Haber
2010-12-31 06:22:13
Sözlesmeli Ögretmenlerin Özür Durumuna Bagli Magduriyetinin Giderilmesinin Takipçisiyiz

Sözlesmeli ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degisik- liginde bos pozisyon gerekçesi ile binlerce ögretmenin yer degisikligi yapilamamaktadir. Milli Egitim Bakanligi, sözles- meli ögretmenlerin özür duru- muna bagli yer degisikliginde bazi illerde ögretmen ihtiyaci oldugu halde, bos pozisyon olmadigi gerekçesiyle yer degisikligi taleplerini gerçek- lestirmemektedir.

 

Sözlesmeli Personel Çalistirilmasina Iliskin Esaslar’in Ek 3. maddesinin (b) bendinde, “Personelin es durumuna bagli kurum içi yer degisikligi talebi; vizeli oldugu birimde fiilen en az bir yil çalismis olmasi, geçis yapacagi hizmet biriminde ayni unvan ve niteligi haiz bos pozisyon bulunmasi ve kamu personeli olan esin, kurum içi görev yeri degisikligi mümkün olmayan veya mevzuati uyarinca zorunlu yer degistirmeye tabi tutulan bir görevde bulunmasi kaydiyla yerine getirilebilir” hükmü yer almaktadir. Örnegin, Düzce ilinde 510 sözlesmeli ögretmen pozisyonunun bulundugunu, bunun 481’inin dolu, 29’unun bos pozisyon oldugunu varsayalim. Bu durumda, Düzce iline en fazla 29 sözlesmeli ögretmen daha görevlendirilebilir. Daha fazla ögretmen ihtiyaci olsa da, 29’dan bir fazla sözlesmeli ögretmenin görevlendirilmesi mümkün olamamaktadir. Bos pozisyon uygulamasi, sözlesmeli ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degisikliginde il veya ilçe emrine verilmelerine engel teskil etmektedir. Sendikamiz, bos pozisyon uygulamasinin kaldirilmasi için daha önce Milli Egitim Bakanligi, Maliye Bakanligi ve Basbakanlik nezdinde girisimlerde bulunmustu.

 

Son olarak, sözlesmeli ögretmenlerin özürlerinin yogunlastigi ve bos pozisyon olmadigi için özür durumuna bagli yer degisikligi yapilamayan illere fazla bos pozisyon verilmesi talebimiz basta olmak üzere, 2011 Ocak ayinda özür durumuna bagli tekrar yer degisikligi yapilmasina imkân verilmesini talep etmistik.

 

Bakanligin, ögretmenlerin özürlerinin yogunlastigi illere bos pozisyon verilmesi için baslattigi çalismayi Devlet Personel Baskanligi olumlu karsilamis ve bu illere 2000 bos pozisyon verilmesi yönünde görüs bildirmistir. Maliye Bakanligi’nin da olumlu görüs vermesi halinde, Ankara gibi, ögretmenlerin özür taleplerinin karsilanmadigi illere bos pozisyon verilecek ve bu durumda sözlesmeli ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degisikliginde yasanan magduriyetler giderilmis olacaktir.

 

Sendikamiz, 2000 bos pozisyona iliskin Maliye Bakanligi’nin olumlu görüs vermesi ve 2011 Ocak ayinda tekrar özür durumuna bagli yer degisikliginin yapilmasi hususunda da konunun takipçisi olacaktir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen