Haber
2011-03-30 07:18:12
Sözlesmeli Ögretmenlere Kadro Mücadelemize Yesil Isik

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Egitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer ile birlikte Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu ile görüserek, sözlesmeli ögretmenlerin kadroya alinmasini, Temmuz’da yapilacak KPSS öncesi ögretmen atanmasini ve 40 yas magduru usta ögreticilerin sorununun çözümünü istedi.

 

Ziyaretten sonra Bakanlik önünde bir açiklama yapan Ahmet Gündogdu, sözlesmelilerin kadroya geçirilmesi sürecinin mücadeleleriyle olgunlastigini, çok kisa bir zaman içinde konuyla ilgili müjdeli bir açiklama beklediklerini kaydetti.

 

Öteden beri ögretmenin vekili, ücretlisi, sözlesmelisinin olmayacagini söylediklerini ifade eden Gündogdu, “Ögretmen, egitim isinin lokomotifidir. Bu isi kadrolu olarak yapmasi gerekir. Mücadelemizde dile getirdigimiz sözlesmelilerin kadroya geçirilmesi talebimiz, hem eski Bakanimizin hem de yeni Bakanimizin sicak yaklasmalarina ragmen, diger Bakanliklar boyutu da dikkate alinarak geciktirilmisti. Simdi bunun da kademeli olarak geçisine yönelik umudun çok daha arttigi ve çözümün çok daha yakin oldugu bir görüsmeyi gerçeklestirdik. Sayin Bakan, bu konuyu daha fazla önemseyerek hem Bakanlar Kurulu’na hem de Basbakan Sayin Recep Tayyip Erdogan’a tasiyacagini ifade etti. Bu girisimler sonucu, olumlu beklentimiz yüzde 100 artmistir” dedi.

 

70 bin kadro bekleyen sözlesmeli ögretmeni mutlu etmek adina inançlarinin ve güvenlerinin arttigini ifade eden Gündogdu, “Artik bundan sonra bunun kademeli olarak geçis takvimini bekliyoruz” ifadesini kullandi.

 

Kamuda farkli istihdam türlerine karsi olduklarini her platformda dile getirdiklerini belirten Gündogdu, sözlesmeli ögretmenlerin sorunlari çözülünceye kadar konunun takipçisi olacaklarini vurguladi.

 

KPSS Hirsizligi Magdurlarinin Atamasi Yolda

KPSS hirsizligi magduru ögretmen adaylarina yönelik 30 bin atama talebini daha önce Basbakan Erdogan’a da tasidiklarini bildiren Gündogdu, geçen süre içinde çözüme daha da yaklasildigini, bu görüsmeyle, Temmuz’da yapilacak KPSS öncesi atama yapilacagina dair umutlarinin somutlastigini söyledi.

 

“KPSS hirsizligi dolayisiyla, bir gün önce devlet tarafindan ‘sinavi kazandin’ denmesine ragmen hirsizlarin olusturdugu bir tabloda kazanamamis duruma düsen bir magduriyet var” diyen Ahmet Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Bu magduriyetin giderilmesi için çalisiyorduk. KPSS magduriyetinin giderilmesi için 2011 KPSS öncesi ögretmen alinmasi gerektigini söylemistik. Bugün bu konu ile ilgili umutlarimiz daha artti. Sayin Bakan’in da, daha önceki görüsmemizde ‘buna sicak bakiyorum’ diye ifade ettigi konunun daha da somutlastigina taniklik ettik. Bunun memnuniyeti içerisindeyiz.”

 

Usta Ögreticilerin 40 Yas Sorununun Giderilmesi Için Çalisma Yapilacak

40 yas engeline takilan usta ögreticilerin sorununu da Bakan Çubukçu’ya aktardigini anlatan Gündogdu, “Bunlarin lisans tamamlamasiyla kadroya geçirilecegi sözü verilmisti. Bu arkadaslarimiz bu dogrultuda lisansi tamamladilar. Yas 40’a geldi. 40 yasina gelmis olmalari dolayisiyla bundan yararlanamayacaklardi. Bunu da Sayin Bakan’a ilettik. Bu konu üzerinde bir çalisma yapacaklarini, bu magduriyeti çözmek içinde bir talimat verecegini ifade etti” diye konustu.

 

Egitim-Bir-Sen, 29 Mart Sali günü sözlesmeli ögretmenlerin kadroya alinmasi yönündeki talebi dile getirmek üzere Milli Egitim Bakanligi önünde kitlesel basin açiklamasi yapma karari almisti.

 

Bakan Nimet Çubukçu’dan gelen görüsme talebi üzerine kitlesel basin açiklamasi ertelemis ve 30 Mart 2011’de saat 13.30’a randevulasilmisti. Görüsme yaklasik 2 saat sürdü.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen