Haber
2010-05-31 07:21:13
Terör Devleti Israil’e Lanet Yagdi

Terör devleti Israil’in insani yardim gemisine saldirisini, Israil Büyükelçiligi önünde kinadik.

 

Genel Sekreterimiz Halil Etye- mez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilat- lanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci ile çok sayida üyemizin bulundugu protesto eyleminde Israil Büyükelçiligi önüne siyah çelenk birakan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, burada yaptigi açiklamada, “Israil hayduttur. Bunun hesabini vermelidir” dedi.

 

Bu saldirinin tüm insanliga karsi yapilmis bir saldiri oldugunu, basta milletimiz olmak üzere bütün insanligin bu vahsete seyirci kalmayacagini ve gerekli tepkiyi gösterecegini ifade eden Ahmet Gündogdu, ‘haydut devlet’ Israil’in sadece insani yardim tasiyan gemilere saldirarak, uluslararasi hukuku ihlal ettigini ve suç isledigini söyledi.

 

Kadin, çocuk, yasli ve yardim konvoyu demeden insanlara saldiran ve bunu bir aliskanlik haline getiren Israil’in uluslar arasi mesruiyetinin olamayacagini dile getiren Gündogdu, “Son katliamdan sonra tüm dünya devletleri ve uluslararasi kuruluslar bu katil devletin uluslararasi mesrulugunu tartismaya açmalidir” seklinde konustu.

 

Gündogdu, saldiriyi yapanlarin ve saldiri emrini verenlerin derhal uluslararasi mahkemelerde yargilanmasini ve agir cezaya çarptirilmasini istedi. Basta Türkiye olmak üzere tüm dünya ülkelerinin ‘katil devlet Israil’le askeri ve ekonomik isbirligini tamamen bitirmesini, diplomatik iliskilerine son vermesini talep eden Gündogdu, “Tüm dünya ülkeleri ambargo uygulayarak Israil’i tecrit etmelidir. Spor etkinlikleri basta olmak üzere Israil, uluslararasi yarismalara sokulmamali, uluslararasi resmi ve sivil tüm kuruluslardan üyeligi silinmelidir” ifadelerini kullandi.

 

Birlesmis Milletler, Islam Konferansi Örgütü ve diger uluslararasi kuruluslara seslenen Gündogdu, “Uluslararasi yaptirimlari niye uygulamaya koymuyorsunuz” diye sordu.

 

Israil’le baglantili kuruluslarin uluslararasi toplumdan dislanmasi için girisim baslatilmasi gerektigini kaydeden Gündogdu, Filistin’e insani yardim ulastirma çabalariyla Türkiye’deki terörist sal- diri larin artmasinin manidar oldugunu vurguladi.

 

Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Bu hususun üzerinde durulmasi, Türkiye’deki terör hareketlerinde terörist devlet Israil’in etkisinin arastirilmasi gerekir. Israil’den böyle bir hainlik gerçeklestirmesi, yurt- içindeki hainlerin de bunun tase- ronlugunu üstlenmesi beklenmeyecek bir durum degildir. Bu vahsi olay karsisinda milletimizin mesru hukuk içerisinde gösterecegi her türlü tepki yerinde ve anlamli olacaktir.

 

Türkiye’nin Israil ile yaptigi anlasmalarin iptal edilmesini ve Türk Büyükelçi’nin Israil’den geri çekilmesini, Ankara’da bulunan Israil Büyükelçisi’nin de geri gönderilmesi isteyen Ahmet Gündogdu, daha sonra büyükelçilik önüne siyah çelenk birakti.

 

Gündogdu, Memur-Sen’e bagli sendikalarin yöneticileri ve üyeleriyle birlikte Israil Büyükelçisi Gaby Levi’nin konutunun önüne gelerek, bir basin açiklamasi yapti. Burada Israil aleyhine sik sik slogan atan katilimcilar daha sonra olaysiz sekilde dagildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen