Haber
2012-08-21 07:31:38
Terör Bayrami Kana Buladi!

Eli kanli terör örgütü, Ramazan Bayrami’nda masum insanlarin canina kiyarak, bayrami kana buladi. Gaziantep’teki bombali saldiriyi gerçeklestirenleri siddetle ve nefretle kiniyor, hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina ve milletimize bas sagligi dilerken, yarali vatandaslarimiza da acil sifalar diliyoruz.

Birilerinin genç arkadaslari, birilerinin yoldaslari, iyi çocuklari Ramazan Bayrami’nin ikinci gününde bir ve beraber yasamanin en güzel örneklerinden birinin verildigi Gaziantep’te masum vatandaslarimizin canina kiydi. PKK’nin, sivil vatandaslarimiza yönelik gerçeklestirdigi bombali saldirisi sonrasi 9 vatandasimiz hayatini kaybederken 3’ü agir 66 vatandasimiz da yaralandi. Ayrica Hakkari-Van Karayolu’nda düzenlenen mayinli saldirida iki uzman çavusumuz sehit olurken bir askerimiz de yaralandi.

Yandas vekilleriyle propaganda yapan, misafirligi seven vekilleri araciligiyla mesaj gönderen PKK, yaptigi eylemleriyle gerçek yüzünü bir kez daha göstermis ve halk düsmani oldugunu ortaya koymustur. Bayramda bile askerlere mayinli tuzak kuran, Türk-Kürt ayrimi yapmadan vatandaslarin canina kast eden bebek katili, eli kanli terör örgütünün hak savunucusu olmasi mümkün degildir. Milletimizin, PKK’nin eli kanli bir terör örgütü olduguna, birlik ve beraberligimize kast edenlerin kuklasi olduguna olan inanci da iyice pekismistir. Bundan sonra eli kanli terör örgütüne, ‘iyi çocuklar, genç arkadaslar’ diyeceklerin bir kez daha düsünmesini öneriyoruz.

Yandaslarinin sempatik görüntü vermesine karsilik, gerçek kimliklerini bayramda kan akitmaktan çekinmeyecek bir pervasizlikla gösteren eli kanli terör örgütü destekçi ve yandaslariyla adeta güç gösterisi yapmaya çalismaktadir.

Milletimiz oyunlara gelmeyecek kadar sagduyulu ve basiret sahibidir. Sagduyu ve basiretini test etmek, birlik ve beraberligini bozmaya çalismak kimsenin haddi ve hakki degildir. Zor günlerini birlik ve beraberlik içinde asmayi basaran milletimiz, bu oyuna gelmeyecek, çikarilmak istenen Türk-Kürt, Alevi-Sünni kavgasinin da tarafi olmayacaktir.

Semdinli’de gerçeklestirmek istedigi eylemi, girisimden öteye gitmeyen ve bu eylemin faturasini agir kayiplarla ödeyen PKK’nin bundan sonraki eylemlerine firsat verilmeyecegi, gerçeklestirenlerin ise bedellerini en agir sekilde ödeyeceklerine olan inancimiz tamdir.

Terörlü mücadele; vatandaslarimizin sagduyusu ve provokasyona gelmemesi kadar, yetki ve sorumluluk sahibi kisi ve kurumlarin da üzerlerine düseni hakkiyla yapmasiyla mümkündür. Bütün kurum ve kuruluslar koordineli bir sekilde çalismali, kimse kimseye üstünlük saglamaya çalismamalidir. Siyaset kurumu terörden kendisine ekmek çikarmak yerine, mücadelede isbirligi içinde olmalidir. Güçlü ordu, güçlü Türkiye sözleri sloganin ötesine geçmeli, bu güç terör örgütü mensuplarinin tepesine bir balyoz gibi inmelidir. Her terör eylemi sonrasi söylenen sözler artik icraata dönüsmelidir. Uzantilari ve tetikçileri ülkemizde, destekçileri ise hem içimizde hem de disarida olan terör örgütünün beli kirilmali, birlik ve beraberligimize kast etmek isteyenlerin bu hevesi kursaklarinda kalmalidir.

Terör örgütünün içimizdeki temsilci ve uzantisi konumunda olanlarin terörü lanetleme, terörle aralarina mesafe koyma ve reddetme zamani çoktan geçmistir. Milletimizin sabri sonsuzdur, ancak hadsiz degildir. Sabrini zorlayana haddini bildirme erdemine sahip milletimizin bu noktaya gelmesi yönündeki mücadele edenler, bundan siddetle kaçinmalidir.

Bu duygu ve düsüncelerle hayatini kaybeden vatandaslarimiza ve sehitlerimize tekrar Allah’ta rahmet ve magfiret, basta aileleri ve yakinlari olmak üzere milletimize bas sagligi dilerken, yarali vatandaslarimiz ve askerimize de acil sifalar diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen