Haber
2013-06-11 07:40:25
Terör Grupları Çocuklarımızı Kullanmaya Çalışıyor

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, terör gruplarının çocuk ve gençleri kullandığını ifade ederek, özellikle öğrencilerin bu tür oyunlara alet edilmemesi için öğretmenlere büyük görev düştüğünü söyledi.

Eğitim-Bir-Sen’in Şırnak’ta yetkili sendika olması dolayısıyla Silopi Öğretmenevi’nde düzenlenen program, Eğitim-Bir-Sen Şırnak İl Temsilcisi Muhammet Sait Yürgüç’ün açılış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra söz alan Mehmet Emin Esen, Taksim Gezi Parkı olaylarına değinerek, gençlerin ve çocukların yasadışı gruplar tarafından kullanılmaya çalışıldığını kaydetti. Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin oyununa gelinmemesini isteyen Esen, “Bu olaylar gösterdi ki, terör  grupları en çok çocukları ve gençleri kullanmak istiyor. Bu yüzden başta okullardaki öğretmenlerimiz olmak üzere herkese görev düşmektedir. Her türlü fedakârlığı gösteren öğretmenlerimiz, kutsal mesleklerini en iyi şekilde yerine getiriyor. Ancak, eğitim sadece okullarla sınırlı kalmamalı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize okul dışında da sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Teknolojinin en iyi şekilde kullanılmasının artık bir zorunluluk olduğunun altını çizen Esen, şöyle konuştu: “Yaşanan son olaylar, artık sosyal medya ve internetin çok iyi kullanılması gerektiğini göstermiştir. Çağımız teknoloji çağı. Artık sosyal medya iletişim için çok önemli bir rol oynuyor. Yaşanan olayların büyük bir çoğunluğu sosyal medyadan yayılan yalan-yanlış bilgiler oluşturuyor. Ülkemizin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik tertipler bundan önce de vardı, bundan sonra da olacağı bir gerçek. Bu yüzden, kardeşlik hukukunu gözeterek birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmeye devam etmeliyiz.  İnsanların, ırkı, rengi, mezhebi üzerinden yapılan ayrıştırmalara prim vermeyelim. Biz, Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Laz’ıyla, Çerkez’iyle yüzyıllardır bu güzel vatan toprakları üzerinde aynı bayrak altında kardeşçe yaşamayı başardık. Bundan sonra da aynı duyguyla yaşamaya devam edeceğiz.”

Çözüm süreciyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Mehmet Emin Esen, “Analar ağlamayacak, akan kan duracak. O zaman vatansever ile vatan haini, milliyetçi ile ırkçı, iyi ile kötünün kim olduğu ortaya çıkacak ve kandan beslenen şer odaklarının sonu gelecek. Bunun için bunlar rahat durmayacaklar. İftira atıp bizi ihanetle suçlayacaklar. Bu bizi asla doğru yoldan ayırmasın. Bu yolculuğun zor ve meşakkatli olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen