Haber
2011-01-06 06:22:21
Tarihimizi Çarpitan Çarpik Zihniyete Dur Denilmelidir

Son günlerde bir televizyon kanalinda tanitim fragmanlari gösterilen ve 5 Ocak 2011’de ilk bölümü yayinlanan “Muh- tesem Yüzyil” adli dizide, yüzyillar boyunca üç kitaya hükmetmis Osmanli Devleti’nin en saygin padisahlarindan olan Kanuni Sultan Süley- man’in kadin ve içki düskünü biri gibi gösterilmesi, basta üyelerimiz olmak üzere hal- kimizin büyük bir çogunlugu tarafindan nefretle karsilanmistir.

 

Sendikaciligi degerler merkezli düsünen ve yürüten Egitim-Bir-Sen, mazimizi de en önemli degerimiz saymakta ve sahiplenilmesinin geregine inanmaktadir. Milletimiz, sinema/film sektöründen, tarihimizin güzelliklerini öne çikaran filmler/diziler yapmalarini beklerken, maddi kazanç saglamak amaciyla çekimi yapilmis olan bu dizide, reyting ugruna yalan-yanlis ve iftira boyutunda yaklasimlarla kocaman ve sanli bir tarih kirletilmeye çalisilmistir.

 

Bilinen devlet organizasyonlari arasinda vizyoner açidan ve misyon sorumlulugu bakimindan daha genis bir yapi ve mana ifade eden Osmanli Devleti’nin ve özellikle en güzide padisahinin sözde harem vurgusuyla gösterilmesi asla dogru bir yaklasim degildir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, son dönemlerde her türlü maddi ve moral krizi basariyla atlatan, dolayisiyla dünya ülkeleri arasinda olmasi gereken saygin yerini alma hamlelerini basarmakta olan ülkemizin ve insanimizin bu tür girisimlerle moral degerlerinin yipratilmasini manidar buluyor, ayrica bu yaklasimi sakat bir anlayisin art niyetli disavurumu olarak degerlendiriyoruz.

 

Yapilan, reyting ve ideolojik kaygilar ugruna tarihimize büyük bir saygisizliktir. Bu ve benzeri dizilerle zihinlerindeki çarpikliklari milletimize asilamaya çalisanlar hiçbir zaman hedeflerine ulasamayacak ve bu millet, kendisini yeniden sekillendirme çabasinda olanlara ragbet etmeyecektir.

 

Egitim hizmet kolunun en büyük ve en etkili sendikasi olarak camiamizin ve milletimizin hissiyatina tercüman olma adina bahse konu dizinin fragmanlari da dahil olmak üzere yayinlatilmamasi/yayindan kaldirilmasi için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Baskanligi’na yazili müracaatta bulunarak, gereken tedbir ve kararlarin alinmasini istedik.

 

 Ilgili Yazimiz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen