Haber
2010-06-23 07:21:26
Terörü Lanetledik

Son günlerde artan terör olaylarini protesto ederek, bir basin açiklamasiyla tepkimizi ortaya koyduk.

 

Aralarinda Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin da bulundugu Me- mur-Sen ve bagli sendikalarin Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Sube baskanlari ve üyelerinin katilimiyla Gazi Mustafa Kemal Bulvari (GMK) Güvenpark girisinde gerçeklestirilen protesto eyleminde açiklamayi Memur-Sen Genel Sekreteri Mahmut Kaçar yapti.

 

Türkiye’yi karanliga, yalnizliga, geri kalmisliga mahkûm etme hedefiyle son 30 yildir sahnelenen hain senaryolarin yeniden hortladigini ifade eden Kaçar, terörün hedefinin demokrasi ve Türkiye’nin gelecegi oldugunu belirterek, “Amaçlari, güçlenen Türkiye’yi engellemektir. Türkiye’nin küresel aktör olmasinin önüne takoz koymaktir. Ancak, Türkiye’nin gücü bu oyunlari bozmaya yetecektir ve bu oyunlar bozulacaktir. Yeter ki demokrasiden asla taviz verilmesin. Terörün çözümü yanlis adreslerde aranmasin. Bunun için biz terörle mücadelenin merkezinin TBMM olmasini istiyoruz.  Terörle mücadelede Imrali’nin muhatap alinmasini istemiyoruz. Muhatap millettir, milli iradenin temsil yeri Meclis’tir” dedi.

 

Türkiye kendini toparlamaya çalistiginda, hain saldirilarin arttigini dile getiren Kaçar, piyonlarin ülkeyi kana buladigini ve efendilerinin verdigi görevi yerine getirip, taseronluk yaptiklarini söyledi. Kaçar, söyle devam etti: “Terörist adres sormuyor. Her bölgeden sehidimiz var. Ates, Anadolu’nun her kösesine ve 7’den 70’e herkesin yüregine düsmüstür. Terör yanginini, 72 milyon olarak birlikte söndürecegiz, birlikte mücadele edecegiz.”

 

Kaçar, Türkiye’nin prangalarindan kurtulmasi ve demokratiklesmesi adina millet olarak gösterilen kararliligin birilerini rahatsiz ettigine dikkat çekti.

 

Milletimizi yekvücut  yapan ana paydanin, tarih boyunca  hep acilar oldugunun altini çizen Kaçar, “Yasanan acilar milletimizi hiçbir zaman ümitsizlige düsürmemis, bilakis her türlü kirli ve hain oyunu bozmak adina daha güçlü bir biçimde kenetlenmelerini saglamistir. Bugün yasadigimiz acilar da geçmiste oldugu gibi birligimizi ve kararliligimizi pekistirecek, bizi güçlendirecektir” seklinde konustu.

 

Terörün hedefinin ayristirmak, bölmek, kaygi üretmek ve kardesligi ortadan kaldirmak oldugunu belirten Mahmut Kaçar, sunlari kaydetti: “Bu bilinçle, bizler inadina sagduyulu, sogukkanli olacagiz. Akl-i selimi elden birakmayacagiz. Biz bin yillik desende bir ve beraberdik ve beraber olmaya devam edecegiz. Kardesligimizin ve birligimizin bozulmasina asla izin vermeyecegiz. Aksine birligimizi daha da güçlendirecegiz. Birligimiz oyunu bozacaktir. Bugün herkes için sinav günüdür. Umutsuzluk degil, dayanisma günüdür. Bir ve beraber olma günüdür.”

 

Memur-Sen olarak, olaganüstü hal gibi antidemokratik yöntemleri konusmayi ve seçenek olarak sunmayi demokratik kazanimlardan geri adim atmak olarak degerlendirdiklerini vurgulayan Kaçar, terörün panzehirinin daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük ve kalkinma oldugunu dile getirdi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen