Haber
2010-11-30 06:22:02
Sube Kongrelerimiz Büyük Bir Olgunluk, Sevgi, Saygi, Kardeslik Hukuku Çerçevesinde Yapildi

Sube kongrelerimiz, sevgi, saygi ve kardeslik hukukunu gözeten bir yaklasimla yapildi. Türkiye’nin demokratik, aydin- lik, seffaf ve insan merkezli bir sisteme kavusmasi dogrul- tusunda canhiras bir mücadele ortaya koyan ve en sivil durusu sergileyen sendika olarak, söylem-eylem birligimizi ve diger sendikal örgüt- lenmelerden farkimizi gösteren en güzel örnek olarak, teskilatimiz bünyesinde büyük bir titizlikle gerçeklestirdigimiz demokratik isleyis sürecinde, önce Isyeri temsilcilerimizin, Ilçe, Üniversite ve Yurt-Kur temsilciliklerimizin, Sube delegasyonu ve yönetimlerimizin belirlenmesinin ardindan, 27-28 Kasim tarihlerinde de, büyük bir olgunluk içerisinde ve demokratik teamüllere uygun bir sekilde Sube kongrelerimizi yaptik.

 

Seçimlerde, bazi subelerimizde kan degisimi yasanirken, mevcut birçok Sube Baskanimiz güven tazeledi.

 

Demokrasi söleni seklinde geçen Sube kongrelerimize Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz de istirak ederek, tarihe not düsmenin tanikligini yaptilar.

 

Egitim Çalisanlarinin Gerçek Sesiyiz

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Konya Subemizin Mevlana Kültür Merkezi’nde yapilan 4. Olagan Kongresi’ne katildi. Milletvekilleri Sami Güçlü, Ali Öztürk, Hüsnü Tuna, AK Parti Konya Il Baskani Ahmet Sorgun, Meram Belediye Baskani Serdar Kalayci ve üyelerimizin katildigi kongrenin açilisinda konusan Sube Baskanimiz Latif Selvi, bundan sonra da çalismalarina tüm hiziyla devam edeceklerini söyledi. Selvi, Egitim-Bir-Sen’in farkin sendikasi oldugunu, yapisi ve tüm üyeleriyle dinamik, iletisim ve çalisma agina sahip oldugunu kaydetti.

 

Insana ve insani degerlere ait ne varsa orada Egitim-Bir-Sen’in oldugunu dile getiren Selvi, “Egitim-Bir-Sen, ülke meselesine asla ilgisiz kalmaz. Toplumsal duyarliligin yansitilmasinda öncü rol oynar. Milletimizin maddi ve manevi degerlerini önemser. Tüm içtenligiyle onu yasar ve yasatmaya çalisir. Fikir, düsünce ve inanç özgürlügüne büyük önem verir” dedi.

 

Açilis konusmasinin ardindan protokol üyeleri de birer selamlama konusmasi yapti. Daha sonra kürsüye gelen Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Egitim-Bir-Sen’in kurulusundan bugüne mücadelesine ve çalismalarina degindi.

 

Hükümet ile yapilan toplu görüsme sürecini ve Milli Egitim Bakanligi ile yaptigimiz Kurum Idari Kurulu toplantilari hakkinda bilgi veren Etyemez, 18. Milli Egitim Surasi’nda alinan kararlari ve bu kararlara Egitim-Bir-Sen’in etkisini anlatti.

 

“Egitim-Bir-Sen, kuruldugundan bu yana egitim-ögretim ve bilim hizmet kolunda önemli çalismalara imza atmis; egitim çalisanlarinin sosyal, ekonomik, demokratik ve mesleki hak ve menfaatlerini koruma ve gelistirmenin yani sira hizmet kolumuzda niteligin artirilmasini da önemsemis ve bu çerçevede birçok etkinligin öncüsü olmustur” diyen Etyemez,sözlerini söyle sürdürdü:

“Çalismalarimizi memnuniyetle takip eden egitim çalisanlarinin sendikamiza teveccühü her geçen gün daha da artmis ve sendikamiz 15 Mayis 2009 ve 15 Mayis 2010’da Milli Egitim Bakanligi çalisanlarindan en fazla üyeye sahip sendika konumuna gelerek, Kurum Idari Kurulu’nda çalisanlarin temsilcisi olmus, birçok önemli kararin alinmasinda paydas rol üstlenmistir.” Halil Etyemez, Egitim-Bir-Sen’in, egitimcilerin ve egitim çalisanlarinin gerçek sesi oldugunu sözlerine ekledi.

 

Kongreye tek listeyle giren Latif Selvi, yeniden baskanliga seçildi. Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, daha sonra Subemizin kongresine katilmak üzere Karaman’a geçti.

 

Sivil Anayasa, Sivil Siyaset ve Sivil Yönetim’ Için Mücadele Ediyoruz

Kayseri Subemizin 4. Olagan Kongresi, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer’in katilimiyla Kadir Has Kongre Merkezi Toplanti Salonu’nda yapildi.

 

TBMM Baskanvekili Sadik Yakut, AK Parti Il Baskani Ömer Dengiz, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Hüseyin Naziksoy, Yurt-Kur Bölge Müdürü Necmettin Altan, Vakiflar Bölge Müdürü Ali Veral, Çevre Orman Il Müdürü Ali Riza Baykan, Melikgazi Belediye Baskan Yardimcisi Hayati Karaaslan, Çelik-Is Sendikasi Baskani Yunus Degirmenci, Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odasi Baskani Mehmet Alan, Ilçe Milli Egitim müdürleri, Sube müdürleri, Gönüllü Kültür Tesekkülleri, Memur-Sen’e bagli sendikalarin baskan ve temsilcilerinin de katildigi kongrenin açilisinda konusan Sube Baskanimiz Aydin Kalkan, üç yil boyunca yapmis oldugu icraatlardan örnekler vererek, geçmisin muhasebesini yapti.

 

Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, ‘sivil anayasa, sivil siyaset, sivil yönetim’ için mücadele ettiklerini ifade ederek, bu amaçla referandumda ‘evet’ çikmasi için büyük bir çaba harcadiklarini söyledi.

 

Daha demokratik bir Türkiye’nin yani sira egitim çalisanlarinin haklarini korumayi ve yeni kazanimlar elde etmeyi amaçladiklarini vurgulayan Özer, 2009’da Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili olduklarini, 2010’da ise bu yetkiyi pekistirdiklerini anlatarak, “Simdiye kadar ne ise yaradigi bilinmeyen Kurum Idari Kurulu’nu anlamli hale getirerek, egitim çalisanlari adina önemli kazanimlara imza attik” dedi.

 

Özer, 18. Milli Egitim Surasi’na katilarak, kararlarin alinmasinda etkin rol oynadiklarini ve verdikleri önergelerin çogunun kabul edildigini dile getirdi.

 

Sura kararlarinin tavsiye niteliginde oldugunu, yürürlüge girmesinin Bakanligin tasarrufunda oldugunu kaydeden Özer, büyük bir emek ve kaynak harcayarak hazirlik yaptiklarini Sura kararlarinin uygulamaya konulmasinin takipçisi olacaklarini vurguladi.

 

Konusmalarin ardindan seçimlere geçildi. Yapilan oylama sonucunda, Aydin Kalkan tekrar baskan seçildi. Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Nevsehir Subemizin kongresine de katildi.

 

En Büyük Egitim Sendikasiyiz

Batman Subemiz, 3. Olagan Kongresi’ni Il Kültür ve Turizm Konferans Salonu’nda yapti. Kongreye,  Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, AK Parti Il Baskani Ziver Özdemir, çok sayida sivil toplum kurulusu temsilcisi ve üyelerimiz katildi.

 

Kongre, bir dakikalik saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi. Divanin olusumundan sonra kongrenin açilis konusmasini Sube Baskanimiz Safi Özperk yapti. Sivillesme, demokratiklesme ve haksizliklara karsi durma konusunda önemli adimlarin atilmasina katkida bulunduklarini ifade eden Özperk, egitim çalisanlarinin haklarini savunma noktasinda kayda deger çalismalar yaptiklarini belirterek, çalisanlar adina birçok kazanim elde ettiklerini söyledi.

 

Özperk, inanci geregi basörtüsüyle okumak isteyen kizlarin üniversitelere alinmayarak, egitim haklarinin ellerinden alindigini vurgularken, çocuklarini tango, bale kurslari ve alkol ortamina gönderenlere kimsenin bir sey demediginin altini çizdi.

 

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Türkiye’de en büyük egitim sendikasinin Egitim-Bir-Sen oldugunu kaydetti.

Kendilerinden baskalarini bölücü olarak görenlerin bu ülkenin yarsindan fazlasi tarafindan kabul edilmedigini anlatan Battal, “Bunlar halkin tamaminin diliyle konusmuyor” dedi.

 

M. Safi Özperk, kongrede güven tazeleyerek, yeniden  baskanliga seçildi.

 

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, daha sonra Diyarbakir Subemizin kongresine istirak etti.

 

Türkiye’nin Meseleleri Bizim Meselemizdir

Kütahya Subemiz, 4. Olagan Kongresi’ni Kiliçarslan Anadolu Lisesi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirdi. Kongreye, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, siyasi parti temsilcileri ve çok sayida üyemiz katildi.

 

Kongrenin açilis konusmasini yapan Sube Baskanimiz Kamil Uçan, sendika olarak egitim çalisanlarinin sorunlarini ve ülke gündemini yakindan takip ettiklerini, ülkemizdeki demokrasi ve özgürlük bilincinin gelismesi için daima çaba sarf ettiklerini söyledi. Herhangi bir siyasi görüs ya da partiye bagli olmadan çalismalarini sürdürdüklerini ifade eden Uçan, yapilan iyi isleri alkislarken, hatali veya yanlis gördükleri eylemleri de elestirmekten geri kalmadiklarini dile getirdi.

 

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, 2007 yilinda yapilan 3. Olagan Kongre’de su anki Sube yönetimiyle birlikte seçildigini ve daha sonra 2008 yili basinda Genel Merkez yönetimine geçmesiyle Sube baskanligi bayragini Kamil Uçan’a devrettigini hatirlatti.

 

Söylem ve eylem birligi olan bir sendika olduklarini ifade eden Yildirim, “Demokratik, seffaf, aydinlik, müreffeh bir Türkiye ideali tasiyoruz. Huzurun, barisin egemen oldugu bir dünya kaygisindayiz” dedi.

 

Yildirim, Türkiye’nin demokratiklesmesinde, insanimizin özgürlesmesinde, degerlerinin donattigi biçimde yasama özgürlügünü edinmesinde Egitim-Bir-Sen camiasinin emeginin çok büyük oldugunu vurguladi.

 

“Basörtüsü meselesi, katsayi meselesi, egitim çalisanlarinin sorunlari bizim meselemiz” diyen Yildirim, “Darbelere ve darbecilere karsi milyonlarin sesi yine biziz. Malatya’da, Samsun’da, Bursa’da Ortak Akil mitingleriyle meydanlara çikip ‘Hakimiyet kayitsiz sartsiz milletindir’ diyen biziz. Son toplu görüsmelerde 9 yilin en iyi mutabakatina imza atan, Kurum Idari Kurulu toplantilarini islevsel hale getiren de biziz” seklinde konustu.

 

Yönetim faaliyetleri ve denetim raporunun okunarak ibra edilmesinden sonra yapilan seçim sonucunda olusan yeni yönetim su isimlerden olustu: Kamil Uçan, Ömer Karakayali, Mehmet Bilgili, Davut Ezen, Hasan Basyigit, Celal Boztepe, Ahmet Durgun. 

 

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Eskisehir Subemizin Yunusemre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen 3. Olagan Kongresi’ne de katilarak bir konusma yapti. Kongrede konusan Sube Baskanimiz Ismail Altinkaynak, yeni dönemde Egitim-Bir-Sen’i çok daha etkin ve etkili çalismalar yapan bir sendika haline getireceklerini belirtti.

 

Kongrede, Ismail Altinkaynak’in listesi 124 oy alarak seçimi kazandi.

 

Ayni Heyecanla Yolumuza Devam Edecegiz

Adiyaman Subemiz, 4. Olagan Kongresi’ni, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas’in katilimiyla Halk Egitim Merkezi’nde yapti.

 

Mevcut Baskanimiz Gaffari Izci ile Hüseyin Söylemez’in yaristigi seçimi, Gaffari Izci kazandi. Yeni Sube Yönetimi’ne, Izci’nin listesinde yer alan Neset Taner, Cengiz Bilen, Sinan Temel, Eyüp Elmasci, Abdullah Turhan ile Hüseyin Söylemez’in listesinde yer alan Ali Deniz seçildi.

 

Divan Baskanligi’ni Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas’in yaptigi kongrede konusan Gaffari Izci, davalarin isimlerle degil, asil ve asil yüreklerle sahiplenilebilecegini söyledi. Izci, Egitim-Bir-Sen’in sadece meslek sendikasi olmadigini, ezeli ve ebedi bir davanin savunucusu oldugunu sözlerine ekledi.

 

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, haklinin, güçsüzün, zulme ugrayanin yaninda olduklarini ve bu amaçla yola çiktiklarini belirterek, “Egitim çalisanlarinin sosyal, demokratik, ekonomik ve mesleki hak ve menfaatlerini ancak bizlerin koru- yup gelistirebilecegine; egitimin niteliginin ancak bizlerin katkilariyla yükseltilebilecegine olan inancimizla çiktigimiz yolda Egitim-Bir-Sen, Memur-Sen çatisi altinda bir araya gelerek hizmet ve etkinliklerimizi sürdürdük” dedi.

 

Hakki, emegi, özgürlükleri, kaliteyi, kaliteli hizmet anlayisini önceleyip önemsedikçe büyüdüklerini ve bugün Türkiye’nin en büyük sendikasi, en büyük konfederasyonu olduklarini kaydeden Tektas, “Bizler güçlendikçe ülkemizde demokrasi, hak ve özgürlüklerin de gelisecegini; ülkemiz gelistikçe sendikamizin daha da büyüyüp güçlenecegini biliyorduk. Böyle de oldu, böyle olmaya da devam edecegine inaniyoruz” seklinde konustu.

 

Bundan sonra da ayni heyecan, ayni anlayis ve ayni duyarlilikla yollarina devam edeceklerini dile getiren Tektas, genel yetkiyi alarak, son toplu görüsmelerde çalisanlar adina elde ettikleri kazanimlardan daha iyilerini 2011 yili toplu sözlesmelerinde alacaklarini sözlerine ekledi.

 

Çalismalarimiza, Daha Fazla Proje Üreterek Devam Edecegiz

Elazig Subemizin 4. Olagan Kongresi, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin katilimiyla Ögretmenevi Konferans Salonu’nda yapildi. Kongrede, Yasin Karakaya baskanligindaki tek listeyle seçime gidildi.

 

Toplantida konusan Sube Baskanimiz Yasin Karakaya, yeni dönemde çalismalarina, görüs ve öneriler dogrultusunda daha fazla proje üreterek devam edeceklerini söyledi.

 

Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, sendika olarak, insanca bir yasam, bireyin özgürlesmesi ve toplumun demokratiklesmesi mücadelesi verdiklerini belirterek, “Sendikamiz, kuruldugu 1992 yilindan 2001 yilina kadar yasal zemin olmamasina ragmen memur sendikaciliginin var olmasi için mücadele etti. 2001 yilindan itibaren ise, kusurlu olan sendika yasasinin kusurlarinin giderilmesinin mücadelesini vererek, 12 Eylül 2010’da yapilan referandumda ‘toplu sözlesme’nin yasalasmasi noktasinda büyük gayret gösterdi” degerlendirmesinde bulundu.

 

Egitim çalisanlarinin özlük ve ekonomik haklarinin gelistirilmesi ve iyilestirilmesi için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Çakirci, “Egitim çalisanlarinin sorunlari ve çözüm önerileri surasi yaptik. Çözümünü de, sizden aldigimiz güç ile gerçeklestirecegiz” ifadelerini kullandi.

 

18. Milli Egitim Surasi’na da deginen Ramazan Çakirci, Sura’da, egitim çalisanlarinin aleyhine olabilecek hiçbir maddenin geçmemesi için ugras verdiklerini, bununla birlikte egitim çalisanlari için önemli kararlarin alinmasini saglayarak Sura’ya damgalarini vurduklarini dile getirdi.

 

Yapilan oylama sonucunda mevcut Sube Baskanimiz Yasin Karakaya, güven tazeleyerek yeniden seçildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen