Haber
2011-12-30 06:29:03
Terör Iklimi Gözlerimizi Baglamamalidir Sivillerin Öldürülmesinin Hiçbir Gerekçesi Olamaz

Sirnak’in Uludere Ilçesi sinir noktasinda hayatini sinir ticareti ile devam ettiren vatandaslarimizdan çogunlugu ayni asirete mensup 35 kisinin hava kuvvetlerimize bagli jetlerin açtigi ates sonucu hayatini kaybetmesi, ailelerinin ve bütün halkimizin yüreklerini daglamistir.  Egitim-Bir-Sen olarak öncelikle hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet dilerken, ailelerinin acilarini paylastigimizi belirtiyor, basta aileleri olmak üzere milletimize bassagligi diliyoruz.

Terör örgütü PKK 30 yildir ülkemize, en fazla da bölgede yasayan vatandaslarimiza zarar vermistir. Ekonomik yatirimlarin güvenlik eksenli refleksler sonucu bölge disina yogunlasmasi ve bölgede ticaretin bitme noktasina gelmesinin dogal sonucu olarak yillardir kaçak da olsa sinir ticaretinin, geçimini saglamak isteyen vatandaslar için neredeyse tek seçenek olmasi, riskleri hep beraberinde getirmistir. Terör ikliminin vatandaslara nefes aldirmadigi bir ortamda, güvenlik güçlerimizin kili kirk yararak hareket etmesi gerekirken soru isaretlerini içinde barindiran ve desifre olan geçmisteki bazi icraatlarinin, aciyi derinlestirdigi ve halkin yasam kosullarini daha da zorlastirdigi herkesin malumudur.

Kaçakçilik yapan köylülerin sinir trafikleri ve kullandiklari güzergâhlar güvenlik güçlerinin hafizasinda iken; Uludere’de çogunlugu korucu olan köylülerin sinir geçislerinin, her zaman oldugu gibi karsilikli teyitlesme yapilmasi gerekirken, bu durumun göz ardi edildigine dair gelen ilk bilgiler süpheleri artirmaktadir.

Bölgede teröristleri etkisizlestirmeye yönelik operasyonlarin devam ettigi bir süreçte bu kadar kalabalik bir grubun bir anda sinir geçisinin risk tasidigi bilinmektedir. Bunun tehlikeli oldugu bilindigi halde PKK tarafindan yem olarak mi sunuldugu sorulari zihinleri kurcalamaktadir. Istihbaratin asil kaynaginin kimden geldigi, sikismis olan PKK’nin bir oyununun olup olmadigi iyi tahkik edilmelidir.

Çogunlugu çocuk yasta olan 35 insanimizin hayatini kaybettigi, yüreklerimizi burkan görüntülerle ilgili mutlaka derinlikli arastirma yapilmali, ortada zafiyet söz konusu ise gerekli hukuki süreç geciktirilmeksizin isletilmelidir. Kamuoyu saglikli bilgilendirilerek, kafalardaki soru isaretleri giderilmelidir. 

Sivillerin öldürülmesinin hiçbir gerekçesi olamaz. Akl-i selim her zaman hâkim olmali ve terör iklimi gözlerimizi asla baglamamalidir.

Hükümet olaya bir an önce el koymali; yetkililer tez elden olay yerine intikal etmeli, yürekleri yanan insanimizin acisina ortak olunarak, yaralari sarilmalidir. Terörün müsebbiplerinin acilardan rant devsirmeye yönelik girisimlerine asla firsat verilmemelidir. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen