapsaminda basvurularinin alinarak magduriyetlerin giderilmesini ve konuyla ilgili sendikamiza bilgi verilmesini talep ettik.

 

 Ilgili Talep Yazimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen