Haber
2009-04-22 07:19:07
Tedavi ve Geçici Görev Yolluklari Takibimizdedir!

Hasta olan egitim çalisanlari ve yakinlari, bulunduklari illerde tedavileri mümkün olmayinca çevre illere tedavi olmak için sevk edilmektedirler. Özellikle agir hasta olanlarin tedavileri hem uzun sürmekte hem de ciddi maddi sikintilar getirmektedir. Tedavi süresince hasta memur ve yakinlarina tedavi yollugu ödenmesi yasal bir haktir. Son yillarda tedavi ve geçici görev yolluklari zamaninda ödenmemektedir. Egitim çalisanlari; tedavi yolluklari zamaninda ödenmeyince bankalara borçlanmakta, bankalarin verdikleri krediler faizleri ile birlikte düsünüldügünde geri ödemede sikinti yasamakta ve çalisanlar adeta borç batakligina sürüklenmektedirler.

 

Magduriyetlerin giderilmesi için daha önceki aylarda Milli Egitim Bakanligi ve Maliye Bakanligi nezdinde görüsmelerde bulunmustuk ve bu çalismalarimiz neticesinde tedavi yolluklarinin bir kismi ödenmisti.

 

Egitim çalisanlarinin alacagi olan tedavi ve geçici görev yolluklarinin miktarinin 70 milyon TL’ye ulastigini tahmin etmekteyiz. Egitim çalisanlarinin tüm geçici görev ve tedavi yolluklarinin ödenmesi için müteaddit defa Milli Egitim Bakani ve Bakanligin diger yetkilileri ile görüsmelerimiz oldu. Milli Egitim Bakani, konuyu bizzat takip ettigini bizlere ifade etmistir. Bakanlik yetkilileri ise, Ilkögretim, Ortaögretim ve diger genel müdürlüklerden bütçelendirilmis tedavi ve geçici görev yolluklarini tespit ettiklerini, Maliye Bakanligi’ndan ödeme yapilmasi için talepte bulunduklarini belirtmislerdir. Ancak bugüne kadar da sorun kökten çözülememistir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, egitim çalisanlarinin alacaklarinin biran önce ödenmesi için hem Milli Egitim Bakanligi hem de Maliye Bakanligi yetkililerini takibe aldik. Konu ile ilgili görüsmelerimiz sürmektedir. Tüm ödemeler yapilincaya kadar konunun takipçisiyiz. Yakin zamanda sonuç almak için çalismalarimizi yogunlastirmis durumdayiz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen