Haber
2008-11-11 06:18:22
Sube Yönetimleri 3. Istisare Toplantisinin Ikinci Etabi Yapildi

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, “Insan hak ve hukukunu gözeterek ve inanç degerlerimizi pazarlik konusu yapmadan millet adina mücadelemizi sürdürmek zorundayiz” dedi.

 

3. Istisare Toplantimiz’in ikinci etabi 7-8 Kasim tarihlerinde, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Disiplin Kurulu üyeleri ve Sube Baskanlari, Sube Sekreterleri, Sube Teskilatlanma Sekreterleri ve Sube Egitim ve Sosyal Isleri Sekreterleri’nin katilimiyla Kizilcahamam Asya Termal Tesisleri’nde gerçeklestirildi.

 

Toplantinin açilisinda bir konusma yapan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, emek ve özgürlük hareketini önemseyerek, birini ötekilestirmeden ortak hareket edilebilecegini ifade etti.

 

Gündogdu, “Biz insan hak ve hukukunu gözetip, inanç degerlerimizi pazarlik konusu yapmadan millet adina mücadelemizi sürdürmek zorundayiz” ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin terör, finansal kriz ve Anayasa Mahkemesi’nin üniversitelerde ögrenim özgürlügünü düzenleyen anayasa degisikligine iliskin gerekçeli kararindan olusan üç yakin tehlike ile karsi karsiya olduguna dikkat çeken Gündogdu, en tehlikeli olanin ise, söz konusu tehlikelerden nemalanma anlayisi oldugunu kaydetti.

 

Yakin tehlikelerden ilki olan terörün panzehirinin egitim, hukuk devleti, demokratiklesme, kalkinma ve inanç degerlerimiz oldugunu vurgulayan Gündogdu, finansal krizi firsat bilerek, bunu kullanmaya kalkisanlar bulundugunu anlatirken, krizden nemalananlara sert tepki gösterdi.

 

Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli karariyla üniversitelerde basörtüsünün yasaklanmadigini dile getiren Gündogdu, sözlerini söyle tamamladi:

“Üniversitelerde basörtüsünü yasaklamak kimsenin hakki degildir. Meclis, Anayasa Mahkemesi’nin yapisini da degistirmek dahil, millet eksenli yeni bir sivil anayasa yapmak zorundadir. Ya bunu yaparlar ya da yetkiyi milletin kendisine geri verirler. Meclisi islevsiz hale getirenlere Meclis’i olusturan milletvekilleri dur diyemiyorsa, bunu, sivil itaatsizligin en güzel örnegini ortaya koyarak yapacak olanlar yine biziz. Bundan sonra yapacagimiz en önemli sey, cumhuru Cumhuriyet ile baristiracak, milleti özne yapacak yeni bir sivil anayasanin hazirlanmasi yönündeki çabamiz olacaktir.”

 

Açilista Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci da birer selamlama konusmasi yaptilar.

 

3. Istisare Toplantimiz’in ilk etabi 31 Ekim-1 Kasim tarihleri arasinda, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Denetleme Kurulu üyeleri ve Sube Baskanlari, Sube Basin Yayin Sekreterleri, Sube Mali Sekreterleri ve Sube Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterleri’nin katilimiyla Kizilcahamam Asya Termal Tesisleri’nde gerçeklestirilmisti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen