Haber
2011-03-19 06:22:51
Sözlesmelileri Magdur Eden Mal Müdürlükleri Uyarilmalidir

Bazi il ve ilçelerde muhasebe ve mal müdürlüklerinin, sözlesmeli personelin maas bordrolarina toplu sözlesme primini yansitmadigi sendikamizca tespit edilmistir. Kanuna ragmen yapilan bu uygulamadan dolayi bazi üyelerimiz magdur olmustur.

 

Maliye Bakanligi’na yazili müracaatta bulunarak, muhasebe ve mal müdürlüklerinin bu konuda bilgilendirilmesini istedik.

 

6111 No ve 13/02/2011 kabul tarihli “Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi ile Sosyal Sigortalar ve Genel Saglik Sigortasi Kanunu ve Diger Bazi Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Degisiklik Yapilmasi Hakkinda Kanun” Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girmistir. Ilgili kanunun Toplu Sözlesme Primi’ni konu alan maddesinde, MADDE 118- 27/6/1989 tarihli ve 375 sayili Kanun Hükmünde Kararnamenin 1 inci maddesinin (d) bendinde yer alan “besyüz milyon lira” ibaresi, “(12.105) gösterge rakaminin memur aylik katsayisi ile çarpimi sonucu bulunacak” seklinde, ek 4 üncü maddesi asagidaki sekilde degistirilmis ve Kanun Hükmünde Kararnameye asagidaki ek madde eklenmistir:

“EK MADDE 4- 25/6/2001 tarihli ve 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu hükümleri uyarinca kamu görevlileri sendikalarina üye olup, aylik veya ücretinden üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarinda aylik veya ücretleri ile birlikte kirkbes Türk Lirasi toplu sözlesme primi ödenir. Bu madde uyarinca yapilan ödeme, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaz ve ilgili mevzuati uyarinca ödenmekte olan zam, tazminat, ödenek, döner sermaye payi, ikramiye, ücret ve her ne ad altinda olursa olsun benzer ödemelerin hesabinda dikkate alinmaz.”

 

Bu hüküm geregi, 4688 sayili Kamu Görevlileri Sendikalari Kanunu hükümleri uyarinca kamu görevlileri sendikalarina üye olup, aylik veya ücretinden üyelik ödentisi kesilen kamu görevlilerine toplu sözlesme priminin ödenmesi esastir.

 

Durum bu iken, bazi il ve ilçelerde muhasebe ve mal müdürlüklerinin, 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun 4/B ve 4/C kapsamindaki sözlesmeli personelin maas bordrolarina toplu sözlesme primlerini yansitmadigi, 4/B ve 4/C kapsamindaki personeli uygulama disinda biraktiklari sendikamizca tespit edilmistir. Kanuna ragmen yapilan bu uygulamadan dolayi bazi üyelerimiz magdur olmustur.

 

Maliye Bakanligi’ndan, muhasebe ve mal müdürlüklerinin konu ile ilgili bilgilendirilmesini talep ettik.

 

 Ilgili uyari yazmiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen