Haber
2009-03-05 06:18:53
Tedavi Yolluklari Sorunu Çözülecek

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, egitim çalisanlarinin geçici görev ve tedavi yolluklarinin ödenmemesi dolayisiyla yasanan sikintilari Milli Egitim Bakanligi Müstesari Muammer Yasar Özgül’e ileterek, olusan magduriyetin giderilmesini istedi.

 

Müstesar Muammer Yasar Özgül, görüsmede dile getirilen ve uzun süredir ödenmeyen geçici görev ve tedavi yolluklari sorununu çözecegini söyledi.

 

Üyelerimizden gelen yogun sikâyetler üzerine Genel Merkezimiz konuyu arastirarak, tespit ettigi sikintilari daha önce de ilgililere sunmustu.

 

Yapilan arastirma sonucunda Milli Egitim Bakanligi’na bagli birimlerde;

Egitim çalisanlarindan geçici bir vazife ile görevlendirilenlerin Mart 2008 tarihinden beri harcirahlarinin ödenmedigi,

Egitim çalisanlari veya birinci derece yakinlarinin hastalanmalari durumunda sevk zincirine uyarak bulunduklari yerlesim yerleri disindaki daha donanimli hastanelerde tedavi gördükleri ve tedavilerinden sonra bir yildan fazla süre geçmesine ragmen yasal haklari olan tedavi yolluklarini alamadiklari,

Çalisan memur veya yakinlari agir hasta olup tedavi yollugu alamadiklarindan kontrollerini yapamadiklari, tedavi giderlerini karsilamak için kredi karti kullandiklari, kredi karti borcunu ödeyemedikleri içinde biriken borçlardan dolayi hacizli durumuna düstükleri belirlenmistir.

 

Illerde muhasebe müdürlükleri, ödenek olmadigi gerekçesi ile tedavi ve geçici görev yolluklarini ödemelerinin mümkün olmadigini beyan etmektedir.

 

Harcirah Kanunun 4. maddesinde kurumlarca geçici bir vazife ile görevlendirilenlere harcirah verilecegi, 5. maddesinde ise geçici görev yollugu unsurlari, Devlet Memurlarinin Tedavi Yardimi ve Cenaze Giderleri Yönetmeliginin 3. maddesinde tedavi ve yol giderlerinden yararlanacak olanlari, 26. maddesinde ise hasta memurun tedavi için bulundugu yerden baska yere gönderilmesi ha­linde hangi durumlarda tedavi yollugunun ödenecegi,  Memurlar için Tedavi Yardimina Iliskin Uygulama Tebliginin (sira no:6) 2.5. yol masrafi ve gündelikler ile 2.6. eslik etme zorunlulugu baslikli bölümlerinde kimlere nasil tedavi yollugu ödenecegi belirtilmistir.

 

Tedavi ve Geçici Görev yolluklarinin ödenmesi için Milli Egitim Bakanligi yetkilileri ile yaptigimiz görüsmelerde, ödenek olmadigini, Maliye Bakanligi’nin ödenek ayirmasi gerektigini belirtmislerdi.

 

Bunca zaman geçmesine ragmen egitim çalisanlarinin hakki olan geçici görev ve tedavi yolluklari hala ödenmemistir.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez ile Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Müstesar Muammer Yasar Özgül ile yaptiklari görüsmede, söz konusu sikintilarin giderilmesi yönündeki talebimizi bir defa daha yinelediler.

Özgül, bu konuda gerekeni yapacagini ifade etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen