Haber
2010-01-07 06:20:18
TBMM Baskani Sahin: Devlet Memurlari Kanunu’nda Degisiklik Çalismasi Var

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu ve bagli sendikalarin genel baskanlariyla birlikte TBMM Baskani Mehmet Ali Sahin’i ziyaret etti.

 

Ziyarette konusan TBMM Baskani Mehmet Ali Sahin, Türkiye’de memur sendikaciligi önünde alinmasi gereken çok yol oldugunu söyledi. Sahin, 58. Hükümette Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi oldugunu hatirlatarak, toplu görüsme ve sözlesmelerden sorumlu olmasi sebebiyle memur sendikalari ve konfederasyon temsilcileriyle biraraya geldigini ve 5 kez toplu görüsme masasina oturdugunu kaydetti.

 

“Türkiye’de memur sendikaciligi önünde, daha alinmasi gereken bir hayli yol oldugunu biliyorum” diyen Sahin, kamu çalisanlarindan isçi ve memurlarin farkli statülere tabi olduguna isaret etti. Kamu isçilerinin toplu sözlesme ve bazi istisnalar disinda grev hakkina sahip oldugunu, ancak memurlarin sadece toplu görüsme yapabildigini belirten Sahin, bu toplu görüsmelerde anlasma saglanamamasi halinde yasa geregi Bakanlar Kurulu’nun memurlara verilecek sosyal ve ekonomik haklari tayin ettigini anlatti.

 

Gündogdu’nun, “Toplu görüsmeyi artik hiç sevmiyoruz. 5 yili hatirlatmaniz çok güzel oldu. O 5 yil esnasinda verilmis sözler var. Biz artik sözlesme yapmak istiyoruz. Hatirlayiniz, memurlarin il disina izinsiz çikmasini kaldirma, en az 4-5 mutabakat metninde yer aldi ama hala yürürlüge konulmadi” demesi üzerine Sahin, Devlet Bakani Hayati Yazici ile önceki gün yaptigi görüsmede, Devlet Memurlari Kanunu’nda degisiklik öngören bir çalisma yapildigini söyledigini ifade etti.

 

Sahin, sözlerinin devaminda sunlari anlatti: “Geçmiste yapilmasini düsündügümüz degisiklikleri de içeren Devlet Memurlari Kanunu’nda degisiklik yapilmasini öngören yasa tasarisi, saniyorum önümüzdeki haftalarda Meclis’e gelecek. Daha genis çapli bir Anayasa degisikligi degilse bile, 10-12 maddelik bir paketin gelme ihtimali olabilecegini de biraz seziyorum. Böyle bir paket TBMM Baskanligi’na verildigi takdirde, bunun içinde kamu çalisanlarini ilgilendiren o maddelerdeki degisiklikler de olacaktir diye bir beklenti içindeyim.”

 

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu ise, yaptigi açiklamada, kamu çalisanlari olarak, toplu görüsme yerine grevli toplu sözlesme yapmak istediklerini belirterek, “Bu konudaki talebimizi her platformda dile getiriyoruz. Bu hakka sahip olabilmemiz için gerekli olan ise yasa degisikligi. Yasamanin baskani olan TBMM Baskanimiz Sayin Mehmet Ali Sahin’e de önceki yillardan yabancisi olmadigi taleplerimizi ilettik. Kendisi de, Devlet Memurlari Kanunu’yla ilgili bir Anayasa degisikliginin gündemde oldugunu söyledi. Umuyoruz ki, toplumun her kesimine açilimlarla seslenen hükümetimiz, meclisimizle birlikte bu açilimina kamu çalisanlarini da dahil edecektir” seklinde konustu.

 

Ziyarete, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun yanisira, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Basin ve Halkla Iliskiler Sekreteri Halit Ortaköy, Memur-Sen Genel Egitim ve Dis Iliskiler Sekreteri Ahmet Kaytan, Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Halil Ibrahim Kütük, Birlik Haber-Sen Genel Baskani Ali Erdogan, Bayindir Memur-Sen Genel Baskani Abdulhadi Karasapan, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Diyanet-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bayraktutar ve Toç-Bir-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri Tahsin Suda katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen