Haber
2008-12-29 06:18:29
Subelerimizde ‘Yetki’ Heyecani Artiyor

Genel Merkez yöneticilerimiz, ‘Yetkili Sendika’ olma yolundaki çalismalarina hiz verdi. Illerde subelerimizin düzenledikleri toplantilara katilan Genel Merkez yöneticilerimiz, 2009’da yetkinin alinmasi konusunda Sube Yönetim Kurulu üyelerimizle görüs alisverisinde bulundular.

 

Geçen hafta Artvin, Trabzon ve Rize’de çesitli toplanti ve etkinliklere katilan Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, bu defa Sakarya, Kocaeli, Sivas, Yozgat, Çorum ve Tokat’ta gerçeklestirilen toplantilara istirak ederek, 2009’da yetkiyi almak için yapilmasi gerekenler konusunda Sube Yönetim Kurulu üyelerimizle bir araya geldiler.

 

Egitim Hizmet Kolunda Yetki Sorunu Yasaniyor

Kocaeli Subemiz, 26-29 Aralik 2008 tarihleri arasinda Sakarya-Kuzuluk Kaplicalari’nda, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ile Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim’in da katildigi Ilçe Temsilcileri Egitim Semineri ve beraberinde Il Divan Toplantisi düzenledi.

 

Sube Yönetim Kurulu üyeleri, Ilçe Temsilcileri ve ailelerinin katildigi toplantida konusan Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, egitim hizmetin kolunda ‘yetki sorunu’ yasandigini belirterek, sunlari kaydetti:

“Yetkili sendika olmadigimiz halde çalisanlar bize hesap soruyor. Bu, aslinda çalisanlarin yetkili sendika olmayi bize yakistirdiklarini gösteriyor. Biz, mevcut yetkili sendikanin ile iktidarin yaptigi yanlislarin hesabini vermek durumunda degiliz. Hesap yetkili sendikaya sorulur. Yetkili sendika Kurum Idare Kurulu (KIK) ve toplu görüsme masasinda hiçbir sey yapamamistir. Internet sitesinden kazanilan birkaç mahkeme karari yayinlanarak çalisanlarin sorunlari çözülemez. Hatta bu kararlar bazen çalisanlari (Anadolu liselerine ögretmen atamasinin iptalinde oldugu gibi)  magdur etmektedir.  Insallah 2009 yilinda yetkili olacagiz ve o zaman hesabi da biz veririz.”

 

Asim’in Nesli Profilinin Içini Doldurma Çabasindayiz

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, bu tür programlarin teskilatlara ivme kazandirmasi açisinda son derece önemli oldugunu dile getirerek, “Bu sendikanin temellerini dayandirdigimiz büyüklerimizden biri olan Akif’in gösterdigi yol ve samimi durusla ortaya konan çabanin ve niyetin hiçbir zaman zayi olmadigini görüyoruz. Biz, Egitim-Bir-Sen olarak ‘Asim’in Nesli’ profilinin içini doldurma çabasi içindeyiz” diye konustu.

 

2009 ‘Yetki’ Yilimiz Olacak

Sube Baskanimiz Ömer Akmansen ise, 2009 yilinin Egitim-Bir-Sen için yetki yili olacagini ifade ederek, “Biz buna inaniyoruz. Bunu siz Ilçe Temsilcileri ve Isyeri Temsilcileri’nin çalismalariyla gerçeklestirecegiz” dedi.

 

Seminerde Sube yöneticileri kendi Sekreteryasi ile ilgili Ilçe Temsilcileri’ni bilgilendirdi. Ilçe temsilcileri ise, ilçelerinde yaptiklari çalismalarla ilgili bilgi verdi.

 

Egitim Çalisanlarinin Sendikamiza Yönelisi Bizleri Heyecanlandirmistir

Sivas Subemiz, 2008 yilinin son Il Divan Toplantisi’ni, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas’in katilimiyla, Ögretmenevi’nde yapti.

 

Programin basina açik bölümünde bir konusma yapan Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, 2001 yilindan bugüne egitim hizmet kolunda en çok üyeye sahip olarak ‘Yetkili Sendika’ ünvanina erisme mücadelesi verdiklerini kaydederek, “Bugüne kadarki büyüme trendimiz, sendikamizin 2009 yilinda ‘Yetkili’ olacagini ortaya koyuyor. Egitim çalisanlarinin sendikamiza 2008 yilinin ikinci yarisindaki yönelisi bizleri heyecanlandirmistir. Yetkili Sendika olma noktasindaki heyecanimizi teskilatlarimizla paylasmak, teskilatlarimizin görüs ve önerileri dogrultusunda çalismalarimizi sekillendirmek üzere bugün burada bulunuyoruz” ifadelerini kullandi.

 

“Egitim-Bir-Sen olarak ‘Yetkili Sendika’ olma mücadelesi esnasinda insanlara faydali olma konusunda etkili sendika olarak elbette üzerimize düseniyerine getirdik” diyen Özer, “Toplu görüsmelerde egitim çalisanlarinin yetkili sendikalarca temsil edilemedigi ve bir temsil kriziyle karsi karsiya oldugumuz düsünülecek olursa, Egitim-Bir-Sen’in yetkili sendika olmasina ne denli büyük ihtiyaç duyuldugu da anlasilacaktir” seklinde konustu.

 

Egitimin herkesin önceligi olmasi gerektiginin altini çizen Özer, “Egitimin tasiyicisi, egitim çalisanidir. Egitim çalisanlari görevinin basina sorunsuz giderse, egitimdeki sorunlar da en aza inecektir. Bunun için egitim çalisanlarinin mevcut sorunlari acilen çözüme kavusturulmalidir” degerlendirmesinde bulundu. Özer, egitimin; hizmetlisi, memuru, soförü, ögretmeni ve idarecisiyle bir bütün oldugunu, egitimin kalitesinin ve egitimcilerin basarisinin ancak bu ekibin uyumlu çalismasiyla mümkün olacagini, sorunlarin çözümüne yönelik atilacak adimlarda bu bütünlügün göz ardi edilmemesi gerektigini vurguladi.

 

Sayisal Çogunlukla Degil Salt Çogunlukla Yetkili Olmaliyiz

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, salt çogunlukla yetkili olmak istediklerini belirterek, sunlari söyledi:

“Yönetici kadro demek vücudun iskeleti demektir. Dolayisiyla sizler bizim omurgamiz-iskeletimizsiniz. Sizlerle hareket edecegiz, sizlerle büyüyecegiz. Ayni zamanda yönetici olmak sorumluluk almak demektir. Bu sorumlulugun bilincinde oldugunuzu biliyoruz ama çabamizin ve kararliligimizin artarak devam etmesi gerekir. Insallah sayisal çogunlukla yetkili oldugumuz Sivasimiz’da bu sene salt çogunlukla yetkili olacagiz.”  

 

Egitimcilerin Sorunlari Çözülmeden Baska Sorunlarin Çözülmesi Beklenmemelidir  

Sube Baskanimiz Ilhan Karakoç ise, egitimcilerin sorunlari çözülmeden baska sorunlarin çözülmesinin beklenmemesi gerektigini ifade ederek, “Bizler beyin dokuyuculariyiz ve toplumsal sorunlardan egitimciler olarak sorumluluk tasidigimizin bilincindeyiz. Egitimcilerin sorunlari çözülmeden baska sorunlarin çözülmesi beklenmemelidir. 2009 Mayis mutabakatinda 3 bin üyeye insallah ulasacagiz” degerlendirmesinde bulundu.

 

Programin son bölümünde ise, Ilçe baskanlari teker teker söz alarak dilek ve temennilerini dile getirdiler.

 

Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, daha sonra Yozgat’a geçerek, Subemizin Il Divan Toplantisi’na katildi. Toplantidan önce gündeme iliskin açiklamalarda bulunan Tektas, Israil’in Gazze’de yaptigi katliama sert tepki gösterdi. Tektas, Israil’in son saldirilari ile bir soykirim yaptigini söyledi.

Gerçeklestirilen Il Divan Toplantisi’nda konusan Sube Baskanimiz Yusuf Türkmen ise, 15 Mayis 2009’da Sube olarak ‘yetki’li olacaklarini belirterek, “Bu heyecani ve kararliligi tüm ilçelerde ve Isyeri temsilcilerimizde görüyoruz” dedi.  

 

Ögretmen Ayrimi Yapilmasin

Çorum ve Tokat subelerimizin Il Divan toplantilarina katilan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, yetkiye ulasmak için yapilmasi gereken çalismalar hakkinda bilgi verdiler.

Toplantidan önce bir basin açiklamasi yapan Çakirci, vekil ve ücretli ögretmenlik uygulamasina son verilmesi gerektigini vurgulayarak, tüm sözlesmeli ögretmenlerin sartsiz olarak kadroya geçirilmesinin saglanmasini istedi.

Sendika olarak sorunlarin degil, çözümlerin parçasi olmak istediklerini anlatan Çakirci, sözlerini söyle sürdürdü:
"Ögretmen açiginin 'sözlesmeli' alimiyla kapatilmaya çalisilmasini yanlis buluyoruz. Ögretmen açigi sorunu 10 binlere ihtiyaç duyulacak sekilde varligini devam ettirmektedir. Ancak ögretmen açigi sözlesmeli, vekil, ücretli ögretmen alimiyla kapatilmaya çalisilmaktadir. Ögretmenin vekili, sözlesmelisi, ücretlisi olmaz. Doktorun, hakimin, polisin vekili, sözlesmesi, ücretlisi olmadigi gibi ögretmenin de olmaz, olmamalidir. Vekil ve ücretli ögretmenlik uygulamasina son verilmeli, mevcut sözlesmeler de derhal kadroya geçilmelidir." Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik'in bir televizyon programinda sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik bir çalisma içerisinde olduklarini açikladigini hatirlatan Çakirci, "Tüm sözlesmeli ögretmenlerin sartsiz olarak kadroya geçirilmesini istiyoruz. Ögretmen kariyer basamaklari ile ilgili olarak 2005 yilinda çikarilan kanun çerçevesinde uzman ögretmenlik sinavi yapildi. Ancak basögretmenlik sinavi henüz yapilmadi. Basögretmenlik ve uzman ögretmenlik sinavlari, Anayasa Mahkemesi'nin karari dogrultusunda kanun ve yönetmelik düzenlemesi yapilarak, magduriyet giderilecek sekilde yapilmalidir" diye konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen