Haber
2012-10-01 07:32:06
‘Su Içeceginiz Çesmeye Çamur Siçratmayin’

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, 1992’de kurulan Egitim-Bir-Sen’in, bir devrimi gerçeklestirerek Türkiye’nin en büyük egitim sendikasi olmayi basardigini söyledi.

Sakarya, Bursa ve Kocaeli subelerimizin il divan toplantilarinda konusan Murat Bilgin, toplumun yeniden insasinin, yeni bir medeniyet müjdesinin sorumlulugunu omuzlarinda tasidiklarini ifade ederek, “Çesitli zorluklara gögüs gererek bugünlere geldik. Uzun ve zahmetli bir yolda oldugumuzu unutmadan gece gündüz çalisacagiz. Toplumlarin hayatinda bazi taslar bedel ödemeden yerinden oynamaz. Devrimler çesitli bedeller ödenerek gerçeklesir. Bu toplum, bu camia çok bedeller ödedi. Bu ülkedeki bütün yasaklarin ve acilarin son bulmasi, kamuda çalisanlarin basörtüsü yasaginin son bulmasi, egitim çalisanlarinin onuru, bu ülkenin gerçek anlamda özgürlesmesi ve bu ülkenin meclisinde basörtülü vekil olabilmesi için yeniden bedel ödemeye haziriz” dedi.


‘4+4+4’ün sendikamizin kurulus felsefesinde var olan bir sistem oldugunu kaydeden Bilgin, “4+4+4, bir dayatma degil, 28 Subatçilarin bu millete dayattigi yitik nesiller yetistiren egitim sisteminin son bulmasidir. Tipki basörtüsü yasaginda oldugu gibi” ifadelerini kullandi.

“Gökten rahmet yagsa bazilarinin basina damla düsmüyor” diyen Bilgin, sözlerini söyle sürdürdü: “28 Subatçilarin kuyruk acilarini 4+4+4 üzerinden bizim basimiza boca etmek isteyen öz 28 Subatçilara ve onlarin isbirlikçisi sözde sendikalara bu teskilat alanlarda, isyerlerinde gereken cevabi vermelidir. Hangi yüzle kendilerini aklanmis sayiyorlar, bu teskilat bunun hesabini da sormalidir. Bu ülkenin zalimleri tüm çocuklari ayni tornadan geçirmek istiyorken, bizler, ‘herkesin kendi çocugunu istedigi inanç, ideoloji ve siyasi görüste yetistirme hakki var’ diyoruz. Onlar ‘çagdas’, biz degil, öyle mi?”


Hükümete de seslenen Bilgin, “Son bir yilda egitim çalisanlarinin yasadiklari hükümet açisindan tam bir eksen kaymasidir. Su içeceginiz çesmeye çamur siçratmayin” seklinde konustu.

Dogrucu Davut olmaya, karanliga mum yakmaya inatla devam edeceklerini vurgulayan Bilgin, Bakanligin kavga dilinden artik vazgeçmesi gerektigini dile getirerek, herkesle kavga etmenin kimseyi iyi bir noktaya tasimayacagini kaydetti.

Murat Bilgin, Kurucu Genel Baskanimiz merhum Mehmet Akif Inan’in “Içimde yeni bir düzen kaynasmaktadir” misrasina atifta bulunarak, 1992’de kaynasan o düzenin, kaynaya kaynaya yeni nesillerle kivamina geldigini, bir devrimi gerçeklestirerek Türkiye’nin en büyük egitim sendikasi olmayi basardigini ifade eden Bilgin, “Imam hatip ortaokullarinin yeniden açilmasi, Kur’an-i Kerim ve Hz. Peygamberin hayatinin seçmeli ders olarak konulmasi, Milli Güvenlik Dersi’nin okullardan kaldirilmasi, o kaynasan düzenin ilk habercileridir” diye konustu.


Egitimin mimari ögretmenlerin degersizlestirilmesinin egitim sistemini ve toplumu çökertecegini dile getiren Bilgin, “Emsalsiz bir görevi üstlenen ögretmenlere ‘emsaliniz yok’ denilerek ek ödeme verilmemesi yanlisindan hala dönülmemistir. Bu problemin bir an önce ortadan kaldirilmasi zorunludur. Türkiye’nin adalet magduru ögretmenlerine hak ettikleri ek ödemenin verilmesini istiyoruz” dedi.

Islam’a ve Peygamberimize hakaret eden, fikir ve hürriyet kapsaminda degerlendirilmeyecek provokasyon amaci tasiyan filmi planlayanlarin cezalandirilmasini isteyen Bilgin, sözlerini söyle tamamladi: “Bu provokasyona karsi Islam’in hosgörüsü çerçevesi ölçüsünde hareket etmemiz gerekmektedir. Islam dini birkaç çapulcunun karikatürleriyle, belirsiz filmleriyle kirletilemeyecek kadar yüce dindir.”


Toplantilarda, Sakarya Sube Baskanimiz Oguzhan Özkan, Bursa Sube Baskanimiz Numan Seker ve Kocaeli Sube Baskanimiz Halil Ibrahim Kelesoglu da birer konusma yaparak, mevcut sorunlara ve önümüzdeki döneme iliskin yapacaklari çalismalara degindiler. 




MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen