Haber
2013-08-03 07:42:03
Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yerdeğiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yerdeğiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapıldı. İl/İlçe Ayrımı Kalktı. Şube Müdürleri hem İl Milli Eğitim Müdürlüklerine hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine atanabilecekler. 

Milli Eğitim Bakanlığı il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görev yapmakta olan il milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerinin yer değiştirme işlemlerini düzenleyen “Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmelik”te değişiklik yaptı. Söz konusu Yönetmelik değişikliği 03/08/2013 tarihli ve 28727 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yapılan yönetmelik değişikliğine göre;  

 - İl milli eğitim müdürlüklerinde görev yapmakta olan şube müdürleri il milli eğitim müdürlüklerine, ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görev yapan şube müdürleri ise ilçe milli eğitim müdürlüklerine rotasyon kapsamında yer değiştirme hakkına sahipti. Ancak yapılan düzenleme ile il milli eğitim müdürlüklerinde görev yapmakta olan şube müdürlerinin ilçe milli eğitim müdürlüklerine ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görev yapmakta olan şube müdürlerinin ise il milli eğitim müdürlüklerine rotasyon kapsamında atanabilmelerinin önü açılmıştır.

- Yönetmelik eki Ek-2 Hizmet Bölgeleri ve Hizmet Puanları Çizelgesinde Mersin ilinin “Silifke” ilçesi hem birinci hizmet bölgesinde hem de ikinci hizmet bölgesinde sehven yer aldığından birinci hizmet bölgesinden çıkarılmıştır. Yine Denizli ilinin “Akköy ve Honaz” ilçeleri hem denizli ilinin hizmet bölgelerinde hem de Diyarbakır ilinin beşinci hizmet bölgesine dahil ilçeler arasında yanlışlıkla yer aldığından, bu iki ilçe Diyarbakır ilinin beşinci hizmet bölgesine dahil ilçeler arasından çıkarılmışlardır. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen