Haber
2016-06-08 08:01:40
Şube başkanımıza beraat, sendikamıza hakaret eden şahsa mahkûmiyet

 

Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen iki ayrı davada; Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, yapmış olduğu basın açıklamasından dolayı sanık olarak yargılandığı davada beraat ederken; sendikamıza, sendikamız yetkililerine ve üyelerimize hakaret eden şahıs ise suçu sabit görüldüğünden, adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, Muammer Karaman hakkında verilen beraat kararında, her ne kadar adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ettiğinden bahisle cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmışsa da; basın açıklamasında, temsil ettiği sendikanın mensubu olan şahsın davası hakkında adil yargılamayı etkileme yönünde herhangi bir beyanının bulunmadığı, dolayısıyla atılı suçu işlemediğinin anlaşıldığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Twitter hesabı üzerinden sendikamıza hakaret eden ve aynı zamanda Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanımız Muammer Karaman’ın yukarıda mezkûr yargılanmasına sebebiyet veren şahıs hakkında ise, sendikamıza, sendikamız yetkililerine ve üyelerimize yönelik sarf ettiği çirkin ifadelerin hakaret suçunu oluşturduğunun sabit olduğu anlaşıldığından, bu hareketine uyan TCK’nın 125/1-2 maddesi gereğince cezalandırılmasına karar verildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen