Haber
2013-06-08 07:40:19
Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programı Başlıyor

Yükseköğretim Kurulu, teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programlarına giriş çalışmalarını sonuçlandırdığını duyurdu. Bu çerçevede teknik öğretmen unvanını alanlar için mühendislik tamamlama programına giriş sınavı yapılacak. Sınav ÖSYM tarafından 21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak, başvurular ise 10-17 Haziran 2013 tarihleri arasında alınacak.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan duyuruda şöyle denildi: “Teknik öğretmen unvanını alanlar için mühendislik tamamlama programına giriş sınavı yapılacaktır. Sınav ÖSYM tarafından 21 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak olup; başvurular 10-17 Haziran 2013 tarihleri arasında alınacaktır.

Mühendislik tamamlama programına başvuru yapabilecek teknik öğretmenlik programları, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Döküm Öğretmenliği, Elektrik Öğretmenliği, Elektronik Öğretmenliği, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Elektronik ve Haberleşme Öğretmenliği, Enerji Öğretmenliği, Kalıpçılık Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği, Makine Öğretmenliği, Makine Resim ve Konstrüksiyonu Öğretmenliği, Mekatronik Öğretmenliği, Metal Öğretmenliği, Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği, Otomotiv Öğretmenliği, Talaşlı Üretim Öğretmenliği, Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği, Tekstil Öğretmenliği, Tekstil Terbiye Öğretmenliği, Telekomünikasyon Öğretmenliği, Tesisat Öğretmenliği ve Yapı Öğretmenliği’dir.

Diğer teknik öğretmen unvanını alanlar için çalışmalar Kurulumuz tarafından sürdürülmekte olup; sonuçlandığında paylaşılacaktır.” 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen