Haber
2015-10-12 07:58:00
Tarihten ders almalı, oynanan oyunlara karşı uyanık olmalıyız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, tarihten ders çıkarılarak, oynanan oyunlara karşı uyanık olunması gerektiğini söyledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube divan toplantısı, genel başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı ve Mithat Sevin’in katılımıyla yapıldı.

 

Şube yönetimi, ilçe temsilcileri ve çok sayıda üyenin katıldığı toplantıda konuşan Ramazan Çakırcı, Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte birlik ve beraberliği güçlü tutmanın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Tarihten de dersler alarak oynanmak istenen oyunlara karşı uyanık olmalıyız. Bu noktada daha çok çalışarak medeniyet havzamıza ışık tutmalıyız. Güçlü bir Türkiye, içinde yaşadığımız coğrafyadaki bütün sorunlara çözüm getirecektir. Bu noktada sivil toplum örgütlerine çok büyük iş düşmektedir. Ülkemizin en büyük sivil toplum örgütü olan Eğitim-Bir-Sen’i daha da büyütmek adına fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı, Şube Başkanımız Abdullah Çelik ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.



 

3. Dönem Toplu Sözleşme sürecine de değinen Çakırcı, çok iyi bir hazırlık yaparak toplu sözleşme masasına gittiklerini ifade ederek, “Ekonomik ve sosyal verileri dikkate alarak teşkilatımızdan gelen mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin talepler doğrultusunda kamu görevlilerinin sorunlarıyla ilgili teşhisleri koyarak, yapmış olduğumuz teknik ve istişari nitelikteki toplantılarla bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerini teklif haline çevirdik ve bunları kazanıma dönüştürdük. İmzaladığımız toplu sözleşme rakamlarıyla birlikte en düşük öğretmen maaşı Ocak 2016 tarihi itibarıyla 2.515 TL; en yüksek öğretmen maaşı 3.503 TL olmuştur. Bu toplu sözleşme sadece öğretmenler için değil, memur, hizmetli ve tüm eğitim çalışanları için ciddi kazanımlar getirmiştir” şeklinde konuştu.

 

Yeni kazanımlarla güçlenerek yolculuğumuza devam edeceğiz

 

Eğitim çalışanlarının verdiği güçle yeni kazanımlarla güçlenerek sendikal yolculuklarına devam edeceklerini vurgulayan Çakırcı, “Sahaya çıkarak hem kazanımlarımızı anlatmaya hem de teşkilatımıza üye olmayı bekleyen eğitim çalışanlarına davetimizi ulaştırma, onları soylu mücadelemizle buluşturma zamanıdır. Bu konuda üzerinize düşeni fazlasıyla yapacağınıza inancım tamdır” diye konuştu.



 

Sevin: Her yere ve her eğitim çalışanına ulaşmalıyız

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, sorumlu oldukları bölgede yer alan her yere ve her eğitim çalışanına ulaşmanın önemine dikkat çekerek, hak ve özgürlükler alanında temin ettikleri kazanımların bütün çalışanlara anlatılması gerektiğini kaydetti.

 

Tarihi, kazanımlarla dolu olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in yapılan son toplu sözleşmeyle 213 kazanıma daha imza attığını söyleyen Sevin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel toplu sözleşmenin 2016 yılında kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine yapılacak yüzde 6+5 şeklindeki oransal zam; kamu görevlileri toplu sözleşme tarihinin tarafların imzasına bağlı olarak toplu görüşme ve toplu sözleşme yoluyla elde edilen en yüksek zamdır. Bu anlamda, Memur-Sen yine ve yeni bir rekor kırmıştır. Bu rekor artışa rağmen kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerini enflasyon artışına ve ekonomik krizlere karşı da sigortaladık. Bu çerçevede, 2016 ve 2017 yıllarına ilişkin zam oranlarının gerçekleşen enflasyon rakamlarının altında kalması halinde aradaki fark kadar enflasyon farkı zammı kamu görevlilerinin maaşlarına yansıtılacak. Güvenceli istihdam ve kadro noktasında önemli adımların atılmasını sağladık. Bu kapsamda, 4/C'li personel ve memur görevi yapan üniversiteli işçilerin kadrolu olmasının yolunu açtık. 2005 yılından sonra göreve başlayan kamu görevlilerine ilave bir derece verilmesi beklentisini kazanıma dönüştürerek, hem 290 TL’ye varan ilave zam aldık hem de bir adaletsizliğin giderilmesini sağladık.”

 

Afyonkarahisar 1 No’lu Şube’nin yapmış olduğu çalışmaları takdirle karşıladıklarını belirten Sevin, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.



 

Çelik: Bizi bütün ilçelerde yetkiye taşıyan üyelerimize teşekkür ediyorum

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Abdullah Çelik ise, il merkezinde ve tüm ilçelerde yetkili sendika olduklarını dile getirerek, bu başarıda emeği geçen, başta il ve ilçe yönetimleri ile kadınlar komisyonu üyeleri olmak üzere, herkese teşekkür etti.

 

Çalışmalarını bundan sonra da aynı azimle sürdüreceklerini vurgulayan Çelik, “Zirveden yeni ufuklara doğru yol almaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Toplantı, ilçe temsilcilerine plaket verilmesiyle sona erdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen