Haber
2015-11-21 06:58:52
Şube Mali İşler ve Denetleme Kurulu Başkanları Eğitim ve İstişare toplantısı yapıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, mensubu oldukları medeniyetin insan ve hak temalı değerleri üzerinden hayata geçirdikleri zulme ve haksızlığa karşı çıkma, hak ve özgürlükler için mücadele etme duruşlarından taviz vermeden inandıklarını yaşama, hayatın bütün zeminlerinde ve dünyanın bütününde yaşanır kılma sorumluluğunu yüklenerek sendikacılık yaptıklarını söyledi. Yalçın, “Varlığımızın sadece kendi toplumumuz için değil, yeryüzünün ezilen tüm mazlumlarına ve mağdurlarına umut olduğunu unutmamalıyız. Sorumluluğumuzu sadece kendi varlık alanımızla sınırlayamayız, kendimizi sorumlu hissettiğimiz tüm alanlarda, tüm coğrafyalarda da var olmalıyız” dedi.

Şube Mali İşler ve Denetleme Kurulu Başkanları Eğitim ve İstişare toplantısı Kızılcahamam’da yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Ali Yalçın, bireysel iyiliklerin yanında kimi güzelliklerin ancak birlikte hayata geçirildiğinde gerçek anlamını ve karşılığını bulacağını, örgütlü birlikteliklerin yürüyüşe canlılık, dirilik kattığını kaydederek, şöyle devam etti:

“Amaca ancak örgütlü mücadeleyle ulaşılır. Elde ettiğimiz kazanımlar, örgütlü mücadelemizin eseridir. Tarihi kazanımlarla taçlandırarak ulaştığımız bugünkü nokta, inanç, duygu ve gönül birliğiyle, birlikte yürüttüğümüz kararlı mücadelenin sonucudur ama hak ederek, ter akıtarak, birbirimize tutunarak geldiğimiz bu nokta asla yeterli değildir. Bizim davamız her türlü gündelik hesap ve çekişmenin ötesinde, ilerisinde millet davası, medeniyet davasıdır. ‘Öncü medeniyet’ idealimiz, hayallerimizi, özlemlerimizi ve hedeflerimizi tüm sınırları, sınıfları aşan bir nitelikle genişletiyor.”

Birlikte sesimiz daha gür, adımlarımız daha cesur olacak

Türkiye’nin en büyük sendikası Eğitim-Bir-Sen ve yine 850 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen olarak, “Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye” sloganıyla 1 milyon üye hedefine ulaşmak için bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Yalçın, “Teşkilatımız, bize gönül ve destek veren herkes, bu amaca ulaşmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Ayırım yapmaksızın bütün insanlarımızı kardeş bildik, kardeşimiz kabul ediyoruz. Bu ülkenin insanı olmak, birlikteliğimiz için yeterli sebeptir. Ülkenin kazanımı da, yitirdikleri de pratik gerçeklerimizi aynı ölçüde etkiliyor. O nedenle, bizim medeniyet yolculuğumuz, bir derlenme, toparlanma süreci; umudu, inancı, hayatı canlı kılma mücadelesidir. Mücadelemize her kamu çalışanının üye olarak katılımını sağlamak için çabalarımızı daha da artıracağız. Birlikte sesimiz daha gür, adımlarımız daha cesur olacaktır” ifadelerini kullandı.

Uzmanlaşma, kurumsallaşma ve olgunlaşma sürecimizi tamamlayacağız

213 kazanımla tarihi haklar elde ettikleri 3. Dönem Toplu Sözleşme’nin, yaşanan iki seçimin sıkıntılı aralığında adeta toplumsal uzlaşmanın zeminini oluşturduğunu vurgulayan Ali Yalçın, “Güçlü sendika hedefimizi büyük Türkiye yolculuğumuzun şartlarından görüyoruz. Bizim ‘Öncü Medeniyet’ idealimiz, büyük Türkiye davamızdan ayrı düşünülemez. ‘Öncü Medeniyet’, ‘Büyük Türkiye’ ile mümkün olacaktır. Güçlü sendikacılık anlayışımızın özünde bu yöneliş vardır. Nicelik olarak da, nitelik olarak da güçlü olmalıyız. Kuruluştan bugüne var olan ehliyet ve samimiyetle devam edersek, tıpkı bugünkü gibi yarın da güçlü olacağız. Gelecekte gücümüzü daha da artıracağız. Güçlü olmayı, emeği değerli kılmak, ekmeğimizi artırmak, haklarımızı çoğaltmak, korumak noktasında yürüttüğümüz, yürüteceğimiz soylu mücadelenin etkili sonuçlar doğurmasının aracı olarak görüyoruz. Büyümeye devam ederken, gücümüzü artırma çalışmalarını yürütürken, alanımızda uzmanlaşma, kurumsallaşma ve olgunlaşma süreçlerimizi de yönetmek durumundayız” şeklinde konuştu.

15 Mayıs’a kadar hedefimizi gerçekleştirmek için çalışacağız

“İnsanı, insani değerleri esas alan ve erdemi kuşanan medeniyetle bağımızı yeniden inşa, emeğinin hakkını, hakkına düşen ekmek payını alma mücadelesinin zirve hareketi olarak, daha da büyümeli ve güçlenmeli; Memur-Sen olarak 1 milyon üye hedefimizi gerçekleştirmeliyiz” diyen Yalçın, şunları söyledi: “Bir milyon üye hedefi hayal değil, birlerle başlayıp 850 bine ulaşan teşkilat bunu hiç zorlanmadan gerçekleştirebilir. Eğitim-Bir-Sen, bunu tek başına başarabilir. Bunun için harekete geçeceğiz ve 15 Mayıs’a kadar hedefimizi gerçekleştirmek için yoğun bir çaba sarf edeceğiz.”

İş güvencesi olmazsa olmazımızdır

Kamu görevlilerinin iş güvencesiyle ilgili tartışmalara da değinen Yalçın, güçlü kamu görevlisinin, etkin kamu hizmeti, etkin kamu hizmetinin de güçlü devlet anlamına geldiğini dile getirerek, “Güçlü devlet; bölgesinde ve küresel ölçekte lider ülke, söz sahibi devlet demektir. Bu anlayışla, iş güvencesi kırmızı çizgimizdir, olmazsa olmazımızdır diyoruz.  Kamu görevlilerinin iş güvencesini gündemde tutmak; çalışma barışını ve toplumsal barışı zedeler, 3 milyon 200 bin kamu görevlisini tedirgin etmek dışında bir sonuç doğurmaz” diye konuştu.

Türkmenleri bombalayanları kınıyoruz

Bayırbucak’a yapılan saldırılara tepki gösteren Yalçın, şunları kaydetti: “Üç gündür Rusya ve Baas rejimi havadan, karadan ve denizden Türkmenleri vuruyor. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Türkmen bölgesine yönelik saldırıları lanetliyor, zulme ve katliamlara sessiz kalanları kınıyorum. Genç Memur-Sen ve Ankara teşkilatlarımız Salı günü Rusya Büyükelçiliği önünde bir protesto eylemi gerçekleştirecek.”

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen