Haber
2010-07-20 07:21:19
Terör Yine Yürek Yakti

Türkiye’nin normallesmesinden rahatsizlik duyan terör örgütü bir defa daha kanli yüzünü gösterdi: 6 askerimiz sehit edilirken, 15 askerimiz de yaralandi. 

 

Demokratiklesme ve terörle mücadelenin gündemde oldugu, terörden beslenenlerin ekmeginin elinden alinmasina yönelik çalismalarin yapildigi bir dönemde sürekli kendini gösterme gayreti içinde olan terör örgütü PKK, son çirpinislarindan birini daha gerçeklestirdi.  Hakkari’nin Çukurca Ilçesi’ne 30 kilometre uzakliktaki Hantepe’de konuslu Kayseri Komando Tugay Komutanligi’na bagli askeri birlige sizmaya çalisan teröristler, saat 01.30 sularinda iki ayri noktadan uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldiriya geçti. Saldiri sonucu çikan çatismada ilk belirlemelere göre 6 askerimiz sehit oldu, 15 askerimiz ise yaralandi.

 

Her terörist saldiri sonrasi yapilan ‘kanlari yerde kalmayacak’ türünden klasik açiklamalar yerine, terörle mücadelede kararlilikla gerekenlerin yapilacagina olan inancimizi dile getirmek istiyoruz. Bu saldiri sonrasinda da, daha önceden alinan istihbarat raporlarini okumak, telsiz konusmalarini dinlemek istemiyoruz.

 

Terörle mücadelede, topyekûn kararlilik ve isbirligi içinde gerekenin yapilmasina yönelik beklentimizi ifade ederken, bataklik kurutulmadan terör belasindan kurtulmanin mümkün olmadigini da vurgulamak istiyoruz. Batakligin kurutulmasi ise, daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi ve sivil bir anayasa ile mümkün olacaktir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, sehitlerimize Allah’tan rahmet, basta aileleri olmak üzere silah arkadaslarina ve milletimize bassagligi diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen