Haber
2013-03-19 06:37:36
Tarihe Not Düşülecek Günler Yaşıyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, “Karanlığa küfrederek değil, karanlığa bir mum yakarak bugünlere geldiklerini belirterek, kuruluşumuzun 21.yıldönümü kutladığımız bugünlerde tarihe not düşülecek günler yaşıyoruz,”dedi.

Artık Sivil Bir Ülkede, Sivil Bir Şekilde Yaşamak İstiyoruz

Karabük, Bartın ve Zonguldak Şube il divan toplantılarına katılan Murat Bilgin, kamuda başörtüsü özgürlüğü talebini de içeren 12 milyon 300 bin imza topladıklarını belirterek, 30 yıldır binlerce kişinin mağdur olmasına neden olan, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele ilişkin kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması için mücadele ettiklerini kaydetti.

Bilgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumun baskısıyla siyasi irade yavaş da olsa yasakları kaldırıyor. Kuruluşunun 21. yıldönümünü kutladığımız Eğitim-Bir-Sen’in mücadele ettiği alanlardan biri de kamuda, üniversitelerde ve çeşitli alanlarda bilhassa bu ülkenin kadınlarına uygulanan kılık kıyafet yasağıdır. Artık bu yasağın tarihin çöp sepetine atılmasını istiyoruz. Hükümete ve Başbakan’a, bu anlamsız yasağa son vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Kamuda çalışan herkes sivil kıyafetle çalışabilsin. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde böyle, medeniyet diyoruz, Cumhuriyet diyoruz, artık bırakın da millet istediği gibi giyinsin. Onun için bu süreci çok da uzatmadan bu yasağı sonlandırmak adına bizler 650 bin kişilik Memur-Sen ailesi olarak eylemlilik sürecini başlattık. Ben de şimdi bu kürsüden kravatımı çıkartarak bu eylemlilik sürecini başlatıyorum ve bugünlerin tarihe not düşülecek günler olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Kravatını çıkartan Bilgin, “Artık sivil bir ülkede, sivil bir şekilde yaşamak istiyoruz” dedi.

Eğitimcileri Huzursuz Eden Yönetmelikler Dönemi Artık Kapanmalıdır

Yönetici atama yönetmeliğine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bilgin, paydaşların önerilerinden yeterince yararlanmayan, ben bilirim havasında olan bürokratların sadece yönetmeliği değil, kendilerini de tartışmaya açtıklarını kaydederek, “Sendika olarak ortaya çıkan tablodan rahatsızız. Bu yönetmeliği durdurun diye yargıya değil, yönetmeliği tamir edin diye şimdilik Bakan’a seslenmeyi tercih ediyoruz. Bu samimi çağrımızın karşılık bulmasını arzu ediyoruz. Eğitimcileri ve eğitim sendikalarını Bakanlık uygulamaları ile yargı arasında mekik dokumaya mecbur etmenin Bakanlığa sağlayacağı hiçbir fayda yoktur. Bakanlığı da, eğitimcileri de huzursuz eden, yeni memnuniyetsizliklere yol açan ve kargaşaya davetiye çıkaran yanlış yönetmelikler dönemi artık kapanmalıdır. İstişaresiz, özensiz, uygulamadan kopuk düzenlemelerle eğitim çalışanlarının huzursuz edildiği günlerin geride kalmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öğretmene Emeğinin Karşılığı Verilmeli, Mesleki İtibarı İade Edilmelidir

666 sayılı KHK ile farklı kurumlarda aynı işi yapanların farklı ücret almasını gidermek için ‘Eşit işe eşit ücret’ uygulaması kapsamında yapılan iyileştirmelerde öğretmen ve öğretim elemanlarının kapsam dışında tutulması sonrası maaş bordrolarında oluşan çarpıklığın, öğretmenlerin gönlünün alınmasını zorunlu kıldığını ifade eden Bilgin, bilimin ve insanlık mirasının mimarları, kültür ve medeniyetimizin inşacıları olan öğretmenlere emeklerinin karşılığının verilmesi ve mesleki itibarlarının iade edilmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin Birliğinin Çimentosuyuz

“Karanlığa küfrederek değil, karanlığa bir mum yakarak bugünlere geldik. ‘İnsan için ancak çalıştığı vardır’ emrini hep aklımızda tuttuk, tutacağız” diyen Murat Bilgin, sözlerini şöyle tamamladı: “Açık ve net olarak söylüyorum. Bu ülkenin çimentosu sizlersiniz, bu teşkilattır. Unutmayın, Hakkari’de eviniz var, kalacak yeriniz var. Şırnak’ta dava arkadaşlarınız var. Bununla gurur duymalısınız. Türkiye’nin kritik dönemlerinde seyretmeye yeltenmeden, duruşlarıyla adamlığın ne demek olduğunu herkese gösteren siz değerli dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu kıymetli eseri, bu birlikteliği ilelebet sürdürmeye varız, beraberiz.”

Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, Karabük programı çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı’yı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen