Haber
2011-03-09 06:22:47
Sözlesmelinin Damga Vergisi Sorununu Müstesar Agbal'la Görüstük

Sözlesmeli kamu çalisanlarindan alinan damga vergisi muafiyeti konusunda Torba Kanun’da yer alan yürürlük tarihi sorununu çözmek için Maliye Bakanligi Müstesari Naci Agbal’i ziyaret ettik.

 

Müstesar Agbal, söz konusu düzenlemenin 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmasi için bir önerge hazirlayacaklarini söyledi.

 

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Torba Kanun’da yer alan ve kamu çalisanlariyla ilgili bazi hususlarin yeniden düzenlenmesi istegiyle Maliye Bakanligi Müstesari Naci Agbal’i ziyaret etti. Ziyarette, 2010 yili toplu görüsmelerinde mutabakat altina alinan ve daha sonra üzerinde çalisilmasina karar verilen hususlarin yani sira Torba Kanun’da yer alan sözlesmeli personelin damga vergisi muafiyeti ve KIT’lerdeki Ek 1 sayili cetvele tabi personele ödenecek ek miktar ve tarihleri ele alindi.

 

Sözlesmeli personelden damga vergisi alinmamasinin toplu görüsme mutabakat metninde yer aldigini hatirlatan Ahmet Gündogdu, Torba Kanun’da yer alan düzenlemenin yürürlülük tarihi sebebiyle, daha önce sözlesme imzalamis olanlari kapsamadigini, bu konuda yasal bir düzenleme istediklerini ifade etti. Gündogdu, söz konusu uygulamayla KIT’lerdeki EK 1 sayili cetvele tabi personele ödenecek ek ödeme tazminatinin yüzde 100’den yüzde 200’e çikarilmasini ve bunun yürürlülük tarihinin de 1 Ocak 2011 olarak degistirilmesi gerektigini söyledi.

 

Sözlesme Personelin Sürekli Görev Yollugu

Gündogdu, 2010 yili toplu görüsmelerinde alinan karar geregi sözlesmeli personelin sürekli görev yollugunun ödenmesi için çalismalarin sonuçlandirilmasini talep etti.

 

Ek Ders Esaslarinda Degisiklik Yapilmasi Yönündeki Taleplerimizde Israrci Olduk

Milli Egitim Bakanligi emrinde görev yapan ve ek ödeme almayan Il ve Ilçe Milli Egitim müdürleri, Egitim müfettisleri, Sube müdürlerinin ek ders ücretlerinin 40 saate, seflerin ek ders ücretlerinde en az 30 saat olacak sekilde artis yapilarak magduriyetlerinin giderilmesini isteyen Gündogdu, görüsmede, ek ders ücretlerinin gelir vergisi matrahi disinda kalmasi için düzenleme yapilmasi, yöneticiler için öngörülen ‘6 saat derse girme zorunlulugu’nun kaldirilmasi yönündeki talebini dile getirdi.

 

Üniversite Idari Personeline Gelistirme Ödeneginin Verilmesi

Yeni kurulan ve gelismekte olan üniversitelerde akademik personele ödenen tazminatlardan üniversite idari personelinin yararlanamadigina dikkat çeken Gündogdu, akademik personele ödenmekte olan Üniversite Gelistirme Ödenegi’nin idari personele de ödenmesinin saglanmasi, üniversitelerde çalisan seflerin ek ödeme oranlarinin yükseltilmesini istedi.

 

Tasinir Kayit ve Kontrol Yetkililerinden Kefalet Aidat Alinmamasi

Gündogdu, görüsmede, kamu idarelerinde görevlendirilen tasinir kayit ve kontrol yetkililerinin kefalete baglanarak aylik ve ücretlerinden kefalet aidati kesilmesinden vazgeçilmesi talebini de Müstesar Agbal’a iletti.

 

Maliye Bakanligi Müstesari Naci Agbal ise, sözlesmeli personelden alinacak damga vergisi muafiyeti ile KIT’lerdeki 1 sayili cetvele tabi personelin ek tazminatina yönelik düzenlemenin 1 Ocak’tan geçerli olmasi için bir önerge hazirlayacaklarini, bunun geçici bir madde olarak TBMM’den geçerek yasalasmasi için çalisacaklarini kaydetti.

 

Mutabakat metinlerinde yer alan diger hususlarla ilgili ortak çalisma içinde olacaklarini söyleyen Agbal, önümüzdeki günlerde bu çalisma takviminin de sekillenecegini ifade bildirdi.

 

Aile yardimindan faydalanacak sözlesmeli personel için bir hatirlatmada bulunan Müstesar Agbal, söz konusu personelin bu haklarindan Mart ayi maasinda faydalanabilmesi için aile beyannamelerini ilgili makamlara vermeleri gerektigini dile getirdi.

 

Ziyarette, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul, Enerji Bir-Sen Genel Sekreteri Ibrahim Hakki Gül ile Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci da yer aldi.

 

Maliye Müstesari Naci Agbal’la görüsülen diger konulardan bazilari ise sunlar:

-Milli Egitim Bakanligi mesleki ve teknik ögretim okullarinda ödenen üretime tesvik priminin, 375 sayili KHK’nin ek 3. maddesi kapsami disina çikarilmasi hususunda çalisma yapilmasi (2010 Yili Toplu Görüsme Mutabakat Metni Ek III Madde 5).

-Fazla mesai uygulamalari ile 375 sayili KHK uyarinca yapilan ek ödemenin uygulanmasindan dogan aksakliklarin giderilmesi konusunda çalisma yapilmasi (2010 Yili Toplu Görüsme Mutabakat Metni Ek III Madde 6).

-Emekli ikramiyesinin; emekli ikramiyesinin ödenmesinden dikkate alinan 30 yillik süre sinirinin kaldirilmasi konusunda çalisma yapilmasi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen