Haber
2010-12-03 06:18:10
Sözlesmeli Ögretmenlerin Özür Durumuna Bagli Yer Degistirmelerinde Yasanabilecek Magduriyetlerin Önlenmesini Istedik

Milli Egitim Bakanligi’nin, sözlesmeli ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degistirme islemlerini belirledigi takvime göre, basvuru islemleri 10-17 Aralik 2010 tarihleri arasinda, görevlendirme islemi ise 17 Aralik 2010 tarihinde yapilacak; görevlendirilme suretiyle yerleri degistirilen ögretmenler 28 Aralik 2010 tarihinden itibaren yeni görev yerlerinde göreve baslayacaklardir.

 

Sözlesmeli Personel Çalistirilmasina Iliskin Esaslar’in Ek 3. maddesinin (b) bendinde, “Personelin es durumuna bagli kurum içi yer degisikligi talebi; vizeli oldugu birimde fiilen en az bir yil çalismis olmasi, geçis yapacagi hizmet biriminde ayni unvan ve niteligi haiz bos pozisyon bulunmasi ve kamu personeli olan esin, kurum içi görev yeri degisikligi mümkün olmayan veya mevzuati uyarinca zorunlu yer degistirmeye tabi tutulan bir görevde bulunmasi kaydiyla yerine getirilebilir” denilmektedir.

 

Bu maddeden de anlasilacagi üzere, sözlesmeli ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degisikliginde bir yil çalismis olma sarti aranmaktadir. 30 Aralik 2009 yilinda sözlesmeli ögretmen olarak atanan ve Ocak 2010’da göreve baslayan ögretmenler, 17 Aralik 2010 tarihi itibariyle bir yil çalisma süresini tamamlamadiklari için, özür durumuna bagli yer degisikligi talebinde bulunamayacak ve bundan dolayi magdur olacaklardir.

 

Milli Egitim Bakanligi’na yazili müracaatta bulunarak, bu durumda olan sözlesmeli ögretmenlerin magdur edilmemesi ve özür durumuna bagli yapilacak yer degisikliginde il içi yer degistirme hakkinin verilmesi için sözlesmeli ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degistirme kilavuzunda gerekli düzenlemelerin yapilmasini istedik.

 

 Ilgili Talep Yazimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen