Haber
2012-12-17 06:34:12
Temel Haklarla Küpe Takma, Saç Uzatma Aynı Kefede Değerlendirilemez

Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Özer, insanların inancının gereğini yerine getirebilme haklarıyla küpe takma, saç uzatmanın aynı kefede değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Ahmet Özer, Bilecik Şubemizin Fen Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen olağanüstü genel kuruluna katıldı. Burada bir konuşma yapan Özer, hak ve özgürlüklerin mücadelesini veren bir sendika olduklarını kaydetti. Temel insan hakları ile küpe takma, saç uzatmanın aynı kefede değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Özer, hak ile özgürlük kavramlarının aynı şey olmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

“Özgürlüklerde pazarlık olabilir ama haklarda asla pazarlık olmaz. En temel insan hakkı olan inanç hürriyetinin önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. İmam hatip lisesi ve ortaokullarında çözüme kavuşturulan başörtüsüne diğer lise ve ortaokullarda sadece Kur’an-ı Kerim dersinde müsaade edilmesine tahammül edilemez. Eğitim-Bir-Sen olarak, Türkiye’de eğitim, özgürlük eşitlik gibi temel konuların en büyük savunucusuyuz.”

Komünist ülkelerde bile kalkan tek tip kıyafet uygulamasının faziletlerini anlatmaya çalışan çevrelerin ve sendikaların olduğuna dikkat çeken Özer, “Akmerkez ve Mahmutpaşa ayrımı ile eğitimde üniforma dayatmasını meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitimde tek tip kıyafet şart diyen çakma sivil toplum kuruluşlarına eğitim şart diyoruz. Yayınlanan yönetmelikle üniformalı eğitimi değiştirmek mümkün olmuştur fakat kıyafeti sivil ama beyni üniformalı olanları değiştirmek mümkün olmamaktadır” şeklinde konuştu.

Rant peşinde olanların hedef saptırmak ve kirli saltanatlarını devam ettirmek için kendilerine holiganlık yapanların da desteği ile başörtüsünü ve başörtülüleri sorun olarak gördüklerini dile getiren Özer, sorunun, başörtüsü takanlarda değil, başörtüsüne takanlarda olduğunu kaydederek, “Öğrencilere tek tip kıyafet uygulamasını kaldıran irade, çalışanların yetişkinler olduğunu hatırlamalı, kamuda üniforma dayatmalarına son vermeli, başörtüsü başta olmak üzere çalışanların giyim kuşamı ile uğraşma saplantısını sona erdirmelidir” ifadelerini kullandı.

Özlük ve Özgürlük Eksenli Kazanımlarımız Sürecek

“Topluma ayak bağı olan konular, gayretimiz ve ısrarımızla teker teker kaldırılmıştır” diyen Ahmet Özer, sözlerini şöyle tamamladı: “Katsayı adaletsizliği, üniversitelerde başörtüsü yasağı, Kur’an kurslarına devamda yaş sınırlaması, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatması, fişlemelerin ve eğitimdeki vesayetin sembolü olan Milli Güvenlik Dersi, sistemin gadrine uğrayan ve 28 Şubat sürecinde meslekten ihraç edilenlere iade-i itibar anlamına gelen disiplin affı gibi birçok problemin çözümünde çabamız ve imzamız vardır. Seçmeli din eğitimi, öğrencilerin 1982 model kılık kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesi taleplerimiz nasıl yerine geldiyse, özlük eksenli onlarca talebimiz de yerine gelmiştir. Sendikamızca kazanıma dönüştürülen konuları geride bırakıyor, yeni kazanımlar için bütün teşkilatımızca gayret gösteriyoruz.”

Selöz: Sesimiz Daha Gür Çıkacak

Bilecik Şube Başkanımız Ahmet Selöz ise, Eğitim-Bir-Sen’in kurulduğundan bugüne kadar sorunun parçası değil, çözümün adresi olduğunu ifade etti. Selöz, üyelerinin desteğiyle oluşan yönetim kurulu sayesinde Bilecik’te en çok üyeye sahip, dinamik sivil toplum örgütü olarak seslerinin daha gür çıkacağına inandığını sözlerine ekledi.

Tek listeyle girilen seçimlerde Ahmet Selöz, tekrar başkanlığa seçildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen