Haber
2010-01-19 06:20:25
Sube Yönetimlerimizle Bulusma Toplantilarimiz Tamamlandi

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, üç hafta içeri- sinde bütün subelerimizin toplantilarina katilarak, bir ilki gerçeklestirdi.

Önümüzdeki döneme iliskin yapilacak çalismalar konu- sunda istisarelerde bulunmak amaciyla Sube ve Ilçe yönetimlerimizle biraraya gelen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, üçüncü haftada Türkiye turunu tamamlamis oldu.

Bu çerçevede, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Mardin, Sirnak, Batman; Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Izmir, Manisa, Usak; Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Bayburt, Gümüshane; Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Giresun, Ordu; Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Siirt, Van; Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Kocaeli ve Yalova subelerimizin toplantilarina katildi.

Zihniyet Degisikligini Gerçeklestirmek Zorundayiz

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Mardin, Sirnak ve Batman subelerimizin Ilçe temsilcileriyle yaptiklari toplantilara katildi.

Batman Sube Yönetim Kurulu ve Ilçe temsilcileriyle biraraya gelen Etyemez, çalismalar hakkinda bilgi aldi. Mardin ve Sirnak’ta gerçeklestirilen Ilçe Temsilcileri Toplantisi’na da istirak eden Etyemez, daha sonra Batman Subemizde Okul temsilcileriyle bir istisare toplantisi yapti. Toplantida, üyelerin sendikalilik bilincinin gelistirilmesinin önemine deginen Etyemez, Okul temsilcilerinin sendikanin vitrini oldugunu söyledi. Sendikamizin kazanimlarinin üyelere aktarilmasi gerektigini söyleyen Etyemez, 2010 yilinda genel yetkili sendika olmak için çalismalarin hizlandirilarak, hedefin yakalanmasini istedi.

“Bizler bu ülkede normallesmenin, özgürlesmenin, esit hak dagiliminin davasindayiz” diyen Etyemez, sunlari kaydetti: “Bu sebeple fark olusturmak ve bu ülkede zihniyet degisikligini gerçeklestirmek zorundayiz. Egitimle yetistirilecek nitelikli insan gücünü memleketin hizmetine sunmaliyiz.”

Batman Sube Baskanimiz Safi Özperk ise, sendikamizin yerelde ve genelde yaptigi faaliyetleri anlatarak, Ilçe temsilcilerimizin, bunlarin üyelerimize ve diger personele duyurulmasi konusunda gerekli gayreti göstermelerinin gerekliligini vurguladi. Özperk, üyelerimizin egitimlerine önem verilmesi gerekliligine isaret etti.

Egitim Çalisanlari Adina Birçok Kazanim Sagladik

Izmir Subemiz, Il Divan Toplantisi’ni, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özerin katilimiyla gerçeklestirdi. Burada bir konusma yapan Ahmet Özer, egitim çalisanlari adina elde ettigimiz kazanimlara isaret ederek, binlerce üyemizin magduriyetinin, saglanan hukuki yardimlarla giderildigini söyledi. Bakanliklarin ve kurumlarin hukuksuz uygulamalarina yönelik onlarca genel dava, binlerce bireysel dava açildigini bildiren Özer, Yardimci Hizmetler ve Genel Idare Hizmetleri Sinifi kadrosunda çalisanlarin sorunlariyla yakindan ilgilenildigini, özellikle sendikamizin MEB’de yetkili olmasiyla beraber Kurum Idari Kurulu Toplantisi’nda bu kadrolarda çalisanlarin özlük haklarina iliskin önemli kararlarin imzalandigini dile getirdi. SBN Sigorta ile yapilan anlasma sonucunda tüm üyelerimizin 15.000 TL Ferdi Kaza Sigortasi ile sigortalandigini hatirlatan Özer, bu kapsamda, bugüne kadar kaza sonucu vefat eden üyelerimizin tazminatlarinin ailelerine ödendigini kaydetti. Özer, yillardir alinamayan yolluklarin verilen mücadele sonucunda ödendigini sözlerine ekledi.

Izmir Sube Baskanimiz Abdurrahim Senocak, Egitim-Bir-Sen’in bilimsel sendikacilikta uzmanlasan tek sendika oldugunun altini çizdi. Ekonomik haklarin, sorunlarin, demokratik gelismenin Türkiye’de her zaman konusuldugunu belirten Senocak, “Ancak biz teskilat olarak Türkiye genelinde yaptigimiz bilimsel çalismalarla bu konuda somut adim atmaktayiz” ifadesini kullandi.

Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, daha sonra Manisa ve Usak subelerimizin Il Divan toplantilarina katildi.

Sendikacilik Bedel Isteyen Bir Direnme Biçimidir

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Bayburt ve Gümüshane subelerimizin Yönetim Kurulu ve Ilçe Temsilcileri Toplantisi’na katildi. Yaklasik 200 yillik bir geçmisi olan sendikaciligin bedel isteyen bir direnme biçimi oldugunu belirten Battal, isçi sendikalarinin Türkiye’de bugün bulunduklari noktaya 50 yilda geldigini, memur sendikaciliginin ise daha almasi gereken çok mesafe oldugunu kaydetti.

Sendikaciligin 200 yildir yanlisa, eksige, adaletsiz dagilima, haksizliga, hukuksuzluga karsi mücadele vermek için var oldugunu ve bunun mücadelesini verdigini; hiçbir yanlisin, kötülügün, hukuksuzlugun mücadelesinin bedelsiz olmadigini, her birinin kendi çapinin bedelini ödettirdigini ifade eden Battal, sözlerini söyle sürdürdü:

“Sendikal örgütlenmeler bir yanlisin karsisinda mücadele verecekse, emegin hakkini güçlü karsisinda savunacaksa, bunun bir bedeli olmalidir. Bugün bu ülkede isçi sendikalari eger toplu sözlesme hakkina sahipse, eger özel sektörde örgütlenebilmisse, eger üyeleri için egitim çalisanlarinin iki katindan daha fazla ücret alabiliyorsa; dün bunun mücadelesini veren, bu ugurda isinden olanlarin çabalariyladir. Hiç kimse kimseye bir lütufta bulunmus degildir. Ve bugün memur sendikalari kör-topal varsa, özellikle 1990’li yillarda verilen mücadelenin sonunda vardir. Eger o gün o mücadele verilmeseydi, o coplar yenmeseydi, o sürgünler, sorusturmalar yasanmasaydi, bu gün 4688 Sayili Yasa da olmayacakti.”

Sendikalarin gücünün tabelalariyla olusmadigini vurgulayan Erol Battal, sendikalari güçlü kilanin üyeleri, örgüt yapisi oldugunu bildirdi. Battal, Memur-Sen’in yetkili konfederasyon olmasinin, Türkiye’yi tanimak açisindan sosyolojik bir degeri oldugunu ve mutlaka tahlil edilmesi gerektigini anlatti.

Promosyonlarin Tamaminin Egitim Çalisanlarina Verilmesi Için Hazirlanan Genelge Kisa Sürede Çikacak

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Giresun Subemizin Ilçe Temsilcileri Toplantisi’na istirak etti. Burada katilimcilara hitap eden Yildirim, sendikaciligin anlamli hale gelmesi için zeminin güçlendirilmesi gerektigini kaydederek, “Toplu görüsme yöntemiyle isimiz kolay degildir. O yüzden grevli, toplu sözlesmeli sendikal hakki elde etmemiz gerekiyor. Bunun için mücadele ediyoruz” seklinde konustu.

“Teskilatçilikta önemli olan, çagrildiginda gelmektir” diyen Yildirim, söyle konustu: “Bizim teskilatimiz bu olgunluga ulasti. Bizler birikimli insanlarin biraraya geldigi bir sendikayiz. Mehmet Akif Inan, camiamiz içinde taninan, bilinen, markalasmis bir kisiliktir. Onun sendikaciliga soyunmus olmasi, ilk hareketi veren kisi olmasi sebebiyle sendikamizin saglam ve saglikli bir çatisi olusmustur. Vefatinin 10. yilinda rahmetle, sükranla aniyoruz. Sendikamizin kurulusunun 18. yilina giriyoruz; gururluyuz, çünkü hepimiz bu güzide sendikanin çatisinin altinda bulunuyoruz.”

Bu sene imza altina alinan Kurum Idari Kurulu kararlarinin hayata geçirilmesi için mücadele ettiklerini, bunun için de Milli Egitim Bakanligi ve Maliye Bakanligi bürokratlari nezdinde girisimlerini sürdürdüklerini vurgulayan Yildirim, “Imza altina aldigimiz kararlarin takipçisi olacagiz. Bu kararlardan biri olan promosyonlarin tamaminin çalisanlara verilmesi maddesi kisa sürede hayata geçirilecektir. Bununla ilgili genelge yakinda çikacak” dedi.

Yildirim, 2010 yilindaki birinci hedeflerinin genel yetkili sendika olmak oldugunu bildirdi. Toplu Görüsme Primi konusuna da deginen Yildirim, baslangiçta, sendikalasmayi tesvik baglaminda sembolik degeri yüksek olan 5 TL’lik bir fark getirildigini, daha sonra bu rakamin 10 TL’ye çikarildigini, ancak bu kazanimin, KESK’in CHP araciligiyla tasidigi Anayasa Mahkemesi’nde iptal ettirildigini anlatan Yildirim, “Bunun yerine, sendika üyelerine yilda dört kez ikramiye verilmesi için çalisma yapiyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.

Yildirim, Giresun’dan Ordu’ya geçerek, Subemizin Ilçe temsilcileriyle gerçeklestirdigi toplantiya katildi.

Demokratik Standartlarin Yükselmesi Için Önemli Hizmetler Yaptik

Van Subemiz, Ilçe ve Okul temsilcilerinin katilimiyla Il Divan Toplantisi’ni yapti. Sube Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas da katildi. Burada konusan Tektas, “2009 yilinda Milli Egitim Bakanligi ile yapilan Kurum Idari Kurulu Toplantisi’nin gündem olusturdugunu, basta sözlesmeli ögretmenler olmak üzere egitim çalisanlari için önemli kararlari imza altina aldiklarini” söyledi. Tektas, hak ve menfaatlerin ötesinde ülkemizin insan haklarina saygili, halkin iradesini esas alan ve demokratik standartlarin yükselmesi için de önemli hizmetler yaptiklarini ifade etti.

Çalisma hayati, ilin ve ülkemizin gündemiyle ilgili konularda görüs alisverisinde bulunulan toplantida katilimcilara, Yönetici Atama Yönetmeligi hakkinda bilgi verildi. Ülkemizin demokratiklesmesi mücadelesine katkimizin bir kez daha vurgulandigi toplantiya çok sayida Ilçe Temsilcimiz katildi.

Esat Tektas, Van’in yanisira Siirt Subemizin Ilçe Temsilcileri Toplantisi’na da istirak etti.

Kurum Idari Kurulu Kararlari Bir Bir Yürürlüge Girecek

Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Kocaeli Subemizin Ilçe temsilcileri toplantisina katildi. Toplantida konusan Ramazan Çakirci, her zaman çalisandan, emekten yana olduklarini ve olmaya da devam edeceklerini belirterek, “Emekçiyi tüketime tesvik eden ‘Kriz varsa, çare de var’ platformunda yer almadik. Her zaman oldugu gibi emegin ve emekçinin yaninda yer aldik. Sendikalarin her seyden önce bir sivil durusu olmalidir. Demokratiklesmeden yana olmalidir” degerlendirmesinde bulundu.

Toplu sözlesme hakkinin verilmemesi durumunda masaya oturmayacaklarini kaydeden Çakirci, bu yil Kurum Idari Kurulu’nda imza altina aldigimiz kararlarin bir bir yürürlüge girecegine dikkat çekti. Çakirci, sunlari söyledi:

“Bunun için Bakanligin baslattigi çalismalari yakindan takip ediyoruz. Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçisi, Ögretmen Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nin degistirilmesi, promosyonlarin tamaminin egitim çalisanlarina verilmesi, Görevde Yükselme Sinavi’nin en kisa sürede yapilmasi ve Kurum Idari Kurulu raporunda yer alan diger hususlarin da hayata geçirilmesi için çaba harciyoruz.”

Kamu çalisanlarina yönelik siyaset yasaginin kaldirilmasini isteyen Çakirci, “Okumus kesimin, her kademesinde ortaya koyacagi katkinin ülkenin daha iyi yönetilmesine; siyasete, zihinsel birikimin yön vermesine vesile olacagi unutulmamalidir” ifadelerini kullandi.

Ramazan Çakirci, daha sonra Yalova Subemizin Ilçe Temsilcileri Toplantisi’na katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen