Haber
2010-04-12 07:20:52
Sözlesmeli Ögretmenlerin “30 Günü Asan Rapor Almasi” Halinde Sözlesmeleri Feshedilemeyecek!

Danistay Idari Dava Daireleri Kurulu, sözlesmeli ögretmen- lerin 30 günü asan hastalik izni kullanmalari halinde sözlesmelerini fesheden; Hizmet Sözlesmesi’nin 11. maddesinin (b) fikrasinda geçen “30 günü geçmemek üzere” ibaresinin ve “Söz- lesmeli Personel Çalisti- rilmasina Iliskin Esaslarin” 10. maddesinde yer alan “30 günü geçmemek üzere” ibaresinin iptali için Danistay’da açtigimiz davada, yürütmenin durdurulmasi karari vermistir.

 

Buna göre, sözlesmeli ögretmenlerin 30 günü asan rapor almasi halinde hizmet sözlesmesi feshedilmeyecektir. Böylece bir sözlesmeli ögretmenin rahatsizligi bir aydan fazla sürse de, hizmet sözlesmesi feshedilemeyecektir. Bu konuda kadrolu ögretmenlerin tabi oldugu hükümler sözlesmeli ögretmenler için de uygulanacaktir.

 

Bu karar uyarinca, 30 günü asan rapor aldigi gerekçesiyle hizmet sözlesmesi feshedilen sözlesmeli ögretmenler de görevine dönebilecektir.

 

Danistay Idari Dava Daireleri Kurulu’nun bu karari, sözlesmeli ögretmenleri, üniversitelerde çalisan sözlesmeli personeli ve diger kamu kurum ve kuruluslarinda görev yapan “tüm sözlesmeli personeli” ilgilendirmektedir. Bu kararla, “Sözlesmeli Personel Çalistirilmasina Iliskin Esaslarin” 10. maddesinde yer alan, “30 günü geçmemek üzere” ibaresi hakkinda da yürütmenin durdurulmasi karari verildiginden, sözlesmeli ögretmenlerin yaninda diger kurumlarda çalisan tüm sözlesmeli personelin 30 günü asan saglik raporu almasi halinde sözlesmesi feshedilemeyecektir.

 

Kararin sözlesmeli ögretmenlerimiz ve kamuda çalisan tüm sözlesmeli personel için hayirli olmasini diliyor, bu konuda magdur olan sözlesmeli ögretmenlerimize Hukuk Büromuzun yardimci olacagini ifade ediyoruz.

 

 Ilgili Karar

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen