Haber
2012-06-18 07:31:15
Temel Egitim Yönetmeligi Biran Önce Çikarilmalidir

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin ile birlikte Temel Egitim Genel Müdürü Funda Kocabiyik’i ziyaret etti.

Egitime ve egitim çalisanlarina iliskin sorunlarin görüsüldügü toplantida konusan Ahmet Özer, Ögretmen Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi hükümleri çerçevesinde özür durumuna bagli yer degisikligi basvurularinda atamaya esas hizmet süresinin hesaplanmasinda 30 Eylül tarihinin baz alinmasi yönünki talebimizi bir kez daha dile getirdi.

Kariyer basamaklarinda yükselme konusunda, ögretmenlerin beklentilerini karsilayacak bir düzenleme yapilmasini isteyen Özer, 4+4+4 kesintili zorunlu egitim sistemiyle ilgili aksakliklarin giderilerek, sürecin çok iyi yönetilmesi gerektigini kaydetti.

Yeni egitim sisteminin en önemli ayaklarindan birinin okul müdürleri oldugunu belirten Özer, “Okul müdürlerinin moral ve motivasyonunu bozacak açiklama ve uygulamalardan kaçinilmalidir. Bu olmazsa, yeni sistemin de oturmasi zorlasir” dedi.

Özer, konusmasinda, yeni kanun dogrultusunda Temel Egitim Yönetmeligi’nin hazirlanarak bir an önce çikarilmasini istedi.

Temel Egitim Genel Müdürü Funda Kocabiyik ise, yönetmeligin hazirlik asamasinin tamamlandigini, bunu en kisa zamanda kamuoyuyla paylasacaklarini söyledi.

4+4+4 egitim sisteminin çok demokratik olduguna inandigini ifade eden Kocabiyik, yeni sistemin ülkenin ve ögrencilerin hayrina oldugunu vurgulayarak, ögretmenlerin yeni egitim sisteminin ruhunu dogru anlayip uygulayacagina ve bunu sahiplenecegine inandigini dile getirdi.

Bakanlik olarak her zaman ögretmenlerin yaninda olduklarini belirten Kocabiyik, ögretmenlerin özverili çalismalarini takdir ettiklerini ve isin öznesinin ögretmenler oldugunun bilincinde olduklarinin altini çizdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen