Haber
2016-12-02 09:48:06
Sudan Öğretmenler Mesleki Genel Birliği'nden ziyaret

Sudan Öğretmenler Mesleki Genel Birliği Genel Başkanı Ahmed Abdelkarım Ahmed Elhamedı ve genel başkan yardımcıları Shıhabeldeen Mohammed Osman Elmahe, Nazar Elshekh A. Badr Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret etti.


 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ali Yalçın, Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası olduklarını belirterek şu şekilde konuştu:  “1992’de kurulan sendikamız, 1995’de kurulan konfederasyonumuz, Türkiye’nin en büyük emek hareketidir. Eğitim-Bir-Sen olarak doğru bulduklarımızı takdir, yanlış bulduklarımızı tenkit, doğru bildiklerimizi de teklif etmek görevini en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sadece üyelerimiz için Türkiye’nin özgürleşmesi ve demokratikleşmesi adına da önemli kazanımlar elde ettik. Darbe girişimlerine karşı dik duruşumuzla, kamuda toplu sözleşme hakkının elde edilmesinde, kılık-kıyafet dayatmasına karşı sivil itaatsizlik örneği ile ülkemiz ve üyelerimiz adına katma değer ürettik. Hizmet sendikacılığı, akademik sendikacılık, toplumsal sendikacılık ve erdemli sendikacılık yaparak milletimizin, kamu görevlilerinin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümüne paydaş olduk. Genel yetkili sendika olarak hizmet üretmeye, başta üyelerimiz olmak üzere kamu görevlilerine kazanımlarımızı sürdüreceğiz, raporlar yayımlayarak eğitime ve eğitim çalışanlarının sorunlarına katkı sunmaya devam edeceğiz.” 




Sudan halkı dualarıyla 15 Temmuz’da yanımızda oldu 

 
Ağustos ayı içerisinde Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (SWTUF) Başkent Hartum’da organize ettiği Türk Halkı ve Türk Çalışanlarına Destek ve Dayanışma Toplantısı’na katıldığını hatırlatan Yalçın, “Sudan halkına teşekkür ediyoruz. Sudan halkı dualarıyla yanımızda oldu ve verdiğimiz büyük mücadeleye destek verdi. SWTUF Genel Sekreteri Dr. Sirralkhatim Alamin Abdulgadir Türkiye’ye geldi, alanlarda başlattığımız vatan nöbetimize katıldı. Allah hepinizden razı olsun. 15 Temmuz işgal hareketi, Türkiye için atan kalpleri birleştirdi. Sudan ile kardeşliğimizi pekiştirdi. Bundan sonra ilişkileri daha ileri düzeye taşımak bizlere düşüyor. Bugün bizim misafirimiz olarak Türkiye’ye gelmeniz bizleri mutlu etti” şeklinde konuştu.


 

Sudan’daki sendikal yapı hakkında bilgi veren Elhamedı, şöyle konuştu: “Eğitimciler için Sudan’da tek sendikamız var bunun yanında meslek birliklerimiz de var. Sudan genelinde 124 şubemiz var. Toplam 250 bin üyemiz var bunların yüzde 80’nini kadınlar oluşturmaktadır. Bizde sendikal çalışma iki türdür. Biz birliğiz birlik olarak mesleği geliştirmek çalışma ortamını geliştirmek, imkân ve yetenekleri geliştirmek için çalışıyoruz. Tüm şubelerimiz ve genel merkez olarak bu tarz çalışmalar yapıyoruz.”











 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen