Haber
2014-09-11 07:51:14
TAİM'den Ziyaret

Türk Arap İlişkileri Merkezi (TAİM) Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan Gündoğdu, Siyonist devlet İsrail’in yaptığı saldırılara tepki göstererek, “Mescid-i Aksa’nın altının oyulmasını engellemek, yıkılan binaları ve kırılan gönülleri onarmak için Memur-Sen olarak kafa yoruyoruz. Bu kapsamda Gazze’ye yardım kampanyası başlattık” dedi.

 

Gazze’de yaşanan son gelişmeler hakkında fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, Gazze’nin yeniden inşası için yol haritası çizildi.

 

 

Biz Zaferi Onlar Hezimeti Yaşadı

 

TAİM Yönetim Kurulu Başkanı Münir Said, Gazze’de yaşanan katliamlar hakkında Ahmet Gündoğdu’yu bilgilendirdi. Türkiye’nin son yıllarda dünya kamuoyunda yükselen bir değer olduğunu belirten Said, İslam âleminin en büyük davalarından birinin Filistin olduğunu vurguladı. Türkiye’nin Filistin konusundaki tutumunu ve katkılarının tüm İslam âlemine örnek olduğunun altını çizen Said, Siyonist devlet İsrail’in Amerika ve diğer ülkelerden aldığı destekle Gazze’yi yerle bir ettiği belirterek, “Kullanılan ağır silahlar onların ne kadar korkak olduğunu ortaya koydu. Bu saldırılarda bizim sabrımız ve direnişimiz zaferin göstergesi oldu. Zafere ulaşmamız çok yakın” şeklinde konuştu. 

 

Said, İsrail’in Mescid-i Aksa’nın altında yaptığı kazı çalışmaları ile kutsal mekânı yok etmek istediğini, bu yıkımı engellemek için Gazzeli öğrencilerin Aksa’yı boş bırakmadığını, İsrail’in öğrencilerin kutsal mekâna girmesini yasakladığını söyledi.

 


 

Memur-Sen Hakkaniyetli Davrandı

 

Türkiye’nin ve Memur-Sen’in Gazze konusunda hakkaniyetli yaklaşımlar sergilediğini anlatan Said, “Biz bu hakkaniyetli yaklaşımlardan ötürü ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin ve Memur-Sen’in verdiği destekle Gazze zafere ulaşacak. Mescid-i Aksa’nın altını oyan Siyonist devlet dostlarımızın desteği ile bölgeden yok olacak. İslam dünyasının Memur-Sen gibi sivil toplum örgütlerine ihtiyacı var. Sizin İslam ülkelerinde oluşacak sivil toplum bilincine öncülük etmenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Filistin Bizim Davamız

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, TAİM heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Memur-Sen olarak dünya Müslümanlarının yanında olmayı bir görev bildiklerini ifade etti. Gündoğdu, şöyle devam etti: “Biz Filistin davasını önemsiyoruz demek çok hafif kalır. Bu davayı önemsememek asla söz konusu olamaz. Siyonist devletin saldırıya başladığı günden beri en sert tepkiyi gösteriyoruz. Mescid-i Aksa’nın altının oyulmasını engellemek, yıkılan binaları ve kırılan gönülleri onarmak için Memur-Sen olarak kafa yoruyoruz. Bu kapsamda Gazze için yardım kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında Gazze’de Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan adını taşıyan okul ve bir de ‘şifa hastanesi’ yapmayı planlıyoruz” dedi.

 


 

Katliamları Her Fırsatta Kınadık

 

Gazze’de yaşanan katliamlara her fırsatta tepki gösterdiklerini belirten Gündoğdu, şöyle konuştu: “Türkiye’de birçok eylem gerçekleştirdik. Birçok eyleme de öncülük ettik. Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırıları kınamak için Ankara’da İsrail Büyükelçiliği önünde eylem, İstanbul’da ise yürüyüş gerçekleştirerek, Siyonist devletin zulmünü haykırdık. Mısır’da yapılan darbenin yıldönümünü, yani 14 Ağustos’u Dünya Rabia Günü ilan ettik. Bu kapsamda Türkiye genelinde eş zamanlı eylemlerle Mısır, Gazze, Suriye ve İslam coğrafyasında yaşanan diğer zulümleri lanetledik. Ayrıca ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine paydaş olarak, yetimlerimize sahip çıkıyoruz. Bu proje kapsamında İHH ile birlikte hareket ediyoruz. Dünyadaki yetimlerimize sahip çıkıyor, önceliğimizi de Gazzeli yetimlere ayırıyoruz.”

 

Gazze’nin ve diğer İslam ülkelerinin barışa ve refaha kavuşmasını önemsediklerini kaydeden Ahmet Gündoğdu, Gazze’de Mehmet Akif İnan Okulu’nun temel atma törenine katılmak ve Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmek istediklerini belirtti. Gündoğdu, Memur-Sen olarak her zaman Filistinlilerin yanında olduklarını vurguladı. 



 

Ziyarette, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen’in yanısıra Halit Ortaköy, Dış İlişkiler Danışmanı Osman Timurtaş, TAİM Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Güvenç, Beytul Makdis Gönüllüleri Derneği Müdürü Tahsin Mutevelliy, Uluslararası Filistin Destek Komisyonu Koordinatörü Abdulaziz Hasan Şedil de hazır bulundu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen