Haber
2009-02-09 06:18:43
Tek Hedefimiz Yetkiyi Almak

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal ve Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Kirklareli, Tekirdag ve Edirne Il temsilciliklerimizin toplantilarina katilarak, yetkiye giden yolda yapilmasi gereken çalismalar hakkinda görüs alisverisinde bulundular.

 

Kirklareli Il Yönetimi toplantisinda bir konusma yapan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, yogun bir çalisma programina girdiklerini belirterek, tek hedeflerinin yetkiyi almak oldugunu söyledi.

 

“Sendikamiza ilgi günden güne çogalmakta ve üzerimizdeki sorumluluk her geçen gün daha da artmaktadir” diyen Battal, sunlari kaydetti:

“Dolayisiyla her gün, bir önceki günden daha çok çalismamiz gerekiyor. Bu sene yetkiyi alarak, yapilacak toplu görüsme sürecinde çalisanlarin haklarinda iyilestirme kazanan, proje üreten, egitime yön veren bir sendika olma yolunda adimlar atmaliyiz.”

 

Yetkiyi Alma Zamani Gelmistir

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Mehmet Akif Inan’in, “Her eylem yeniden diriltir beni/Nehirler düslerim göl kenarinda” derken, gölün duraganligi karsisinda akan nehir gibi olmayi bu sendikanin düsturu olarak yansittigini vurguladi.

 

Egitim-Bir-Sen’in insan odakli bir sendika olduguna dikkat çeken Yildirim, “Sendikamizi Türkiye’de yetkili yapmanin zamani gelmistir” seklinde konustu.

 

Motivasyonu Artirmak Amaciyla Toplantilarimizi Ilçelerde Yapiyoruz

Kirklareli Il Temsilcimiz Bilal Yesen ise, bu toplantilarin Ilçe Yönetim kurullari arasinda kaynasmayi saglamak ve motivasyonu artirmak gayesiyle ilçelerde yapildigini kaydetti.

 

Toplantida, Sube Sekreterimiz Mustafa Keskin, Sube Basin Yayin Sekreterimiz Halil Yücel, Sube Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Kerim Sanik, Sube Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Tuncel Çil de kisa birer konusma yaptilar.

 

Daha sonra Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal ve Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Il Yönetim Kurulu üyelerimiz ile beraber Pinarhisar, Vize, Lüleburgaz ve Babaeski ilçe yönetimlerini ziyaret ettiler.

 

Büyüme Hizimizi Yetkili Olacagimizi Gösteriyor

Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal ve Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, buradan Edirne’ye geçerek, Il Temsilcimiz Erdinç Bülük ve Yönetim Kurulu üyelerimizden olusan bir heyetle Süloglu, Uzunköprü, Kesan ve Havsa Ilçe yönetimleriyle toplantilar yaptilar.

 

Burada konusan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, insani merkeze alan bir anlayisla sürdürdükleri sendikal mücadelelerinde önemli bir asamanin esigine geldiklerini belirterek, “Bugüne kadarki büyüme hizimiz, sendikamizin 2009 yilinda ‘Yetkili’ olacagini ortaya koyuyor. Egitim çalisanlarinin sendikamiza 2008 yilinin ikinci yarisindaki yönelisi bizleri heyecanlandirmistir” diye konustu.

 

Egitim Hizmet Kolunda Temsil Krizi Yasaniyor

Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Egitim-Bir-Sen olarak, “Yetkili Sendika” olma mücadelesi esnasinda insanlara faydali olma konusunda etkili sendika olarak üzerlerine düseni yerine getirdiklerini kaydederek, sunlari söyledi:

“Toplu görüsmelerde egitim çalisanlarinin yetkili sendikalarca temsil edilemedigi ve bir temsil kriziyle karsi karsiya oldugumuz düsünülecek olursa, Egitim-Bir-Sen’in yetkili sendika olmasina ne denli büyük ihtiyaç duyuldugu daha iyi anlasilacaktir.”

 

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz Erol Battal ve Hidir Yildirim, daha sonra gezilerinin son duragi olan Tekirdag’a geçtiler. Burada Il Temsilcimiz Ferruh Topuz ve Il Yönetim Kurulu üyelerimizle görüsen Battal ve Yildirim, Malkara, Muratli, Çorlu ve Çerkezköy Ilçe yönetimlerini ziyaret ederek, 15 Mayis 2009 mutabakati öncesi yapilmasi gerekenler konusunda görüs alisverisinde bulundular.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen