Haber
2008-09-05 06:50:47
Sube Müdürleri Adaletsiz Uygulamalarin Son Bulmasini Istiyor

Ek ödemelerden mahrum birakilarak magdur olan binlerce Milli Egitim çalisanindan biri olan Sube Müdürleri, birçok adaletsiz uygulamaya maruz kaliyor.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, aralarinda Sube Müdürleri’nin de bulundugu Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari, Ilçe Milli Egitim Müdürleri, Egitim Uzmanlari, Müfettisler, Sefler ile Milli Egitim Bakanligi Merkez Teskilati’nda, Talim ve Terbiye Kurulu’nda olusturulan çesitli komisyonlarda, Il Milli Egitim Müdürlükleri bünyesinde olusturulan komisyonlarda ve projelerde görevlendirilen ögretmenlerin ek ödemeden mahrum birakilmasi konusunu toplu görüsme masasinda gündeme getirmisti.

 

Yapilan görüsmeler sonunda konunun çözüme kavusturulmasi noktasinda mutabakat saglanirken, amirin memurundan daha az ücret alacak duruma düsürülmesi garipliginin varilan mutabakat çerçevesinde bir an önce çözümlenmesi yönündeki çabalarimiz sürecektir.  

 

Ek ders ücreti aldiklari gerekçesiyle denge tazminati ile ek ödemelerden mahrum birakilan Sube Müdürleri, basta özlük haklari olmak üzere birçok sikinti ve sorunla karsilasiyor.

 

Il ve ilçe milli egitim müdürlüklerinde Sube Müdürü olarak görev yapan personelin özlük haklarina yönelik yapilan tespitler ve öneriler söyle:

 

-Söz konusu statüde çalisan görevlilere ek ders ücreti almalari gerekçe gösterilerek diger memurlara ödenen denge tazminati ödenmemektedir.

 

-16.12.2006 tarihli Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren ek ders ücretleriyle ilgili Bakanlar Kurulu tarafindan belirlenen esaslarda da bu statüde çalisan görevliler hakkinda herhangi bir iyilestirmeye yer verilmemistir.

 

-Her egitim-ögretim yili basinda ögretmenlere verilen egitime hazirlik ödenegi, görev yaptiklari il ve ilçelerde Bakanligin temsilcisi olarak egitim ve ögretimi dogrudan yöneten ve yönlendiren kisiler olmalarina ragmen genel idare hizmetleri sinifinda olmalari gerekçe gösterilerek kendilerine verilmemektedir.

 

-Bakanlik tarafindan ihdas edilen uzman ögretmenlik ve basögretmenlik unvanlari egitim ögretimin içerisinde bilfiil bulunan ve çogunlukla da ögretmenlik unvanini kazanilmis hak olarak uhdesinde bulunduran Sube Müdürleri’ne dogrudan verilmesi gerekirken, genel idare hizmetleri sinifina dâhil olmalari nedeniyle sinavlara girmelerine dahi imkân verilmemistir.

 

-Okul Müdürü, Müdür Yardimcisi, ögretmen, uzman ve tesis müdürü olarak görev yapan yetkilileri denetlemeye yetkili ve onlarin disiplin ve sicil amiri durumunda olan Sube Müdürleri, özlük haklarinda gerekli iyilestirmelerin yapilarak Bakanligin teskilat yapisi içerisinde hiyerarsik sisteme uygun olarak yetki ve sorumluluk oraninda dengeli ücret dagiliminin saglanmasini gerekli görüyor.

 

-Sube Müdürleri, özlük haklarinin iyilestirilmesi yönünde (toplu ek ders ücreti artisi çalismasinin disinda) özel hizmet tazminatlarinin veya ek gösterge oranlarinin artirilmasi gibi ayri bir çalismayi gerekli kildigini düsünüyor. Onlara göre, Bakanligin teskilat yapisi içerisinde görev, yetki ve sorumluluk paylasimina göre özlük haklari yönünden en magdur kesim bu kadrolarda görev yapanlardir.

 

-Il Milli Egitim Müdür yardimcilari ve Sube Müdürleri’nin ayni görevleri ve sorumluluklari üstlenmelerine ragmen unvan ve statü farkinin da kaldirilmasi yönünde düzenleme yapilmalidir. Bu iki kadro tek ad altinda birlestirilmelidir.

 

-5018 Kamu Mali Yönetimi Kanunu ve 4734 sayili Kamu Ihale Kanunu ile birlikte yürürlüge giren baglantili diger kanun, yönetmelik ve diger mevzuat degisiklikleri ile birçok sorumluluk verildigi halde maddi destek yapilmamistir.

 

-Sube müdürlügü kadrosuna atamalarin, yer degistirmelerin ve görevde yükselmelerin adil bir sistematige baglanmasi; atama, yer degistirme ve yükselmelerde objektif kriterlerin konulmasini ve bu sistematigin de devamli degismemesini talep ediyor Sube Müdürleri.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen