Haber
2010-01-09 06:20:21
Tarihe Not Düsüyoruz

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, çalismalariyla tarihe not düstüklerini söyledi.

 

Gündogdu, Gaziantep Sube- mizin ev sahipliginde Erdem Koleji’nde gerçeklestirilen “Egitim-Ögretim-Bilim Hizmet Kolu Çalisanlari Sorunlari ve Çözüm Önerileri Bölge Surasi”na katildi. Surada bir konusma yapan Ahmet Gündogdu, egitim çalisanlarinin ikinci sinif istihdam biçiminden kurtarilmasi gerektigini ifade ederek, “Ögretmenin vekili, sözlesmelisi, ücretlisi olmaz. Ögretmen ihtiyaci artarak devam ederken, bu açigi kapatmak için kadrolu ögretmen istihdam edilmeli, mevcut sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi için baslatilan çalismalar bir an önce sonuçlandirilmalidir” seklinde konustu.

“Çocuklarimiza, haksizliklara karsi nasil mücadele edeceklerini ögretmeliyiz” diyen Gündogdu, “Vekil olarak çalisan ögretmenlerimiz ve egitim görevlilerimiz bu sartlarda saglikli ders veremezler. Bu durumun derhal düzeltilmesi gerekir” ifadelerini kullandi.

 

Insana verilmesi gereken önem çerçevesinde çalismalarina gece-gündüz demeden devam ettiklerini kaydeden Gündogdu, sendikaciligin insanlik için, ülke sorunlarinin çözümü için yapilmasindan yana olduklarini ifade etti.

 

Egitim-Bir-Sen’in büyük isler basardigini anlatan Gündogdu, Genel Merkez olarak, Türkiye tarihinde bir ilk olan Uluslararasi Egitim Felsefesi Kongresi düzenlediklerini hatirlatarak, “Egitim-Ögretim-Bilim Hizmet Kolu Çalisanlari Sorunlari ve Çözüm Önerileri Surasi”nin da yine ilk defa Egitim-Bir-Sen tarafindan yapildigini vurguladi.

 

Bu tür çalismalarin tarihe not düsme, demokratiklesmeye katki sunma oldugunu belirten Gündogdu, egitime katki olan bu tür çalismalarinin devam edecegini dile getirdi.

 

Sube Baskanimiz Zekeriya Efiloglu, Egitim-Bir-Sen’in sadece isteyen degil, ayni zamanda çözüm önerileri sunan bir sendika oldugunu belirterek, söyle konustu:

“Sendikamiz kuruldugundan beri sempozyum, panel, konferans ve kongrelerle egitimin önemine ve önceligine dikkat çeken programlar gerçeklestirdi. Bu dogrultuda yaptigimiz önemli çalismalara bir yenisini ekleyerek, bu surayi gerçeklestiriyoruz. Bu programlarda ögretmenlerimizin yasadigi sorunlari anlatarak, bunlarin nasil çözüme kavusacagini belirtiyoruz.”

 

Sehitkamil Kaymakami Mehmet Aydin ise, egitimin çok önemli bir yer tuttugunu ifade ederek, egitime destek veren herkesin yaninda olacaklarini bildirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen