Haber
2013-12-31 06:44:28
Suriyelilere Yardım Etmeye Hiçbir Şey Engel Değil

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Suriyelilere yönelik yardım kampanyası genelgesi kapsamında Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığındaki “İnsani Yardım Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Toplantıda Suriye’nin içinde bulunduğu içler acısı duruma dikkat çeken Gündoğdu, Türkiye olarak dünyanın neresinde bir mazlum varsa yardım etmeye gayret ettiklerini söyledi. Suriye’de çocukların açlıktan ve soğuktan öldüğünü dile getiren Gündoğdu, geçen yıl Memur-Sen’in de içinde bulunduğu ‘Bir Mama, Bir Bez’, ‘Bir Ekmek, Bir Battaniye’ kampanyalarının yeniden başlatılması gerektiğini vurguladı.

“Onlar için yardım, bizim için yeniden diriliş olacaktır” diyen Gündoğdu, “Yardım kampanyasını bir an önce başlatmamız gerekir. Bu konuda geç kaldığımızı düşünüyorum” dedi.

Gözümüzün Önünde Çocuklar Ölüyor

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, birkaç aydır sivil toplum kuruluşlarının yardım kampanyaları düzenlediğini ifade ederek, “Memur-Sen olarak, biz de bu yardım kampanyalarına destek verdik ve bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Suriye İçin Yardım, Türkiye İçin Diriliş Vakti 

Hiçbir şeyin Suriyeli çocuklara yardım etmeye engel olmaması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, “Suriye’de masum ve zavallı çocuklar ölürken bizler rahat uyuyamıyoruz. Rahat uyumamamız lazım. Rahat uyuyorsak, bizlerde sorun var demektir” diyerek, Suriyelilere yapılacak yardımın Türkiye için bir diriliş olacağını kaydetti.

Toplantıya Başbakanlık AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’ın yanı sıra Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı Genel Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Genel Sekreterliği, Hak-İş yetkilileri ve Uluslararası Rabia Platformu temsilcileri de katıldı.  

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen