Haber
2012-05-18 07:30:48
Teklif, ‘4+4’ Gelseydi ‘Dag Fare Dogurdu’ Diyecektik

Memur sendikalari ile hükümet arasindaki toplu sözlesme görüsmeleri kapsaminda yedinci oturum basladi. Görüsme öncesinde gazetecilere açiklama yapan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, “Teklif 4+4 olsaydi, ‘dag fare dogurdu’ diyecektik” dedi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi’nda devam eden görüsmede, Kamu Isveren Heyeti’ne Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikalari Heyeti’ne ise Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu baskanlik yapiyor.

Görüsmeden öncede gelinen durum hakkinda açiklama yapan Gündogdu, “Su ana kadar bize yapilan teklifler, bütçe ve mali disiplini esas alan teklifler. Simdi bütçe ve mali disiplini esas alan hesap makinesi yerine insani, insan onurunu, çalisanlarin geçim standardini esas alan hesap makinesini çalistirma zamani. Bakanimizin, bu hesap makinesini çalistirarak masaya gelmesini, müzakereleri bu dogrultuda yürütmesini teklif ediyorum” seklinde konustu.

 Yeni Teklif Getirilmelidir

Kamu Isveren Heyeti’nin yaptigi teklifin (3+3) yeterli olmadigini belirten Gündogdu, kulislerde konusulan 4+4 oraninin da yeterli olmadigini vurgulayarak, söyle devam etti: “3+3 oldugu için, ‘dag fare bile dogurmadi’ dedik. 4+4 gelseydi, ‘dag fare dogurdu’ diyecektik. 5+5 gelseydi, ‘evet, hükümet 2012 yilinda kendisinin belirledigi yeniden degerleme orani olan 10,26’yi bilerek, onu taniyarak, o oranda zamla geldi, bu müzakere edilebilir’ diyecektik. Biz de ona göre müzakere sürecimizi hayata geçirecektik.”

Toplu sözlesme görüsmelerinde 21 Mayis’in son gün oldugunu hatirlatan Gündogdu, 22 Mayis Sali sabahi mesai baslayincaya kadar beklentilerinin karsilanmasi için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Ahmet Gündogdu, 29 Mayis aksamina kadar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu sürecinin olduguna isaret ederek, toplu sözlesmenin istedikleri gibi sonuçlanmamasi durumunda söz konusu tarihten sonra nasil bir yol izleyeceklerine dair planlarini belirlediklerini anlatti. Toplu sözlesme görüsmeleri kapsaminda bu yil için yüzde 16 zam ve 120 lira seyyanen zam, 2013 içinse yüzde 14 zam ve 80 lira seyyanen zam istediklerini hatirlatan Gündogdu, taleplerinin makul oldugunu kaydetti.

 Toplu Sözlesme Sürecinde Kimse Rakibimiz Degil

Gündogdu, bir gazetecinin Türkiye Kamu-Sen’in kendilerini 21 Mayis’ta is birakma eylemi yapmaya davet ettigini hatirlatmasi üzerine, Türkiye Kamu-Sen ile KESK’in sahada rakibi oldugunu ancak bu süreç bitene kadar rakip olmadiklarini söyledi. Memur-Sen’in Sali günü alanlarda oldugunu hatirlatan Gündogdu, “Eylem yapmak isteyen hiçbir örgüt, bugüne kadar Memur-Sen’e sorarak eylem yapmadi, istedikleri eylemi yapsinlar. Biz eylem yaptigimizda, onlara, ‘niye yanimizda degildiniz’ gibi bir fatura kesmediysek, onlarin da böyle bir fatura kesmesine gerek yok” ifadelerini kullandi.

 Basbakanla Görüsmek de Planlarimiz Arasinda

“Anlasma olmazsa eylem planiniz var mi” sorusu üzerine Gündogdu, eylem planlari oldugunu, bunu, Kamu Isveren Heyeti’nin kararlarina göre sekillendireceklerini ifade etti.

Gündogdu, “Toplu sözlesme sürecinde ihtiyaç olursa Basbakan ile görüsmeyi planliyor musunuz” sorusuna ise su cevabi verdi: “Geçmiste memurlar lehine hangi ziyaretleri, girisimleri yapmissak, 4 milyonun sorumlulugunu tasiyorum, bu sorumlulugun geregi bu masadaki heyetlerin elini güçlendirmek için böyle bir ziyaret ihtiyaç oldugunda, o ziyaret de planlarimiz içinde gündemimizde olan konulardan biri.”

Toplu sözlesme sürecinde Memur-Sen’e yönelik elestiride bulunanlara da çagrida bulunan Gündogdu, “Derdiniz memurun gelirini artirmaksa, bunu yolu, Memur-Sen’i elestirmekten degil, Memur-Sen’in makul gördügünüz talepleri dogrultusunda hükümeti sikistirmaktan geçer” diye konustu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen