Haber
2011-12-27 06:29:02
TBMM’nin Önceliklerinde Sorun Var

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, TBMM’nin öncelikli olarak ele aldigi konularin sorunlu oldugunu, milletin beklentilerinin öncelikli yapilmadigini söyledi.

Emekli milletvekillerinin maaslarina geceyarisi düzenlemesi sonucu yüzde 70’ten yüzde 100’lere varan oranda artis yapilmasiyla ilgili yazili bir açiklama yapan Ahmet Gündogdu, “Söz konusu düzenleme, adeta sel önünden kütük kaçirircasina yapilmistir. Komisyon sürecinin olmamasi, görüsülen maddelerin içinde yer almadan yapilmasi toplumsal tepkiden korkuldugu izlenimini de vermektedir. Sekil olarak onaylamadigimiz bu düzenleme, milletvekillerinin emekliliginde kendilerine yansiyacak zam oranlari açisindan da bizi rahatsiz etmistir. Isçi ve memur emeklilerinin, emekli maaslariyla geçinemedikleri bir ülkede, yüzde 70’ten yüzde 100’lere varan artis yapilmasi, kamu vicdanini yaralamistir. Halen issizlik rakamlarinin açiklandigi, asgari ücretin asgari yasama ücreti olmadigi bir ülkede, emekli vekillerin maaslarina bu kadar yüksek oranda zam yapilmasi, adalet ve hakkaniyetle de bagdasmamaktadir” dedi.

TBMM’nin yasama yilina baslamasindan bugüne kadar geçen süreyi incelediklerinde, TBMM’nin önceliklerinde bir sorun gördüklerini ifade eden Gündogdu, takdirle karsiladiklari tek çalismanin Fransa’ya karsi gösterilecek tepkide mutabakata varilmasi oldugunu kaydetti. Siyasi partilerden degisik sesler yükselse de, emekli vekillerin maasina yapilacak zam konusunda bir mutabakat oldugunun ortada oldugunu dile getiren Ahmet Gündogdu, “Bu uzlasiyi anlamakta zorlaniyoruz. Halbuki TBMM’de görüsülecek daha önemli ve öncelikli birçok konu mevcut. Basörtüleri sebebiyle memuriyetten uzaklastirilip, disiplin affiyla geri dönen kamu çalisanlari, emekliliklerine esas olacak düzenleme için, görev yapamadiklari her yil için 4 bin 800 TL borçlandirildilar. Adeta göreve geri döndüklerine pisman olan kamu çalisanlarimiz bir düzenleme beklerken, yüce Meclis’in, sayginligina da yönelik saldirilari pesinden getirecek bu düzenlemeyi kabul etmemiz mümkün degildir” seklinde konustu.

12 Eylül 2010’daki referandumun lokomotif maddelerinden birinin, kamu görevlilerine toplu sözlesme hakki getiren düzenleme oldugunu hatirlatan Gündogdu, Memur-Sen’in yogun mücadelesiyle Anayasa Degisikligi Paketi’ne giren söz konusu degisiklik gerçekleseli 15 ay olmasina ragmen, yasal degisikligin hala yapilmadigina dikkat çekti.

2,5 milyon memur ve milyonlarca emeklinin bu düzenlemeyi bekledigini belirten Gündogdu, sunlari kaydetti: “Bir yil boyunca çikmayan yasa için, yeni yasama döneminden umutlu oldugumuzu belirtmis ve bu yöndeki çalismalara açik oldugumuzu dile getirmistik. Bütçe çalismalari sona erdi, zaman yok dendi, son günde emekli vekillerin maas düzenlemesi bile yapildi. 15 Ocak’ta zamli maas almayi bekleyen milyonlarca kamu çalisani, emekli ve ailelerinin beklentisi hiç dikkate alinmadi.”

Ahmet Gündogdu, açiklamasinda, kamu vicdanini yaralayan, aceleyle, gündeme getirilmeden geceyarisi operasyonuyla gerçeklesen mezkûr düzenlemenin, toplumdaki tepkiyi de dikkate alarak, Cumhurbaskani Abdullah Gül tarafindan veto edilmesine yönelik beklentisini de dile getirdi.

Gündogdu, düzenlemenin iptalini; TBMM’nin sayginligi, toplumun öncelik ve hassasiyetleri bakimindan önemsediklerini sözlerine ekledi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen