Haber
2011-05-16 07:23:18
Terörist ve Gecekondu Devlet Israil'e Haddi Bildirilmelidir

Sistematik bir sekilde Filistin’de gerçeklestirilen katliamlarda, 1948’de Israil’in kurulusunun ilan edilmesinin çok önemli payi vardir. Kurulusunu ilan ettigi saatlerin devaminda Filistin’de seri katliamlara baslayan Israil, 15 Mayis günü etnik temizlik yaparak 15 binden fazla Filistinliyi katletmis ve 800 binde fazla Filistinlinin ise topraklarindan göç etmesine neden olmustur. Büyük Felaket (Nakba) olarak adlandirilan 15 Mayis, Filistin için küçük kiyamet denilebilecek bir kiyimi ve zulmü hatirlatiyor.

 

Toplama kamplarina götürülen mazlum bir halkin evlerinden, topraklarindan çikarilmasi, katliamdan kurtulmak için en yakin ülkeye siginma telasini andiran kitlesel göç, aslinda Filistinli mülteci sorununun da baslangicini olusturmaktadir. Filistinli mülteciler sorununun dünya gündemine tasinmasinda en aci gün olan “Nakba”, dolayisiyla hala yurtlarindan uzakta dönecegi günü bekleyen 6 milyondan fazla insanin draminin baslangici olan gündür.

 

Nakba’nin 63. yil dönümü, yurtlarindan sürgün edilen ve katliama ugrayan mazlum Filistin halkinin acisini yüreginde tasiyan milyonlarca insanin Siyonist Israil’e karsi tepkisini ve durusunu ortaya koymak için firsat olarak görülüyor.

 

Bu çerçevede, “Isgale hayir” ve “Özgür Filistin” sloganlari atarak, Israil’i, kurulus yildönümünde protesto eden Filistinlilere, Israil ordusu tarafindan ates açilmasi sonucu 9 Filistinli hayatini kaybederken, çogu çocuk onlarca Filistinli ise yaralanmistir.

 

“Büyük Felaket”in 63. yildönümünde 9 Filistinlinin sehadetinin “Özgür Filistin’e vesile olmasini diliyor, Terör devleti Israil’i lanetliyoruz.

 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen