Haber
2011-06-06 07:23:31
Sözlesmeliye Kadro Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kazanimidir

Sözlesmeli ögretmen istihdami gündeme geldigi andan bugüne egitimde sözlesmeli personel istihdamina her platformda, “ögretmenlik mevsimlik isçilik degildir” diyerek, ögretmenlerin kadrolu, sözlesmeli, ücretli ve vekil olarak çesitlendirilmesinin yanlisligini dillendirip, ‘bütün ögretmenler kadrolu olmalidir’ dedik. Sözlesmelilerin kadroya geçirilmesi için Türkiye genelinde örgütlü gücümüzü harekete geçirerek imza kampanyalari örgütledik. Meclis’e ve Basbakan’a mektup kampanyalari düzenledik. Meclis önünde ve bütün illerde sözlesmelilere kadro talepli basin açiklamalari ile sesimizi yükselttik. Her açiklamamizin basina 4/B’li sözlesmelilerin kadroya geçirilmesini adeta baslangiç cümlesi yaptik. Aralik 2006’da dönemin Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik, Temmuz 2009’da ise Nimet Çubukçu, “sözlesmeli ögretmenleri kadroya alacagiz” cümlesini, yogun baskilarimiz sonucu kurdular. Sendikamiz ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan Kurum Idari Kurulu Ekim 2009 Çalisma Raporu’nda, “Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesine iliskin çalismalarin sonuçlandirilmasi” kararini kayit altina aldik. Sürecin uzamasi ve sorunun devam etmesi üzerine Milli Egitim Bakani’nin kadroya geçisi tek basina destekliyor olmasinin neticeye götürmediginden hareketle girisimlerimizi çesitlendirerek artirdik.

 

Konfederasyonumuz Memur-Sen’in 4. Olagan Kongresi öncesi Milli Egitim Bakani Sayin Nimet Çubukçu, Toplu Sözlesmeden Sorumlu Bakan Sayin Hayati Yazici, Maliye Bakani Sayin Mehmet Simsek, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Sayin Ali Babacan ve Basbakan Sayin Recep Tayyip Erdogan ile görüserek, olayin önemini ve beklentimizi tekraren ilettik. Bütün bu çalismalarimiz sonrasinda Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Sayin Ahmet Gündogdu’nun Memur-Sen Kongresi’nde Basbakan Sayin Recep Tayyip Erdogan’a hitaben, “Geçici personel statüsünde kalici hizmetler vermesi beklenen kamu görevlilerimiz, artik kendileri için de yilin 12 ay olmasini istiyorlar. Sayin Basbakanim, Memur-Sen olarak onlar adina kadro istiyoruz. Sözlesmeli ve geçici personel istihdamina son verilmesini talep ediyoruz. Bugün burada, sizden kadro müjdesi bekliyoruz” seklinde konusmasina, Basbakan, Eger KHK ile (Kanun Hükmünde Kararname) olabilirse, seçimden önce, eger mümkün olmazsa seçim sonrasi yasa degisikligi yaparak sözlesmelileri kadroya alcagiz” seklinde yanit vermis ve sözlesmelilere kadro yolu Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen sayesinde sonuna kadar açilmisti.

 

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, sorunun çözümü için gayret ederken, sorunun devam ediyor olmasindan nemalanan sendikanin, bizim çözüm gayretlerimizi gölgelemeye ve süreci manipüle etmeye çalismasi, pinokyo ve benzeri resimlerle sunmasi onlardan bekledigimiz davranislardi. Tipki Toplu Sözlesme Çalistayi’na katilma karari alip son anda vazgeçmeleri ve sonrasinda yaptiklari gibi. Tipki Toplu Görüsme Masasi’nda sonuna kadar devam edip Memur-Sen’in talepleri gerçeklestiginde aldiklari direktifle imza atmayarak masayi terk ettikleri ve sonrasinda yaptiklari gibi. Tipki Toplu Sözlesme isteyip Anayasa referandumda sözlesme hakkina ‘hayir’ dedikleri gibi.

 

Mücadelemizde hakli oldugumuza inandik ve sonunda bunu basardik. Mücadeleye soyunurken sadece üyemize ve onlarin örgütlü gücüne güvendik. 4/B’li sözlesmelilerin kadroya geçisinde etkili gücü olusturan 195 bin 670 Egitim-Bir-Sen ve 515 bin Memur-Sen üyesine tesekkür ediyoruz. Bütün sözlesmelilerin kadroya geçmesine ve sorunu sahiplenmemize vesile olan 15 bin 4/B’li sözlesmeli üyemize tesekkür ediyoruz. Üyelerimiz sayesinde, örgütlü olan ve olmayan bütün sözlesmeliler kadro müjdesinin somutlasmasina tanik oldular. Hiçbir sendikaya üye olmayip, ‘kadroyu alin, size üye olalim’ diyen arkadaslarimiza, “Biz sözümüzü tuttuk, kadronuz hayirli olsun, sira sizde” diyoruz. Sorunun çözülmesini isteyip, çözümü yanlis adreste arayanlara çagrimiz, “Çözümün adresi ve yeriniz burasidir” diyor ve bütün sözlesmelileri çözümün adresine davet ediyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen